• Vliegende Hollander by night

Evenementen

We streven er naar hier alle evenementen te plaatsen die in de gemeente Terneuzen worden georganiseerd. Van koopzondagen tot en met de Havendagen, van dorpsfeesten tot festivals; er is altijd wel iets te beleven in de veertien kernen die Terneuzen telt. Ontbreekt er een evenement? Laat het ons dan aub weten via info@stadterneuzen.nl

9 september 2023

Heemkundige Kring Sas van Gent

Oude museumschepen van de Bruine Vloot bezoeken Sas van Gent in het kader van Open Monumentendag. Er kan een bezoek worden gebracht aan de schepen en er zijn rondleidingen door bestuursleden van de Heemkundige Kring Sas van Gent. Waar: Museumhaven Prinsenkade Wanneer: 9 september 2023
30 augustus t/m 15 oktober

ArtBooster 3.4 – Zeeuwse Kunstkring

Expositie ArtB00ster 3.4 – Zeeuwse Kunstkring van 30 augustus t/m 15 oktober In deze tentoonstelling tonen 11 deelnemers van de Zeeuwse Kunstkring hun werk wat bestaat uit diverse disciplines. De deelnemers zijn: Toon van Daalen met fotokunst; Rien Dekker met schilderijen; Leen van Duivendijk met schilderijen; Saskia Eggink met grafiek;… Lees verder..
30 september 2023

5e Korenroute

Popkoor EigenWijs organiseert voor de 5e keer de Korenroute. Op zes verschillende locaties in de binnenstad zijn verschillende koren in allerlei verschillende genres te horen. Wanneer: 30 september 2023 Waar: Binnenstad Terneuzen
2 september 2023

Open middag Toonbeeld

We nodigen je van harte uit voor de open middag van Toonbeeld op zaterdag 2 september. Je krijgt voorproefjes van cursussen, kunt kennismaken met verschillende muziekinstrumenten en leert de docenten kennen. Onze muziekleerlingen verzorgen een concert en je kunt zelf meespelen tijdens een jamsessie. Het is ook een mooie gelegenheid… Lees verder..
18 november 2023

Sinterklaas intocht

Op zaterdag 18 november 2023 vindt de intocht van Sinterklaas plaats aan de Veerhaven en op de Markt in Terneuzen. Starttijd evenement: 13:45 Eindtijd: 17:00 Voor meer informatie kun je terecht op: www.sinterklaas-terneuzen.nl
8 oktober 2023

MTB Aspergerit – Koewacht

Rit door bossen en Paden en privé terreinen. Langs en over verschillende aspergevelden. Met ongeveer 80 procent off road. Startlocatie: De Letter Asperges Enzo Langeweg 14 4576 RL Koewacht Organisatie: TC The Third Part
9 september 2023

Open Monumentendag 2023

In de gemeenten Sluis, Terneuzen en Hulst zetten op zaterdag 9 september 2023 tijdens Open Monumentendag zo’n veertig monumenten de deuren voor u open. En op een aantal locaties zelfs ook op zondag 10 september 2023. Op Open Monumentendag vieren we dat in Zeeuws-Vlaanderen veel mooie monumenten bewaard zijn gebleven…. Lees verder..
2 september

Victory Day – Markt Terneuzen

Zaterdag 2 september 2023 is het Victory Day in het centrum van Terneuzen. Een evenement met oud commando’s en Mariniers, verschillende stands en een 30 tal legervoertuigen. Daarnaast zijn er verschillende muziekgezelschappen.
15 en 16 augustus

Koopjesdagen – Terneuzen

Op dinsdag 15 en woensdag 16 augustus zijn het koopjesdagen in Terneuzen met op dinsdag ook een oude ambachten markt. In de winkelstraten staan kraampjes met koopjes van de diverse winkels en op de markt staan op dinsdag verschillende oude ambachten. In totaal ruim 30(!) kraampjes.
29 september - 21 oktober

Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen

Editie 35 – 29 september t/m 21 oktober 2023 Het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen creëert jaarlijks haar concertzalen achter de dijken op bijzondere of verrassende locaties in het landje apart, gesitueerd in de periferie met Vlaanderen. Het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen rangschikt zich al vele jaren met trots tussen de bekende klassieke muziekevenementen in West-Europa en… Lees verder..
9 september

90 jaar scouting Lodewijkgroep

De scouting Lodewijkgroep Sas van Gent viert hun 90-jarig jubileum.Op zaterdag 9 september 2023 vieren we onze lange geschiedenis als een van de oudste scoutinggroepen in de regio, en we hopen dat je je bij ons voegt voor een dag vol festiviteiten en plezier. Ons gouden jubileumviering belooft een evenement te… Lees verder..
17 september

Paardendag Axel

Paardendag Axel 17 september 2023 om 09:00 t/m 17:00 Voor de 10e keer, ontvangen we een hele groep pony’s en paarden om door de crossbaan te stappen/draven/galoperen. Elk jaar weer een gezellige happening. Zowel paard als ruiter hebben het super naar de zin. Deze dag is van 9.30 tot 17.00 uur. Alle… Lees verder..
26 juli - 6 augustus

Technisch Lego Challenge

IMZ_A4 affiche_Technisch Lego_HR 3mm Op 26 juli gaat in het Industrieel Museum Zeeland de Technisch Lego Challenge van start. Technisch Lego brengt in elke techneut weer het kind naar boven. Maar ook voor andere belangstellenden is het leuk om de mogelijkheden van het Deense techniekspeelgoed van dichtbij te zien. Daarom… Lees verder..
8, 9 en 10 september

Gildefeesten Sluiskil

Op 8 t/m 10 september zijn het weer Gildefeesten in Sluiskil. Het is een dorpsfeest met activiteiten voor jong en oud. Zo is er een kermis, een vleeskaarting, een brunch en voor het eerst ook een FIFA-toernooi. Kortom, drie dagen feest en gezelligheid onder het genot van een hapje op… Lees verder..
14 juli - 20 oktober

Canal by Night

Combineer de stoere dynamiek van het Terneuzense havengebied met de romantiek van een boottocht tijdens de prachtige avonduren. Stap aan boord bij Portaal van Vlaanderen en laat je meenemen in de betoverende maritieme wereld waar de activiteiten 24 uur per dag doorgaan. Een ervaren gids staat klaar om jouw havenkennis… Lees verder..
16 december

Wintermarkt Bachten Dieke

Op zaterdag 16 december kun je naar de wintermarkt bij Bachten Dieke in Terneuzen. Kom langs en doe mee met de winterse bingo of loterij en geniet van winterse lekkernijen.
16 september

Disco Party – Philippine

Op 16 september organiseert dartvereniging “Marinet” een Disco Party (70’s en 80’s). Locatie: De Kaaie, Philippine Tijd: 20.00 – 01.00 Kaarten: voorverkoop 10,- / aan de kassa 12,50 Kaarten bestellen via dvmarinet@outlook.com
24 juni - 1 september

Expositie Fotoclub Brandpunt

De Terneuzense Fotoclub Brandpunt heeft tussen 24 juni en 1 september 2023 een expositie in de Grote Kerk in Terneuzen. De officiële opening is 24 juni om 14.00 uur. De expositie is daarna dagelijks te bezoeken, van maandag tot en met zaterdag. Expositie Fotoclub Brandpunt Grote Kerk Terneuzen  Noordstraat 62… Lees verder..
12 juli - 27 augustus

Expositie ArtBooster 3.3

Tussen 12 juli en 27 augustus vindt bij kunstgalerie Lokaal 54 de expositie ArtBooster 3.3 plaats. Het is de derde tentoonstelling van dit jaar in Lokaal 54. De volgende kunstenaars nemen hieraan deel met werken in diverse disciplines: Jan Braber met assemblage, Joz Decruy met schilderijen, collage, assemblage, Anton van… Lees verder..
1 augustus

Flamenco bij volle maan

Op dinsdagavond 1 augustus verzorgt gipsy flamencogitarist Manito een vollemaanconcert in de idyllische tuin van Theetuin De Mol in Overslag. Met zijn vurige gitaarklanken en verhalende improvisaties neemt hij zijn publiek mee naar een wereld vol sentiment, passie en weemoed. Op het repertoire staan zowel eigen composities als traditionals, waarbij de… Lees verder..
26 augustus

De Bierpost 7×7 toernooi FC Axel

Op zaterdag 26 augustus wordt op de velden van FC Axel het De Bierpost 7×7 toernooi gespeeld. Het is een 7 tegen 7-toernooi voor de recreatieve voetballer. De afgelopen edities deden er zo’n 40 teams mee. Overdag lekker een potje voetballen, aansluitend een grote barbecue en feestavond! Alle info over… Lees verder..
2 september

Victory Day

Op Victory Day komen tientallen oorlogsvoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog opnieuw naar de Markt in Terneuzen. Net als bij de eerste editie in 2022, is het ook deze keer de bedoeling om meerdere stands van de commando’s en het Korps Mariniers te hebben. Daarnaast zullen er er ook weer optredens… Lees verder..
8, 9 en 10 september

Gildefeesten Sluiskil

Dit jaar vinden de Gildefeesten in Sluiskil plaats van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september. Het is een dorpsfeest voor jong en oud, waarbij verschillende activiteiten worden georganiseerd. Deze variëren van petanque tot een pubquiz, van een brunch tot een braderie. Rijd je graag op een motor? Doe… Lees verder..
23 september

Bevrijdingsconcert Zuiddorpe

Het Bevrijdingsconcert 2023 in de Heilige Maria Hemelvaartkerk in Zuiddorpe, wordt uitgevoerd door Harmonie De Vereenigde Vrienden, Gemengd koor Jubilate Deo en EnCORe VoCALe met medewerking van de R.K. Kerk Zuiddorpe, Bewonersplatform Leefbaar Zuiddorpe en Dorpshuis ’t Kaaike. Geluid, licht en beeld worden verzorgd door Sanrobi. De verenigingen presenteren zich… Lees verder..
7 oktober

Factory Festival

Op zaterdag 7 oktober wordt een nieuwe editie van Factory Festival georganiseerd! Locatie is opnieuw De Leutfabriek in Sas van Gent. Meer informatie volgt!   7 oktober 2023 De Leutfabriek | Sas van Gent Gratis toegang
7 oktober

Kashfest 2023

Op zaterdag 7 oktober trekt een wervelwind van vaderlandse death metal door De Pit in Terneuzen. Pestilence, Graceless, Burial en Mouflon treden die avond op. Meer info is te vinden via https://podiuminterneuzen.nl/
Dagelijks

Wandelroutes

Van de Westerschelde naar de Stad Kan je niet kiezen? Een wandeling langs de Westerschelde, of toch door de stad? Een wandeltocht van 8,5 km brengt deze twee onderdelen samen. Je wandelt over de Scheldeboulevard naar het centrum van Terneuzen met als eindpunt de sluizen en de Westerschelde. Een leuke tocht… Lees verder..
Dagelijks

Rondleidingen

Sluizencomplex Bij het Portaal van Vlaanderen kun je onder leiding van een deskundige gids, een indrukwekkend kijkje nemen achter de schermen van het sluizencomplex. Hoe wordt een binnenvaartschip of een zeeschip door een sluis geloodst? Hoe verloopt het grote project ‘De Nieuwe Sluis’? Op deze en vele andere vragen krijg… Lees verder..
Dagelijks

Fietsroutes

Ontdek de Kanaalzone Een stoere fietsroute van 40 km door de Kanaalzone van Terneuzen. Je trapt langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen: één van de drukst bevaren kanalen van Europa. Rondom dit kanaal vind je veel bedrijvigheid, maar ook veel mooie natuurgebieden. Economische groei moet gepaard gaan met mooie… Lees verder..
Wekelijks

Rondvaarten

Terneuzen vanaf het water Heb jij Terneuzen al eens vanaf het water bekeken? North Sea Port brengt je van maart tot en met november iedere zaterdag van Gent tot in Terneuzen of omgekeerd, van Terneuzen naar Gent. Het is een unieke beleving om de haven en onze omgeving vanaf het… Lees verder..
Wekelijks - Maandag

Taalcafé

Een gezellige plek om Nederlands te oefenen! Het Taalcafé in Bibliotheek Terneuzen wordt iedere maandagmiddag om 13:30 uur gehouden. Ze praten altijd in het Nederlands, dus een klein beetje Nederlands moet je wel kunnen spreken. In kleine groepjes en een vrijwilliger, wordt er gepraat over allerlei onderwerpen. Op een gezellige… Lees verder..
Wekelijks - dinsdag

Cursus Klik & Tik

Is internet voor jou nog onbekend terrein? Wil je graag meer weten over het gebruik van de computer of de tablet? Ga dan nu aan de slag met de cursus Klik&Tik. Je leert typen, e-mailen en internetten. Klik&Tik is een oefenprogramma dat via filmpjes stap voor stap uitlegt hoe de… Lees verder..
Maandelijks

Voorlees- en knutseluurtje

Het voorlees- en knutseluurtje wordt iedere tweede woensdag van de maand om 15:00 uur gehouden in Bibliotheek Terneuzen. De toegang gratis. Na het voorlezen kunnen kinderen lekker knutselen of kleuren rondom het voorgelezen boek. Het resultaat mag mee naar huis worden genomen. Kom gezellig meedoen en neem vriendjes en vriendinnetjes… Lees verder..
Maandelijks

Koopzondag

Elke laatste zondag van de maand (m.u.v. feestdagen) is het koopzondag in het centrum van Terneuzen.Op koopzondagen kun je gratis bovengronds parkeren. De koopzondagen in 2023: 29 januari 26 februari 26 maart 30 april 25 juni 30 juli 27 augustus 24 september 29 oktober 26 november 17 december 31 december