Evenementen

We streven er naar hier alle evenementen te plaatsen die in de binnenstad van Terneuzen worden georganiseerd. Van koopzondagen tot en met de Havendagen, er is altijd wel iets te beleven in Terneuzen. Ontbreekt er iets, laat het ons weten via info@stadterneuzen.nl

Dagelijks

Wandelroutes

Van de Westerschelde naar de Stad Kan je niet kiezen? Een wandeling langs de Westerschelde, of toch door de stad? Een wandeltocht van 8,5 km brengt deze twee onderdelen samen. Je wandelt over de Scheldeboulevard naar het centrum van Terneuzen met als eindpunt de sluizen en de Westerschelde. Een leuke tocht… Lees verder..
Dagelijks

Rondleidingen

Sluizencomplex Bij het Portaal van Vlaanderen kun je onder leiding van een deskundige gids, een indrukwekkend kijkje nemen achter de schermen van het sluizencomplex. Hoe wordt een binnenvaartschip of een zeeschip door een sluis geloodst? Hoe verloopt het grote project ‘De Nieuwe Sluis’? Op deze en vele andere vragen krijg… Lees verder..
Dagelijks

Fietsroutes

Ontdek de Kanaalzone Een stoere fietsroute van 40 km door de Kanaalzone van Terneuzen. Je trapt langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen: één van de drukst bevaren kanalen van Europa. Rondom dit kanaal vind je veel bedrijvigheid, maar ook veel mooie natuurgebieden. Economische groei moet gepaard gaan met mooie… Lees verder..
Wekelijks

Rondvaarten

Terneuzen vanaf het water Heb jij Terneuzen al eens vanaf het water bekeken? North Sea Port brengt je iedere zaterdag van Gent tot in Terneuzen of omgekeerd, van Terneuzen naar Gent. Het is een unieke beleving om de haven en onze omgeving vanaf het water mee te maken. De sluizen,… Lees verder..
Wekelijks - Maandag

Taalcafé

Een gezellige plek om Nederlands te oefenen! Het Taalcafé in Bibliotheek Terneuzen wordt iedere maandagmiddag om 13:30 uur gehouden. Ze praten altijd in het Nederlands, dus een klein beetje Nederlands moet je wel kunnen spreken. In kleine groepjes en een vrijwilliger, wordt er gepraat over allerlei onderwerpen. Op een gezellige… Lees verder..
Maandelijks

Voorlees- en knutseluurtje

Het voorlees- en knutseluurtje wordt iedere tweede woensdag van de maand om 15:00 uur gehouden in Bibliotheek Terneuzen. De toegang gratis. Na het voorlezen kunnen kinderen lekker knutselen of kleuren rondom het voorgelezen boek. Het resultaat mag mee naar huis worden genomen. Kom gezellig meedoen en neem vriendjes en vriendinnetjes… Lees verder..
Wekelijks - dinsdag

Cursus Klik & Tik

Is internet voor jou nog onbekend terrein? Wil je graag meer weten over het gebruik van de computer of de tablet? Ga dan nu aan de slag met de cursus Klik&Tik. Je leert typen, e-mailen en internetten. Klik&Tik is een oefenprogramma dat via filmpjes stap voor stap uitlegt hoe de… Lees verder..
Maandelijks

Koopzondag

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Terneuzen (M.u.v. feestdagen).Op koopzondagen kun je gratis bovengronds parkeren. 27 maart 24 april 29 mei 26 juni 31 juli 28 augustus 25 september 30 oktober 27 november 18 december
20 - 22 mei

Int. Junioren Driedaagse – Axel

De 40ste editie van de Internationale Junioren Driedaagse zal traditiegetrouw opnieuw in het voorjaar georganiseerd worden op 20 tot 22 mei. De Internationale Junioren Driedaagse van Axel is een internationale 2.1 U.C.I. wielerwedstrijd voor junioren. De wedstrijd is voor het eerst verreden in 1982. De wedstrijd kent twee etappes met diverse… Lees verder..
21 mei

Hulpverlenersdag – Terneuzen

21 mei is het weer hulpverlenersdag op de Markt in Terneuzen! Kinderen en volwassenen zijn van harte welkom om kennis te maken met verschillende soorten hulpverleners. Deze dag laten hulpverleners graag zien wat hun werk in houdt.
25-27 mei

Geuzenfeesten – Biervliet

25 tot 27 mei zijn het de Geuzenfeesten in het centrum van Biervliet. Een bomvolle dag met (live) muziek, motoren, sport en spel, lekker eten en vooral gezelligheid! Voor meer informatie over de organisatie, houdt dan hun facebookpagina in de gaten!
27 - 28 mei

WET’22 – Strand Braakman

Op het strand aan de Braakkman zal in het hemelvaart weekend. De naam van het evenement omschrijft al groot deel van de activiteiten namelijk watersport en plezier maken voor jong tot oud, van bezoeker tot internationale topsporter. Het evenement zal in het teken staan van de internationale Lowlands tour Wakeboarden maar daarnaast zullen tal van activiteiten georganiseerd worden waarbij watersport en plezier maken de verbindende factor is.
30 mei

Avondvierdaagse – Terneuzen

Na een periode van 2 jaar niet te mogen wandelen door Corona,  zijn ze al weer volop bezig met de Avondvierdaagse 2022 die gehouden wordt van 30 mei tot 2 juni. InschrijvenDe voorinschrijving via internet start op 8 mei en eindigt op 25 mei om 24:00 uur. De voorinschrijving voor 1 tot… Lees verder..
4 -5 juni

Dijkfeesten – Westdorpe

Een jaarlijkse gezellige dorpsfeest, twee dagen vol vermaak voor jong en oud.Dat zal dit jaar plaats vinden op 4 en 5 juni in het centrum van Westdorpe Voor alle updates van de organistie over de activiteiten, houdt dan hun facebookpagina in de gaten!
4 - 5 juni

Rock on the kiosk – Philippine

Dit jaar zal Rock on the kiosk eindelijk weer na de coronapandemie terugkeren op het prachtig gerenoveerde Kiosk op het Philipsplein en wel op 4 en 5 juni 2022! Weer terug naar het vertrouwde Pinksterweekend, op het vertrouwde plekje, waar ze sinds 2018 niet meer gestaan hebben. De voorbereidingen zijn langzaam aan gestart, de komende maanden zullen we jullie zeker op de hoogte houden!
9 - 11 juni

Dorpsfeesten – Zaamslag

Dit jaar hebben zij er voor gekozen om de succesvolle aanpak van de vorige drie Dorpsfeesten voort te zetten. Kom op 9, 10 en 11 juni een kijkje nemen op het Plein in Zaamslag en geniet van alles wat er te doen is. Er zijn bijzondere opdtredens, leuke activiteiten, grappige… Lees verder..
26 mei

Oldtimer festival – Axel

Wie van Oldtimers en klassieke auto’s houdt, kan traditiegetrouw op Hemelvaartsdag zijn hart ophalen tijdens het jaarlijkse Oldtimer Festival in Axel. De locatie op en rond het parkeerterrein van Albert Heijn, de Markt en de naastgelegen openbare ruimtes in het centrum van Axel zijn weer de plaats van handeling. Het programma is dit… Lees verder..
27 mei

Speelstad Terneuzen

27 mei 2022 is het weer Terneuzen Speelstad! Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen alle kinderen weer gratis spelen in het centrum van Terneuzen
10 - 12 juni

ZeelandJazz Festival

Het ZeelandJazz Festival zal dit jaar in Terneuzen plaats vinden op 10, 11 en 12 juni. Mis het niet de stad zal bruisen van de jazz! Later meer informatie.
15- 18 juni

D’Oekse Feesten – Hoek

Stichting D’Oekse Feesten bestaat al meer dan 20 jaar en heeft als doel gezelligheid te organiseren op het dorp Hoek. Dit jaar van 15 tot 18 juni zal het weer plaats vinden in het Centrum van Hoek. Voor updates van het programma, houdt dan de website in de gaten!
11 - 12 juni

Ride for the Roses

DELTA Ride for the Roses in Zeeuws-Vlaanderen start en eindigt op de markt in Terneuzen op zondag 12 juni. De rit is uitgezet over vier afstanden: 25, 50, 80 en 120 kilometer. Meedoen? Vanaf 1 februari 12.00 uur kunnen aanmeldingen worden gedaan via de website van het evenement. Dit jaar worden… Lees verder..
8, 9 en 10 juli

Festival de Ballade

De bedoeling was dat Festival de Ballade in 2017 het eenmalig reünieconcert van de roemruchte Zeeuws-Vlaamse band de Lamaketta’s zou worden, maar het werd veel meer. In een paar jaar tijd is Festival de Ballade uitgegroeid tot een vaste waarde in de Zeeuwse evenementenagenda met meer dan 10.000 bezoekers. Bezoekers… Lees verder..
1 mei

Int. Meikermismarkt Koewacht

De jaarmarkt in Koewacht is altijd een drukbezochte markt. Er is een gigantische variatie aan artikelen en kramen. Tijdens de markt zijn er zo’n 150 verschillende standplaatshouders die samen zorgen voor een markt van 1,5 kilometer lang!
13 augustus

Oude ambachtenmarkt

Zaterdag 13 augustus wordt een van de grootste ambachtenmarkten van Nederland gehouden in Terneuzen. Diverse ambachten uit heel Nederland zijn uitgenodigd om de binnenstad een leuk, educatief aanzien te geven. Voor jong en oud is er dan heel wat te beleven die dag. Kinderen worden zelfs uitgenodigd om de grondbeginselen… Lees verder..
16 - 25 september

Kermis – Terneuzen

Vanaf vrijdag 17 september is het weer 10 dagen lang kermis op het stadhuisplein én op de parking achter het stadhuis. Er staat een gezellig programma op jullie te wachten! Meer info volgt later

Sinterklaas intocht 2022

En we zingen en we springen, want we zijn zo blij .. wanttttt.. Op zaterdag 12 november komen Sinterklaas en zijn vele pieten aan in Terneuzen Meer informatie volgt binnenkort!