• Vliegende Hollander by night

BLOG: Festival Zoute Neuzen #wintereditie

Het Festival Zoute Neuzen wordt in 2018 een wintereditie.

In het persbericht lees je meer over dit besluit.

Bij aanvang van mijn nieuwe functie was al snel duidelijk dat het festival een belangrijke activiteit is voor Bureau Citymarketing Terneuzen. Een uniek feest voor de stad met een hele eigen sfeer. Met twee succesvolle edities achter de rug zou je zeggen dat een derde niet ter discussie stond. Toch werd me gevraagd na te denken over het wel of niet houden van een derde editie in 2018. Alle ins en outs heb ik besproken met het bestuur van Bureau Citymarketing Terneuzen, verschillende partijen en het evenementen bureau dat betrokken is geweest bij de organisatie.

Een lastige beslissing… Want wanneer je besluit het festival niet door te laten gaan, stel je een grote groep mensen die het festival te gek vonden teleur. Toch denk ik oprecht dat we de juiste beslissing hebben gemaakt om dit jaar te kiezen voor een andere vorm. We kiezen ervoor om onze middelen evenwichtig te spreiden over het hele jaar. De organisatie van het festival kost véél tijd en geld. Ik vind het belangrijk om er het hele jaar voor de stad te kunnen zijn. Wanneer alle tijd en geld opgaat aan één festival doe je de stad tekort.

Het festival verdwijnt niet!

In samenwerking met de Gemeente Terneuzen en ondernemersvereniging Bizzy stoppen we het Festival Zoute Neuzen in een winterjasje! Vorig jaar hebben veel mensen de sfeer in de stad tijdens de feestdagen gemist. En daar spelen we graag op in. Dus alle “Koude Neuzen” in de stad zijn welkom 😉! Verschillende mensen hebben sympathiek gereageerd na het horen van het bericht dat het festival niet doorgaat dit jaar. Ze vinden het een gemis voor de stad. Deze mensen bieden daarom ook hun steun voor het winterevent of een nieuwe festival in 2019. Als citymarketeer doe en kan ik het niet alleen. Het heeft voor mij heel veel waarde als lokale partijen betrokken zijn en met ons meedenken. Door samen te werken kunnen we hele toffe evenementen realiseren. Laten we daar allemaal voor gaan!

Sara Jansen | Citymarketeer

Interview Terneuzen FM :