• Vliegende Hollander by night

Farah’s vegan raw chocolade taartje

Omdat het op 1 november Wereld Veganisme Dag is, deelt vegan chef Farah van Farah’s table een heerlijk (vegan) recept met ons!

Vegan raw chocolade taartje

Dit taartje valt bij iedereen goed in de smaak, vegan of niet. En ook nog eens bomvol gezonde ingrediënten. Dit recept is voldoende voor een springvorm van 20 cm (of gebruik een vierkante vorm). Je kan het recept ook halveren voor een cakeblik.

Ingredienten bodem*:

  • 1 cup amandelen
  • 1 cup kokosrasp
  • 1 cup pompoenpitten
  • 1 cup dadels (zonder pit)
  • 1 cup gedroogde abrikozen
  • 2 tl gebroken lijnzaad
  • snufje kurkuma (optioneel)
  • snufje zeezout
  • 2 el kokosolie, gesmolten

Ingredienten topping:

  • 0,5 cup kokosolie, gesmolten
  • 1/3e cup rauw cacaopoeder
  • 1/3e cup ahornsiroop
  • snufje zeezout
  • 1 tl vanille extract (optioneel)

Bekleed de springvorm of cakeblik met bakpapier.

Hak alle ingredienten voor de bodem, behalve de kokosolie, fijn in een keukenmachine. Als alles fijngemalen is, voeg dan de kokosolie toe. Het zou zich nu moeten vormen tot een soort ‘deeg’.

Verdeel het deeg mengsel over de bodem van de springvorm en druk plat. Zet een uur in de koelkast om op te stijven.

Meng voor de topping alle ingredienten in de keukenmachine tot een dun mengsel. Giet over de bodem en zet in de koelkast om uit te harden.

Snijd de ‘taart’ op puntjes en garneer af met wat fruit of kokosrasp.

*Je kan eindeloos variëren met ingredienten. Je kan bijvoorbeeld ook gebruiken: zonnebloempitten, walnoten, rozijnen, macadamianoten, etc.

Smakelijk!

Farah