• Vliegende Hollander by night

Evenementen

We streven er naar hier alle evenementen te plaatsen die in de binnenstad van Terneuzen worden georganiseerd. Van koopzondagen tot en met de Havendagen, er is altijd wel iets te beleven in Terneuzen. Ontbreekt er iets, laat het ons weten via info@stadterneuzen.nl

7 oktober

TERNEUZEN PROOST! 2022

Op vrijdag 7 oktober vindt de wijnroute TERNEUZEN PROOST! 2022 plaats. Winkeliers uit verschillende branches en diverse horecaondernemers zetten hun deuren gastvrij open om de deelnemers kennis te laten maken met verschillende wijnen én hun zaak. De wijnroute loopt door de binnenstad van Terneuzen: ondernemers uit de Nieuwstraat, Noordstraat, Havenstraat, Scheldeboulevard,… Lees verder..
7 - 29 oktober

Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen

Het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 29 oktober. Maar liefst 270 musici van nationaal en internationaal topniveau laten u live de klankschoonheid van klassieke muziek beleven, in een zeer gevarieerd aanbod concerten. Deze vinden plaats op bijzondere en/of verrassende locaties, door heel de… Lees verder..
12 november

Sinterklaas intocht 2022

En we zingen en we springen, want we zijn zo blij .. wanttttt.. Op zaterdag 12 november komen Sinterklaas en zijn vele pieten aan in Terneuzen Meer informatie volgt binnenkort!
Dagelijks

Wandelroutes

Van de Westerschelde naar de Stad Kan je niet kiezen? Een wandeling langs de Westerschelde, of toch door de stad? Een wandeltocht van 8,5 km brengt deze twee onderdelen samen. Je wandelt over de Scheldeboulevard naar het centrum van Terneuzen met als eindpunt de sluizen en de Westerschelde. Een leuke tocht… Lees verder..
Dagelijks

Rondleidingen

Sluizencomplex Bij het Portaal van Vlaanderen kun je onder leiding van een deskundige gids, een indrukwekkend kijkje nemen achter de schermen van het sluizencomplex. Hoe wordt een binnenvaartschip of een zeeschip door een sluis geloodst? Hoe verloopt het grote project ‘De Nieuwe Sluis’? Op deze en vele andere vragen krijg… Lees verder..
Dagelijks

Fietsroutes

Ontdek de Kanaalzone Een stoere fietsroute van 40 km door de Kanaalzone van Terneuzen. Je trapt langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen: één van de drukst bevaren kanalen van Europa. Rondom dit kanaal vind je veel bedrijvigheid, maar ook veel mooie natuurgebieden. Economische groei moet gepaard gaan met mooie… Lees verder..
Wekelijks

Rondvaarten

Terneuzen vanaf het water Heb jij Terneuzen al eens vanaf het water bekeken? North Sea Port brengt je iedere zaterdag van Gent tot in Terneuzen of omgekeerd, van Terneuzen naar Gent. Het is een unieke beleving om de haven en onze omgeving vanaf het water mee te maken. De sluizen,… Lees verder..
Wekelijks - Maandag

Taalcafé

Een gezellige plek om Nederlands te oefenen! Het Taalcafé in Bibliotheek Terneuzen wordt iedere maandagmiddag om 13:30 uur gehouden. Ze praten altijd in het Nederlands, dus een klein beetje Nederlands moet je wel kunnen spreken. In kleine groepjes en een vrijwilliger, wordt er gepraat over allerlei onderwerpen. Op een gezellige… Lees verder..
Wekelijks - dinsdag

Cursus Klik & Tik

Is internet voor jou nog onbekend terrein? Wil je graag meer weten over het gebruik van de computer of de tablet? Ga dan nu aan de slag met de cursus Klik&Tik. Je leert typen, e-mailen en internetten. Klik&Tik is een oefenprogramma dat via filmpjes stap voor stap uitlegt hoe de… Lees verder..
Maandelijks

Voorlees- en knutseluurtje

Het voorlees- en knutseluurtje wordt iedere tweede woensdag van de maand om 15:00 uur gehouden in Bibliotheek Terneuzen. De toegang gratis. Na het voorlezen kunnen kinderen lekker knutselen of kleuren rondom het voorgelezen boek. Het resultaat mag mee naar huis worden genomen. Kom gezellig meedoen en neem vriendjes en vriendinnetjes… Lees verder..
Maandelijks

Koopzondag

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Terneuzen (M.u.v. feestdagen).Op koopzondagen kun je gratis bovengronds parkeren. 27 maart 24 april 29 mei 26 juni 31 juli 28 augustus 25 september 30 oktober 27 november 18 december