• Vliegende Hollander by night

Etalage bioscoop Nieuwstraat Zuid

Terneuzen door de ogen van jongeren.

Vanaf vrijdag 23 maart is de Nieuwstraat het toneel van verschillende bioscoopjes. Leerlingen van het Zeldenrust – Steelantcollege en Stedelijke Scholengemeenschap de Rede laten het eindresultaat zien van een gezamenlijk project dat ze in januari hebben opgenomen in opdracht van Stichting Toonbeeld.

In de etalages van de panden in de Nieuwstraat worden de komende weken ’s avonds korte films vertoond. Ze vertalen het beeld van Terneuzen door de ogen van jongeren. De producties onder leiding van cineast en docent Marnix Ruben zijn met enthousiasme en lef gemaakt.

Kunst in de stad

Het filmproject is de slotactiviteit van een meerjaren kunstproject in de Nieuwstraat. Onder het motto “Kunst meer de stad in brengen” werden de panden in de Nieuwstraat het decor van verschillende kunstwerken. Zo werden de voorgevels van de panden beschilderd door Vincent van Leeuwen (Vrouw van Rinus). Stijn de Roo begeleidde jongeren van VSO de Argo (voortgezet speciaal onderwijs) en Maiten de Schepper voerde een mini 3D project uit met en door kinderen.

Wie nieuwsgierig is naar deze openlucht bioscoop kan ’s avonds in de Nieuwstraat genieten van verschillende projecties. Komende weken iedere dag te zien vanaf 23 maart 19:00 uur.