• Vliegende Hollander by night

Evenementen

We streven er naar hier alle evenementen te plaatsen die in de gemeente Terneuzen worden georganiseerd. Van koopzondagen tot en met de Havendagen, van dorpsfeesten tot festivals; er is altijd wel iets te beleven in de veertien kernen die Terneuzen telt. Ontbreekt er een evenement? Laat het ons dan aub weten via info@stadterneuzen.nl

t/m 26 februari

Springkussen Festival

Tot en met zondag 26 februari heeft SnowWorld Terneuzen een heus speelparadijs. In twee zalen zijn allerlei verschillende springkussens aanwezig waarop jouw kids zich helemaal kunnen uitleven. Kom rennen, springen, klimmen en klauteren tijdens de koude winterdagen op het Indoor Springkussen Festival bij SnowWorld Terneuzen. Je kunt het springkussen festival… Lees verder..
5 april

111de Scheldeprijs

Terneuzen maakt zich op voor de start van de 111de editie van de Scheldeprijs. De wielerwedstrijd stond de afgelopen jaren ook wel bekend als het officieuze wereldkampioenschap voor sprinters. In 2022 eindigde de Scheldeprijs echter voor het eerst in 17 jaar niet in een massasprint. Alexander Kristoff won een bijzondere… Lees verder..
14 april

Bluesroute Terneuzen

Vrijdag 14 april zal ‘s avonds de blues door de straten klinken in het centrum van Terneuzen. Diverse cafés zorgen voor live blues muziek. Meer informatie volgt binnenkort.   
15-16 april

Marathon Zeeuws-Vlaanderen 2023

In het weekend van 15 en 16 april 2023 vindt alweer de 13de editie van de Logus de Hoop Marathon Zeeuws-Vlaanderen plaats. Grensverleggend, uitdagend en afwisselend; die woorden heeft de organisatie gekozen voor het 42.195 kilometer lange evenement. De deelnemers lopen dit jaar van Terneuzen naar Hulst, langs de Westerschelde… Lees verder..
22-23 april

Festival de la Chanson Française

Bij cultuurpodium Porgy en Bess wordt in het weekend van 22 en 23 april het tweedaagse Festival de la Chanson Française georganiseerd. Op zaterdag 22 april verzorgt Frank Mercelis de aftrap. In zijn voorstelling neemt hij de sensualiteit en het ritme van de Franse taal mee. Het is een persoonlijke,… Lees verder..
27 april

Koningsdag 2023

Op donderdag 27 april wordt Koningsdag ook in de gemeente Terneuzen uitgebreid gevierd. De programma’s in de verschillende kernen zullen we op deze plek ruim op tijd publiceren. Informatie over activiteiten op Koningsdag kun je mailen naar info@stadterneuzen.nl
19 mei

Terneuzen Speelstad

19 mei 2023 is het weer Terneuzen Speelstad! Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen alle kinderen weer gratis spelen in het centrum van Terneuzen. 
9, 10 en 11 juni

Delta Ride for the Roses

Op 9,10 en 11 juni vindt de nieuwe editie van DELTA Ride for the Roses plaats. Net als in voorgaande jaren wordt een toertocht in Midden-Zeeland georganiseerd én in Zeeuws-Vlaanderen. DELTA Ride for the Roses in Zeeuws-Vlaanderen start op het Stadhuisplein en eindigt op de Markt in Terneuzen op zondag 11… Lees verder..
23, 24 en 25 juni

Havendagen 2023

Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni vindt de 41ste editie van de Havendagen plaats. Een weekend gevuld met gezelligheid, spektakel op het water, muziek, sport en varen in Terneuzen. Kijk voor alle actuele informatie op de website van de Havendagen. Meer informatie over het programma volgt zo… Lees verder..
7, 8 en 9 juli

Festival De Ballade

Wat in 2017 begon als een eenmalig reünieconcert van de roemruchte Zeeuws-Vlaamse band De Lamaketta’s, is uitgegroeid tot een prachtig evenement. Festival De Ballade beleeft deze zomer alweer de vijfde editie en ook deze keer belooft het weer een feestweekend te worden. Uiteraard op het zogenaamde Kopje van Kanada, een… Lees verder..
7 oktober

Factory Festival

Op zaterdag 7 oktober wordt een nieuwe editie van Factory Festival georganiseerd! Locatie is opnieuw De Leutfabriek in Sas van Gent. Meer informatie volgt!   7 oktober 2023 De Leutfabriek | Sas van Gent Gratis toegang
Dagelijks

Wandelroutes

Van de Westerschelde naar de Stad Kan je niet kiezen? Een wandeling langs de Westerschelde, of toch door de stad? Een wandeltocht van 8,5 km brengt deze twee onderdelen samen. Je wandelt over de Scheldeboulevard naar het centrum van Terneuzen met als eindpunt de sluizen en de Westerschelde. Een leuke tocht… Lees verder..
Dagelijks

Rondleidingen

Sluizencomplex Bij het Portaal van Vlaanderen kun je onder leiding van een deskundige gids, een indrukwekkend kijkje nemen achter de schermen van het sluizencomplex. Hoe wordt een binnenvaartschip of een zeeschip door een sluis geloodst? Hoe verloopt het grote project ‘De Nieuwe Sluis’? Op deze en vele andere vragen krijg… Lees verder..
Dagelijks

Fietsroutes

Ontdek de Kanaalzone Een stoere fietsroute van 40 km door de Kanaalzone van Terneuzen. Je trapt langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen: één van de drukst bevaren kanalen van Europa. Rondom dit kanaal vind je veel bedrijvigheid, maar ook veel mooie natuurgebieden. Economische groei moet gepaard gaan met mooie… Lees verder..
Wekelijks

Rondvaarten

Terneuzen vanaf het water Heb jij Terneuzen al eens vanaf het water bekeken? North Sea Port brengt je van maart tot en met november iedere zaterdag van Gent tot in Terneuzen of omgekeerd, van Terneuzen naar Gent. Het is een unieke beleving om de haven en onze omgeving vanaf het… Lees verder..
Wekelijks - Maandag

Taalcafé

Een gezellige plek om Nederlands te oefenen! Het Taalcafé in Bibliotheek Terneuzen wordt iedere maandagmiddag om 13:30 uur gehouden. Ze praten altijd in het Nederlands, dus een klein beetje Nederlands moet je wel kunnen spreken. In kleine groepjes en een vrijwilliger, wordt er gepraat over allerlei onderwerpen. Op een gezellige… Lees verder..
Wekelijks - dinsdag

Cursus Klik & Tik

Is internet voor jou nog onbekend terrein? Wil je graag meer weten over het gebruik van de computer of de tablet? Ga dan nu aan de slag met de cursus Klik&Tik. Je leert typen, e-mailen en internetten. Klik&Tik is een oefenprogramma dat via filmpjes stap voor stap uitlegt hoe de… Lees verder..
Maandelijks

Voorlees- en knutseluurtje

Het voorlees- en knutseluurtje wordt iedere tweede woensdag van de maand om 15:00 uur gehouden in Bibliotheek Terneuzen. De toegang gratis. Na het voorlezen kunnen kinderen lekker knutselen of kleuren rondom het voorgelezen boek. Het resultaat mag mee naar huis worden genomen. Kom gezellig meedoen en neem vriendjes en vriendinnetjes… Lees verder..
Maandelijks

Koopzondag

Elke laatste zondag van de maand (m.u.v. feestdagen) is het koopzondag in het centrum van Terneuzen.Op koopzondagen kun je gratis bovengronds parkeren. De koopzondagen in 2023: 29 januari 26 februari 26 maart 30 april 25 juni 30 juli 27 augustus 24 september 29 oktober 26 november 17 december 31 december