Evenementen

We streven er naar hier alle evenementen te plaatsen die in de binnenstad van Terneuzen worden georganiseerd. Van koopzondagen tot en met de Havendagen, er is altijd wel iets te beleven in Terneuzen. Ontbreekt er iets, laat het ons weten via info@stadterneuzen.nl

Coronavirus en de Evenementenkalender

Het coronavirus heeft helaas ook zijn uitwerking op de evenementenkalender van de gemeente Terneuzen. Evenementen worden voorlopig voor heel Nederland tot en met 6 april 2020 afgelast. Update 23/3: De kans is heel reëel dat het verbod voor evenementen wordt verleng en aangescherpt. Houd rekening met het feit dat uw… Lees verder..
Dagelijks

Wandelroutes

Van de Westerschelde naar de Stad Kan je niet kiezen? Een wandeling langs de Westerschelde, of toch door de stad? Een wandeltocht van 8,5 km brengt deze twee onderdelen samen. Je wandelt over de Scheldeboulevard naar het centrum van Terneuzen met als eindpunt de sluizen en de Westerschelde. Een leuke tocht… Lees verder..
Dagelijks

Fietsroutes

Ontdek de Kanaalzone Een stoere fietsroute van 40 km door de Kanaalzone van Terneuzen. Je trapt langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen: één van de drukst bevaren kanalen van Europa. Rondom dit kanaal vind je veel bedrijvigheid, maar ook veel mooie natuurgebieden. Economische groei moet gepaard gaan met mooie… Lees verder..
Dagelijks

Rondleidingen

Sluizencomplex Bij het Portaal van Vlaanderen kun je onder leiding van een deskundige gids, een indrukwekkend kijkje nemen achter de schermen van het sluizencomplex. Hoe wordt een binnenvaartschip of een zeeschip door een sluis geloodst? Hoe verloopt het grote project ‘De Nieuwe Sluis’? Op deze en vele andere vragen krijg… Lees verder..
Wekelijks

Rondvaarten

Terneuzen vanaf het water Heb jij Terneuzen al eens vanaf het water bekeken? North Sea Port brengt je iedere zaterdag van Gent tot in Terneuzen of omgekeerd, van Terneuzen naar Gent. Het is een unieke beleving om de haven en onze omgeving vanaf het water mee te maken. De sluizen,… Lees verder..
Wekelijks - Maandag

Taalcafé

Een gezellige plek om Nederlands te oefenen! Het Taalcafé in Bibliotheek Terneuzen wordt iedere maandagmiddag om 13:30 uur gehouden. Ze praten altijd in het Nederlands, dus een klein beetje Nederlands moet je wel kunnen spreken. In kleine groepjes en een vrijwilliger, wordt er gepraat over allerlei onderwerpen. Op een gezellige… Lees verder..
Wekelijks - dinsdag

Klik & Tik

Heb je nog maar weinig of geen ervaring met de computer of de tablet? Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen helpt je op weg! Zij bieden ondersteuning met de gratis cursus Klik & Tik. Deze cursus helpt je beter gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer en de tablet. Je leert bijvoorbeeld… Lees verder..
Maandelijks

Voorlees- en knutseluurtje

Het voorlees- en knutseluurtje wordt iedere tweede woensdag van de maand om 15:00 uur gehouden in Bibliotheek Terneuzen. De toegang gratis. Na het voorlezen kunnen kinderen lekker knutselen of kleuren rondom het voorgelezen boek. Het resultaat mag mee naar huis worden genomen. Kom gezellig meedoen en neem vriendjes en vriendinnetjes… Lees verder..
Aantal keer per jaar

Orgelconcerten

Nieuwe concertserie Grote Kerk Terneuzen In 2019 zag het er donker uit voor de orgelconcerten in de Grote Kerk in Terneuzen. Doordat het financiële plaatje niet sluitend te krijgen was, was het eindresultaat: Stoppen. Een nieuwe enthousiaste commissie heeft echter zijn schouders eronder gezet en mede daardoor bleek ook de… Lees verder..
6 en 7 juni

Dijkfeesten Westdorpe

Hét jaarlijkse gezellige dorpsfeest van Westdorpe – Twee dagen vol vermaak voor jong en oud. Muziek, picknick, springkussen, animatie.. genoeg te beleven dus! Het programma volgt z.s.m.
10 t/m 13 juni

D’oekse Feesten

D’oekse Feesten organiseert jaarlijks een vierdaags dorpsfeest compleet met braderie, kermis, zeskamp en avondentertainment.  Hier moet je bij zijn! Het volledige programma kun je HIER vinden.
11 t/m 13 juni

Dorpsfeesten Zaamslag

Het gezellige dorpsfeesten staat ook dit jaar weer garant voor 2 dagen vol vermaak en plezier. Schminken, muziek, borrelen, quizzen etc. voor jong en oud absoluut een aanrader! Alle info en het volledige programma kun je HIER vinden
13 juni

Triathlon

Swing strong, cycle fast and run to win! 1/8 triathlon rond de Otheens Kreek – 500m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen. Inschrijven en meer info kun je HIER vinden.
13 juni

Delta Ride for the Roses

13 juni fietsen 3000 mensen mee met de Delta Ride for the Roses 🌹 , hét fietsevenement met één gemeenschappelijk doel; geld ophalen voor kankeronderzoek. Wil je je inschrijven of meer informatie opvragen? Dat kan HIER.
14 juni

Trekker Trek

Trekker Trek – jaarlijks één van de meest bezochte evenementen en een echt begrip in de regio. Ook in 2020 zullen verschillende deelnemers tegen elkaar strijden om de verste afstand te rijden met hun tractor. Alle actuele informatie kun je HIER vinden of op de Facebook pagina van de organisatie.
20 juni

Antiek Brocante Markt

Je interieur ook meteen een make-over geven? Kom dit weekend naar de Antiek Brocante Markt op de markt in Terneuzen en haal de leukste woonaccessoires en industriële items in huis🧡!
23 juni

Gele draken Cross

27 juni is het tijd voor de 3e editie van de Gele draken cross in Biervliet. Deze werd in het leven geroepen ter vervanging van de Driewegen Cross. Actuele info kun je HIER vinden.
27 juni

Circus ‘t Sàààsss

Zaterdag 27 juni is iedereen vanaf 19:00 uur weer welkom in de circustent aan de Prinsenkade in Sas van Gent. Het circus, met louter regionale circusartiesten in de hoofdrol, biedt een uniek programma aan met amusement en ludieke optredens voor jong en oud. Meer info kun je HIER vinden.
26 t/m 28 juni

Havendagen

De Havendagen 2020 zijn een feit; Drie dagen genieten van maritieme activiteiten, foodtrucks, optredens en gezelligheid! Het volledige programma volgt z.s.m.
3 t/m 5 juli

Festival de Ballade

Ut haot deu! De 4e editie van de Ballade vindt plaats op ‘t Kopje van Kanada. Een bijzondere locatie; rakelings passeren er containerreuzen richting Antwerpen, je ziet het scheepvaartverkeer door de sluizen komen en je kunt genieten van een adembenemende ondergaande zon in de Schelde. Dit driedaags festival met ruim 8000… Lees verder..
4 t/m 7 juli

Kermis Westdorpe

De zomer kan niet beter ingeluid worden: De kermis in Westdorpe keert ook dit jaar weer terug: 4 dagen plezier voor jong en oud! Zien we jou daar?
11 juli

Vintagemarkt

Zin om je huis te re-stylen? Kom dan naar de vintagemarkt in Oud Terneuzen (bij de Vliegende Hollander), want.. Vintage is hot!
11 juli

Kofferbakverkoop

Lekker snuffelen tijdens de kofferbakverkoop op zaterdag 11 juli.Wil je mee doen? dat kan van 10:00-16:30 uur!Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar wimdemaat@zeelandnet.nl – Je ontvangt dan verdere informatie en instructies.
21 juli

Braderie

21 juli verandert het centrum van Terneuzen in een gezellige braderie. gratis parkeren op bovengrondse (betaalde) parkeerplaatsen De braderie is van 10:00-17:00 uur op de markt. Voor jong en oud is er vanalles te doen: leuke koopjes, foodtrucks en voor de kleintjes een mini kermis. Een leuke bijkomstigheid: gratis parkeren… Lees verder..

Braderie @ Sas

Langs verschillende kraampjes struinen, koopjes scoren, een lekker hapje met een drankje doen.. dat is de braderie in Sas van Gent! Kom 25 augustus gezellig naar het centrum, en geniet!
15 en 16 augustus

Boekweitfeesten

Het is weer aftellen geblazen! De gezellige Boekweitfeesten in Zuiddorpe staan ook dit jaar weer op de planning, en wel op 15 en 16 augustus. Een feest voor jong en oud.. met muziek, lekker eten, een leuke rommelmarkt en nog véél meer. Het volledige programma kun je binnenkort HIER vinden.
21 t/m 23 augustus

Beachparty Terneuzen

Zand, Zwembad, Zomerhits.. palmen én een te gekke buitenbar dat is de Beachparty aan de Oudelandseweg in Terneuzen! Al járen organiseert Café Driewegen dit succesvolle gezellige feest, dit jaar op . Dit mag je niet missen! Slippers aan en gaan
22 augustus

De Vliegende Hollander BBQ Contest

Het Vliegende Hollander BBQ team van Green Forest haalt de KCBS wedstrijd naar Terneuzen, Stad van de Vliegende Hollander .Meer info over de regelementen en KCBS of neem contact op met de organisatie Naast de wedstrijden zullen er op zondag diverse demo’s worden gegeven met onder andere keramische en pelletgrills en… Lees verder..
22 augustus

Potatolands

Potatolands is een geweldig gezellig festival wat al een aantal jaar gehouden wordt op het Hofplein in Axel. Kinderen kunnen ‘s middags met veel plezier deelnemen aan diverse leuke activiteiten. ’s avonds breekt het feest écht los met een divers muziekprogramma. Tal van bekende en onbekende namen treden op op… Lees verder..
22 augustus

Summerfestival

22 augstus zetten een aantal te gekke artiesten het Stadhuisplein weer op z’n kop! Dit wordt een feest om nooit meer te vergeten. Op het gezellige evenemententerrein vindt je een gave stage, een Food Area en een Chill lounge. Dé formule voor een geslaagde feestje! Het feest is 16+ en… Lees verder..
28 t/m 30 augustus

Gildefeesten

Sluiskil maakt zich op voor de 40e editie van de Gildefeesten! Dit gezellige dorpsfeest is al jaren een heus begrip in de regio. Het 40-jarige jubileum zal feestelijke gevierd worden met een gouden randje! Het programma kun je binnenkort HIER vinden. Vorig jaar spraken wij de organisatie van dit evenement…. Lees verder..
29 augustus

Kreekrock

29 augustus davert Westdorpe weer op haar grondvesten. Dat het al de 17e editie is van dit evenement, bewijst maar hoe succesvol Kreekrock is! Al jaren is het een drukbezocht muziekfestival in Westdorpe. Iedereen is welkom is om de moshpit in te duiken, te headbangen of gewoon voor de gezelligheid…. Lees verder..
29 en 30 augustus

Mosselfeesten

Alweer de 44e editie van de Mosselfeesten! Bourgondisch genieten doe je 29 en 30 augstus in Philippine. Uiteraard staan de mossels centraal, maar mocht je geen fan zijn.. kom je gewoon voor de gezelligheid! Een braderie, optredens, proeverijen, fanfares, een rommelmarkt.. voor jong en oud een feestje! Actuele info kun… Lees verder..
4 t/m 6 september

Shantyfestival

4 t/m 6 september is het weer tijd voor Shantyfestival!Tijdens dit gezellige 3-daagse feest staat het centrum van Terneuzen in het teken van zeemansliederen. Koren uit heel Nederland en België staan deze dag op podia op verschillende plekken in het centrum. De verschillende podia en het programma kun je binnenkort… Lees verder..
5 september

Vliegende Hollander wandeltocht

De Vliegende Hollander wandeltocht is een wandeling in en rond de havenstad Terneuzen, oud Terneuzen, langs de Otheense kreek, over de zeedijk langs de Westerschelde en het mooie Zeeuwse polderlandschap met zijn natuurgebieden. Je kunt je inschrijven voor verschillende afstanden. Start: SSG Lodewijk College, Oude Vaart 1, 4537CD te Terneuzen van… Lees verder..
12 september

Truckroll

Alle soorten trucks komen tijdens Truckroll voorbij!De meeste mensen kennen dit jaarlijkse event van de harde claxons die ze die dag in de achtertuin of in de verte horen. Een enorm lange stoet van trucks rijdt een mooie route door de streek. Deze bijzondere dag staat helemaal in het teken… Lees verder..
18 t/m 27 september

Kermis Terneuzen

Jetzt geht’s losssss! Het centrum van Terneuzen verandert van 18 t/m 27 september in een speelparadijs voor jong en oud. Verschillende attracties, foodtrucks en straat-entertainment op 2 pleinen. Het uitgebreide programma volgt z.s.m.
26 september

Factory festival

Dit gezellige gratis evenement in de Leutfabriek in Sas van Gent, bestaande uit verschillende ruimtes inclusief een brede muziekprogrammering is een waar feest voor jong tot oud. Van Hollandse hits naar carnavalskrakers.. van lekker rocken naar 90s hits. Dit indoor feest is een festival wat alle zintuigen prikkelt! Alle in’s… Lees verder..
26 september

Kermisbraderie

Gezellig langs kraampjes struinen bij de Blokken tijdens de kermis in het centrum van Terneuzen. Meer info volgt t.z.t.
3 en 4 oktober

Oktoberfest

Braadworsten, bierpulle, Deutsche schlagers.. dé ingredienten voor een geslaagd oktoberfest in Oud Terneuzen. Dit wil je niet missen toch!?
14 november

Sinterklaas intocht

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan.. Sinterklaas slaat ook in 2020 Terneuzen niet over! Meer info over het programma volgt z.s.m.