Evenementen

We streven er naar hier alle evenementen te plaatsen die in de binnenstad van Terneuzen worden georganiseerd. Van koopzondagen tot en met de Havendagen, er is altijd wel iets te beleven in Terneuzen. Ontbreekt er iets, laat het ons weten via info@stadterneuzen.nl

Dagelijks

Wandelroutes

Van de Westerschelde naar de Stad Kan je niet kiezen? Een wandeling langs de Westerschelde, of toch door de stad? Een wandeltocht van 8,5 km brengt deze twee onderdelen samen. Je wandelt over de Scheldeboulevard naar het centrum van Terneuzen met als eindpunt de sluizen en de Westerschelde. Een leuke tocht… Lees verder..
Dagelijks

Fietsroutes

Ontdek de Kanaalzone Een stoere fietsroute van 40 km door de Kanaalzone van Terneuzen. Je trapt langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen: één van de drukst bevaren kanalen van Europa. Rondom dit kanaal vind je veel bedrijvigheid, maar ook veel mooie natuurgebieden. Economische groei moet gepaard gaan met mooie… Lees verder..
Dagelijks

Rondleidingen

Sluizencomplex Bij het Portaal van Vlaanderen kun je onder leiding van een deskundige gids, een indrukwekkend kijkje nemen achter de schermen van het sluizencomplex. Hoe wordt een binnenvaartschip of een zeeschip door een sluis geloodst? Hoe verloopt het grote project ‘De Nieuwe Sluis’? Op deze en vele andere vragen krijg… Lees verder..
Wekelijks

Rondvaarten

Terneuzen vanaf het water Heb jij Terneuzen al eens vanaf het water bekeken? North Sea Port brengt je iedere zaterdag van Gent tot in Terneuzen of omgekeerd, van Terneuzen naar Gent. Het is een unieke beleving om de haven en onze omgeving vanaf het water mee te maken. De sluizen,… Lees verder..

Coronavirus en de Evenementenkalender

Het coronavirus heeft helaas ook zijn uitwerking op de evenementenkalender van de gemeente Terneuzen. Evenementen worden voorlopig voor heel Nederland tot en met 6 april 2020 afgelast. Update 23/3: De kans is heel reëel dat het verbod voor evenementen wordt verleng en aangescherpt. Houd rekening met het feit dat uw… Lees verder..
Wekelijks - Maandag

Taalcafé

Een gezellige plek om Nederlands te oefenen! Het Taalcafé in Bibliotheek Terneuzen wordt iedere maandagmiddag om 13:30 uur gehouden. Ze praten altijd in het Nederlands, dus een klein beetje Nederlands moet je wel kunnen spreken. In kleine groepjes en een vrijwilliger, wordt er gepraat over allerlei onderwerpen. Op een gezellige… Lees verder..
Wekelijks - dinsdag

Klik & Tik

Heb je nog maar weinig of geen ervaring met de computer of de tablet? Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen helpt je op weg! Zij bieden ondersteuning met de gratis cursus Klik & Tik. Deze cursus helpt je beter gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer en de tablet. Je leert bijvoorbeeld… Lees verder..
Maandelijks

Voorlees- en knutseluurtje

Het voorlees- en knutseluurtje wordt iedere tweede woensdag van de maand om 15:00 uur gehouden in Bibliotheek Terneuzen. De toegang gratis. Na het voorlezen kunnen kinderen lekker knutselen of kleuren rondom het voorgelezen boek. Het resultaat mag mee naar huis worden genomen. Kom gezellig meedoen en neem vriendjes en vriendinnetjes… Lees verder..
Aantal keer per jaar

Orgelconcerten

Nieuwe concertserie Grote Kerk Terneuzen In 2019 zag het er donker uit voor de orgelconcerten in de Grote Kerk in Terneuzen. Doordat het financiële plaatje niet sluitend te krijgen was, was het eindresultaat: Stoppen. Een nieuwe enthousiaste commissie heeft echter zijn schouders eronder gezet en mede daardoor bleek ook de… Lees verder..
4 juli

Orgelconcert Peter Eilander

Op 4 juli a.s. hoopt Peter Eilander een orgelconcert te verzorgen in de Grote Kerk in Terneuzen met muziek van o.a. Jan Zwart, Feike Asma, Beethoven en Mendelssohn op het programma. Aanvang 19:30 uur. Entree 8 euro voor volwassenen, tot 14 jaar gratis. Uiteraard zal dat plaatsvinden volgens de gestelde… Lees verder..
13, 14 en 15 juli

Zomerondernemer Zeeland

Ben jij woonachtig in Zeeland en ben je 15 tot 23 jaar? Heb jij een leuk plan voor een eigen onderneming? En wil je dit uitproberen of opstarten in een veilige omgeving? Grijp dan snel deze kans en schrijf je in bij www.zomerondernemer.nl/zeeland/🌞 Meer info en data kun je HIER… Lees verder..
4 t/m 6 september

Shantyfestival

4 t/m 6 september is het weer tijd voor Shantyfestival!Tijdens dit gezellige 3-daagse feest staat het centrum van Terneuzen in het teken van zeemansliederen. Koren uit heel Nederland en België staan deze dag op podia op verschillende plekken in het centrum. De verschillende podia en het programma kun je binnenkort… Lees verder..
5 september

Vliegende Hollander wandeltocht

De Vliegende Hollander wandeltocht is een wandeling in en rond de havenstad Terneuzen, oud Terneuzen, langs de Otheense kreek, over de zeedijk langs de Westerschelde en het mooie Zeeuwse polderlandschap met zijn natuurgebieden. Je kunt je inschrijven voor verschillende afstanden. Start: SSG Lodewijk College, Oude Vaart 1, 4537CD te Terneuzen van… Lees verder..
12 september

Truckroll

Alle soorten trucks komen tijdens Truckroll voorbij!De meeste mensen kennen dit jaarlijkse event van de harde claxons die ze die dag in de achtertuin of in de verte horen. Een enorm lange stoet van trucks rijdt een mooie route door de streek. Deze bijzondere dag staat helemaal in het teken… Lees verder..
18 t/m 27 september

Kermis Terneuzen

Jetzt geht’s losssss! Het centrum van Terneuzen verandert van 18 t/m 27 september in een speelparadijs voor jong en oud. Verschillende attracties, foodtrucks en straat-entertainment op 2 pleinen. Het uitgebreide programma volgt z.s.m.
26 september

Kermisbraderie

Gezellig langs kraampjes struinen bij de Blokken tijdens de kermis in het centrum van Terneuzen. Meer info volgt t.z.t.
1 oktober

BinckBank Tour

Op 1 oktober is mosseldorp Philippine de startplaats voor een etappekoers van de BinckBank Tour 2020! Het is de Stichting Wielercomité Philippine gelukt om deze UCI World Tour wedstrijd naar Philippine te halen. Het gaat om de derde rit van de BinckBank Tour die van start gaat in Philippine. De… Lees verder..
3 en 4 oktober

Oktoberfest

Braadworsten, bierpulle, Deutsche schlagers.. dé ingredienten voor een geslaagd oktoberfest in Oud Terneuzen. Dit wil je niet missen toch!?
14 november

Sinterklaas intocht

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan.. Sinterklaas slaat ook in 2020 Terneuzen niet over! Meer info over het programma volgt z.s.m.