Evenementen

We streven er naar hier alle evenementen te plaatsen die in de binnenstad van Terneuzen worden georganiseerd. Van koopzondagen tot en met de Havendagen, er is altijd wel iets te beleven in Terneuzen. Ontbreekt er iets, laat het ons weten via info@stadterneuzen.nl

Dagelijks

Wandelroutes

Van de Westerschelde naar de Stad Kan je niet kiezen? Een wandeling langs de Westerschelde, of toch door de stad? Een wandeltocht van 8,5 km brengt deze twee onderdelen samen. Je wandelt over de Scheldeboulevard naar het centrum van Terneuzen met als eindpunt de sluizen en de Westerschelde. Een leuke tocht… Lees verder..
Dagelijks

Fietsroutes

Ontdek de Kanaalzone Een stoere fietsroute van 40 km door de Kanaalzone van Terneuzen. Je trapt langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen: één van de drukst bevaren kanalen van Europa. Rondom dit kanaal vind je veel bedrijvigheid, maar ook veel mooie natuurgebieden. Economische groei moet gepaard gaan met mooie… Lees verder..
Dagelijks

Rondleidingen

Sluizencomplex Bij het Portaal van Vlaanderen kun je onder leiding van een deskundige gids, een indrukwekkend kijkje nemen achter de schermen van het sluizencomplex. Hoe wordt een binnenvaartschip of een zeeschip door een sluis geloodst? Hoe verloopt het grote project ‘De Nieuwe Sluis’? Op deze en vele andere vragen krijg… Lees verder..
Wekelijks

Rondvaarten

Terneuzen vanaf het water Heb jij Terneuzen al eens vanaf het water bekeken? North Sea Port brengt je iedere zaterdag van Gent tot in Terneuzen of omgekeerd, van Terneuzen naar Gent. Het is een unieke beleving om de haven en onze omgeving vanaf het water mee te maken. De sluizen,… Lees verder..
Wekelijks - Maandag

Taalcafé

Een gezellige plek om Nederlands te oefenen! Het Taalcafé in Bibliotheek Terneuzen wordt iedere maandagmiddag om 13:30 uur gehouden. We praten altijd in het Nederlands, dus een klein beetje Nederlands moet je wel kunnen spreken. In kleine groepjes en een vrijwilliger, wordt er gepraat over allerlei onderwerpen. Op een gezellige… Lees verder..
Wekelijks - dinsdag

Klik & Tik

Heb je nog maar weinig of geen ervaring met de computer of de tablet? Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen helpt je op weg! Zij bieden ondersteuning met de gratis cursus Klik & Tik. Deze cursus helpt je beter gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer en de tablet. Je leert bijvoorbeeld… Lees verder..
Maandelijks

Voorlees- en knutseluurtje

Het voorlees- en knutseluurtje wordt iedere tweede woensdag van de maand om 15:00 uur gehouden in Bibliotheek Terneuzen. De toegang gratis. Na het voorlezen kunnen kinderen lekker knutselen of kleuren rondom het voorgelezen boek. Het resultaat mag mee naar huis worden genomen. Kom gezellig meedoen en neem vriendjes en vriendinnetjes… Lees verder..
13 t/m 22 september

Kermis Terneuzen

Dat wordt gillen geblazen. Vanaf vrijdag 13 tot en met zondag 22 september is het weer kermis in Terneuzen, de grootste in Zeeuws-Vlaanderen. Wat is jouw favoriete attractie?
17 september

Prinsjesdag TZW

De derde dinsdag van september is een belangrijke dag voor de Nederlandse politiek. Op die dag spreekt Koning Willem-Alexander de troonrede uit. Daarin geeft de regering aan wat het regeringsbeleid zal zijn voor het komende jaar. Traditiegetrouw komen op deze dag ook de ondernemers uit Terneuzen samen. Zij maken hun wensen kenbaar aan… Lees verder..
29 september

KOOPZONDAG 29 SEPTEMBER

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Terneuzen. De winkels zijn tijdens de koopzondagen open van 13u00 tot 17u00. Op zondag zijn we éxtra gastvrij, je kan dan gratis parkeren op de bovengrondse betaalde parkeerplaatsen.
2 - 11 oktober

Kinderboekenweek

Allemaal instappen! Reis mee met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of het ruimteschip! Kinderboekenweek 2019 gaat over voertuigen. Met het thema Reis mee! gaan we op reis in kinderboeken. Met een boek kun je elke reis maken die je wilt, van een rondje op de step in de buurt… Lees verder..
3 oktober

Patrick Laureij

Patrick Laureij won in 2017 de Neerlands Hoop, de prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. En terecht. Hij gaat als een speer. De try-outs van zijn nieuwe voorstelling waren binnen no time uitverkocht. Zin om te gieren van het lachen? Dan mag je deze cabaretier absoluut… Lees verder..
4 oktober

Terneuzen PROOST!

Een wijntje in de ene hand, en een hapje in de ander; PROOST! Vrijdag 4 oktober vindt de 3e editie van Terneuzen PROOST! (de wijnroute) plaats. Hoe werkt het?Vooraf koop je voor slechts €12,50 (ex servicekosten) een uniek wijnglas. Hiermee kun je bij alle deelnemende zaken in de binnenstad een… Lees verder..
5 oktober

Voor Altied Jong Festival Axel

60 plussers opgelet! Zaterdag 5 oktober wordt het festival Voor Altied Jong georganiseerd in Axel speciaal voor 60 plussers! Het festival is in het centrum van Axel en er zijn activiteiten van 10.30 uur tot 16 uur. Er zijn activiteiten, zoals een Singalong en een treintje. Ook is VVN aanwezig… Lees verder..
5 oktober

Korenroute

Op 5 oktober 2019 organiseert popkoor EigenWijs weer een korenroute door Terneuzen. Wat ooit is ontstaan als een jubileum evenement is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waar veel bezoekers op af komen! Er komen op deze dag koren uit Zeeland, België, Brabant en de Randstad naar het centrum van… Lees verder..
5 oktober

Zeilwedstrijd ‘Mossel Race’

Op 5 oktober 2019 is er de “Mossel Race” zeilwedstrijd op de Westerschelde. De locaties zijn Everingen, Zuid Everingen en de Pas van Terneuzen. TIJD: 11.00 t/m 17.00 uur.
5 - 6 oktober

Oktoberfest

Jaarlijks in het eerste volledige weekend van oktober gaan De Paerdestal en De Vliegende Hollander in Beierse sferen. Dat betekent lederhosen, dirndls en grote pullen bier.🍺  Zaterdag 5 oktober vindt overdag vanaf 12.30 de korenroute plaats langs de cafés, waarbij verschillende (pop) koren zullen optreden. In de avond is het… Lees verder..
9, 10, 11 oktober

Theatercrimi – De achterkant van Zeeland

Theatercrimi, een energiek en herkenbaar spektakel Een drankje, een blowtje, een pilletje, een lijntje: het klinkt onschuldig. Gebruik jij wel eens wat? Drugs voorzien in een breed gedragen behoefte. De bijbehorende criminaliteit is een gevolg van onze diepe verlangens naar spanning en verdoving. In De Achterkant van Zeeland duiken we dieper in… Lees verder..
12 oktober

Zeilwedstrijd ‘Pee & Juun Race’

Op 12 oktober 2019 is de “Pee en Juun Race” zeilwedstrijd op de Westerschelde. De locaties zijn Everingen, Zuid Everingen en de Pas van Terneuzen. De tijden zijn van 11.00 t/m 17.00 uur.
17 oktober

Familiemusical – Dolfje Weerwolfje

Familiemusical (6+) vol leuke liedjes, mystieke wezens en tovertrucs Dolfje Weerwolfje en Foeksia de Miniheks is een nieuwe familiemusical vol leuke liedjes, mystieke wezens en tovertrucs. Het verhaal is gebaseerd op de door kinderen verslonden boekenreeks van Paul van Loon.  Op een nacht belandt Dolfje Weerwolfje per ongeluk in het heksenbos…. Lees verder..
26 oktober

DuurzaamTuus

Zaterdag 26 oktober 2019 vindt de zesde editie plaats van duurzaamheidsbeurs ‘DuurzaamTuus’ in Bio Base Europe Training Center. Op deze dag leer je van alles over duurzaamheid in Zeeland. Daarnaast kom je er achter wat de sterke kanten zijn van Terneuzen en omstreken en hoor je wat er allemaal bij… Lees verder..
26 oktober

Citylife

Citylife = dansfeest voor en door hippe +21 mensen. Cocktails, beats en gezelligheid; meer heeft een mens niet nodig toch? Koop je tickets HIER.
27 oktober

Benefietconcert PIT

Dit Benefietconcert wordt gehouden voor Stichting Het Steunpunt Terneuzen. De opbrengst van de kaartjes zal naar de stichting gaan. Het Steunpunt geeft psychosociale ondersteuning aan kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten, naaste, nabestaanden en ook aan mensen met een chronische ziekte. Ook zal er die avond een collectebus aanwezig zijn. Wanneer: 27 oktoberWaar: PIT Tijd:… Lees verder..
27 oktober

KOOPZONDAG 27 OKTOBER

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Terneuzen. De winkels zijn tijdens de koopzondagen open van 13u00 tot 17u00. Op zondag zijn we éxtra gastvrij, je kan dan gratis parkeren op de bovengrondse betaalde parkeerplaatsen.
29 oktober

Inloopavond Nieuwe Sluis

Op dinsdagavond 29 oktober 2019 kun je tussen 18.00 en 21.00 uur binnenlopen bij het Portaal van Vlaanderen met vragen. Er zal ook een aantal keer een algemene presentatie gegeven worden waarin je op de hoogte gebracht word van de laatste stand van zaken van het project. De tijden hiervan… Lees verder..
1 november

OG3NE

In het seizoen 2019/2020 keren de dames van OG3NE terug naar ons theater met hun gloednieuwe Sweet Harmony Tour. Tijdens de vorige theatertournee Three Times a Lady wisten de zussen van OG3NE avond aan avond het publiek te betoveren met hun harmonieuze samenzang. Maar liefst honderd uitverkochte concerten waren het gevolg; een sensationeel aantal… Lees verder..
8 november

Musical (12+) ‘Pijnstillers’

Naar het boek van Carry Slee De  musical gaat over Casper. Hij is opgevoed door zijn moeder en heeft zijn vader nog nooit gezien. Op een kwade dag krijgt zijn moeder het bericht dat ze kanker heeft en dat ze uitbehandeld is. Vanaf dat moment staat het leven van de… Lees verder..
9 november

Daniel Arends

“Daar ben ik weer lieve mensen. Met mijn cynische grappen, quasi-filosofische inhoud en gespeelde nonchalance. U krijgt vanavond alles exact zoals u dat van mij gewend bent. Behalve dan dat deze show echt niet meer te onderscheiden is van de vorige. Veel plezier met Meer van hetzelfde (Deel 1).”Liefs, Daniël… Lees verder..
10 november

Wibi Soerjadi

Wibi zal tijdens deze gloednieuwe concertreeks uitsluitend muziek uit films spelen. Hij heeft speciale bewerkingen gemaakt op films zoals Harry Potter, Pirates of the Caribbean, The Lion King, The Dark Knight, Once Upon a Time in the West, James Bond, Back to the Future, Schindler’s list, Star Wars en nog veel meer. … Lees verder..
17 november

Club van Sinterklaas

De Club van Sinterklaas viert dit jaar de 20e verjaardag in het theater. Vier dit jubileumfeest samen met de Pieten en natuurlijk met de goedheiligman zelf. Samen zingen en dansen we op de grootste hits van de afgelopen jaren zoals Amerigo, Chocola, Pieten van de Club en Pietengym, maar ook de nieuwste Sinterklaashits zullen… Lees verder..
24 november

KOOPZONDAG 24 NOVEMBER

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Terneuzen. De winkels zijn tijdens de koopzondagen open van 13u00 tot 17u00. Op zondag zijn we éxtra gastvrij, je kan dan gratis parkeren op de bovengrondse betaalde parkeerplaatsen.
7 december

DOW aflossingsmarathon

Zaterdag 7 december zal de 29ste aflossingsmarathon van DOW plaatsvinden. De AflossingsMarathon is een estafetteloop waarin 8 ronden gelopen worden, in totaal de Marathon afstand. Dit evenement is met zo’n 600 deelnemers één van de drukstbezochte lopen in Zeeland. Wanneer men met 8 personen meedoet (het maximale aantal) betekent dit… Lees verder..
18, 19, 20, 21 december

Maikel Harte

Het moderne leven is niet altijd even makkelijk. Stress, overuren, burn-ins, burn-outs, iedereen heeft het druk, druk, druk. Maar dan is daar altijd weer het einde van het jaar, dan ga je naar het theater, je zet je in een stoel en de knop gaat om: tijd voor flauwekul. Het… Lees verder..
29 december

KOOPZONDAG 29 DECEMBER

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Terneuzen. De winkels zijn tijdens de koopzondagen open van 13u00 tot 17u00. Op zondag zijn we éxtra gastvrij, je kan dan gratis parkeren op de bovengrondse betaalde parkeerplaatsen.