Evenementen

We streven er naar hier alle evenementen te plaatsen die in de binnenstad van Terneuzen worden georganiseerd. Van koopzondagen tot en met de Havendagen, er is altijd wel iets te beleven in Terneuzen. Ontbreekt er iets, laat het ons weten via info@stadterneuzen.nl

Dagelijks

Wandelroutes

Van de Westerschelde naar de Stad Kan je niet kiezen? Een wandeling langs de Westerschelde, of toch door de stad? Een wandeltocht van 8,5 km brengt deze twee onderdelen samen. Je wandelt over de Scheldeboulevard naar het centrum van Terneuzen met als eindpunt de sluizen en de Westerschelde. Een leuke tocht… Lees verder..
Dagelijks

Fietsroutes

Ontdek de Kanaalzone Een stoere fietsroute van 40 km door de Kanaalzone van Terneuzen. Je trapt langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen: één van de drukst bevaren kanalen van Europa. Rondom dit kanaal vind je veel bedrijvigheid, maar ook veel mooie natuurgebieden. Economische groei moet gepaard gaan met mooie… Lees verder..
Dagelijks

Rondleidingen

Sluizencomplex Bij het Portaal van Vlaanderen kun je onder leiding van een deskundige gids, een indrukwekkend kijkje nemen achter de schermen van het sluizencomplex. Hoe wordt een binnenvaartschip of een zeeschip door een sluis geloodst? Hoe verloopt het grote project ‘De Nieuwe Sluis’? Op deze en vele andere vragen krijg… Lees verder..
Wekelijks

Rondvaarten

Terneuzen vanaf het water Heb jij Terneuzen al eens vanaf het water bekeken? North Sea Port brengt je iedere zaterdag van Gent tot in Terneuzen of omgekeerd, van Terneuzen naar Gent. Het is een unieke beleving om de haven en onze omgeving vanaf het water mee te maken. De sluizen,… Lees verder..
Wekelijks - Maandag

Taalcafé

Een gezellige plek om Nederlands te oefenen! Het Taalcafé in Bibliotheek Terneuzen wordt iedere maandagmiddag om 13:30 uur gehouden. Ze praten altijd in het Nederlands, dus een klein beetje Nederlands moet je wel kunnen spreken. In kleine groepjes en een vrijwilliger, wordt er gepraat over allerlei onderwerpen. Op een gezellige… Lees verder..
Wekelijks - dinsdag

Klik & Tik

Heb je nog maar weinig of geen ervaring met de computer of de tablet? Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen helpt je op weg! Zij bieden ondersteuning met de gratis cursus Klik & Tik. Deze cursus helpt je beter gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer en de tablet. Je leert bijvoorbeeld… Lees verder..
Maandelijks

Voorlees- en knutseluurtje

Het voorlees- en knutseluurtje wordt iedere tweede woensdag van de maand om 15:00 uur gehouden in Bibliotheek Terneuzen. De toegang gratis. Na het voorlezen kunnen kinderen lekker knutselen of kleuren rondom het voorgelezen boek. Het resultaat mag mee naar huis worden genomen. Kom gezellig meedoen en neem vriendjes en vriendinnetjes… Lees verder..
1 februari

Jes! Dance Center: een vliegende start

In 2018 ging de balletschool van Lilianne Butler verder onder de naam Jes! Dance Center door Jesca Donken. Er werd een vliegende start gemaakt en daarom is het in dit tweede seizoen tijd voor de eerste dansvoorstelling van de leerlingen. De voorstelling begint in de haven van Terneuzen. Vervolgens nemen… Lees verder..
23 maart

THE EXPERIENCE 4D – Restaurant Zeeland

Op maandag 23 maart wordt het unieke “THE EXPERIENCE 4D” event georganiseerd in de voormalige Philipsfabriek in Terneuzen. Dit evenement is een echt feestje voor liefhebbers van fine dining. Meer info kun je HIER vinden.
28 maart

Omloop van de Braakman

Zaterdag 28 maart vindt de 51e ‘Omloop van de Braakman‘ plaats in Philippine. Deze wielerwedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Wielercomité Philippine. Inschrijven kan via: emartijn@zeelandnet.nl Programma08.30 uur : Uitgeven Radiocommunicatie 09.45 uur : Uitreiken Rugnummers en Kaderplaatjes 11.45 uur : Ploegleiders vergadering (in “De Kaaie”) 11.45 uur : Juryvergadering… Lees verder..
4 april

90’s Party

HEYOOO CAPTAIN JACK! Wil je helemaal uit je dak op de leukste 90s knallers?💥💃 Kom dan zaterdag 4 april naar de De Leutfabriek in Sas van Gent! Tickets kun je HIER bestellen.
8 april

Scheldeprijs 2020

8 april is het weer tijd voor de Scheldeprijs 2020🚴‍♀️🏆 Het startschot van de 108e editie is om 12:00 uur naast het stadhuis. Zo’n 150 wielrenners zullen daar in de startblokken staan. Kom jij deze bikkels ook aanmoedigen? Alle info en het volledige programma kun je HIER vinden.
18 april

Marathon Zeeuws-Vlaanderen

De 12e editie van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen start dit jaar in Hulst, de finish is op de markt in Terneuzen. Inschrijven kan HIER. Je kan kiezen voor de volgende afstanden: 42,195 km, 10km, 5km, de estafettemarathon of de kidsrun. Kom jij deze bikkels aanmoedigen?
19 april

Wandelmarathon Zeeuws-Vlaanderen

De start van de Wandelmarathon zal plaatsvinden op de grote markt in Hulst, de finish is op de markt in Terneuzen. De afstand is hetzelfde als bij de hardloop marathon: 42,2 km Inschrijven kan HIER.
26 april

Koningsnacht

De nacht dat heel Terneuzen oranje kleurt! Een overzicht volgt z.s.m. Organiseer jij een feestje? Laat het ons weten via info@stadterneuzen.nl
27 april

Koningsdag

Koningsdag vieren doe je natuurlijk in Terneuzen. Jouw troep, is mijn troep. Struinen over de rommelmarkt, een drankje en een hapje.
1 mei

Ambachtenmarkt

Babbelaars bakken, mosterd maken, bijenkorven vlechten..Laat je op 1 mei onderdompelen in de wereld van de oude ambachten! Jong en oud kunnen op deze kleurrijke en leerzame dag 27 verschillende ambachten bewonderen in het centrum van Terneuzen.
8 t/m 10 mei

h4A beloftenweekend wielerwedstrijd

Het H4A beloftenweekend is een nieuwe internationale wielerwedstrijd in Zeeuws-Vlaanderen welke deel uitmaakt van de zogenaamde U23 Road Series. Het is een wedstrijd voor jonge talentvolle wielrenners en vond vorig jaar voor het eerst plaats. Meer info volgt z.s.m.
20 t/m 23 mei

Geuzenfeesten

Ook dit jaar worden de Geuzenfeesten weer georganiseerd! Een jaarlijks drukbezocht evenement in Biervliet. Meer info over de programmering volgt z.s.m.
21 mei

Kampvuursessie

Maikel Harte verteld bij de Vliegende Hollander (in oud-Terneuzen) het verhaal van Kapitein van der Decken. Aan de hand van het verhaal wordt er elke keer een lied gezongen wat daar bij past. Iedereen krijgt een boekje met de 10 nummers zodat het hele plein mee kan zingen, onder het… Lees verder..
22 en 23 mei

Spie junioren 3-daagse wielerwedstrijd

Wielerfanaten opgelet! De SPIE Internationale Junioren Driedaagse van Axel is een internationale wielerwedstrijd voor junioren. De wedstrijd kent twee etappes met enkele kasseistroken en een tijdrit in Axel. Het programma kun je HIER vinden.
22 mei

Terneuzen speelstad

22 mei veranderd het centrum van Terneuzen in 1 grote speelplaats voor jong (en oud). theater, stormbanen, een beestenboel en nog véél meer!
23 mei

Hulpverlenersdag

Dompel je 23 mei onder in de wereld van hulpverlening op het stadhuisplein in Terneuzen. Verschillende instanties geven jou met alle liefde uitleg en geven demonstraties van hun belangrijke werk🚑🚔🚒!!
23 mei

Automarkt

Toe aan een nieuwe bolide? Of zomaar even neuzen tussen de auto’s?Kom dan 23 mei van 10u-17u naar de Automarkt op de Grote Markt in Terneuzen🚗🙌 Een aantal occasions uit de stad zullen daar hun pronkstukken te kijk zetten!
30 en 31 mei

Rock on the Kiosk

Het Philipsplein in Philippine veranderd 30 en 31 mei omgetoverd in een festivalterrein. Twee dagen lang kun je genieten van live-muziek tijdens Rock on the Kiosk en Talent op de Kiosk. Het programma kun je HIER vinden.