• Vliegende Hollander by night

Fietsroutes

Ontdek de Kanaalzone

Een stoere fietsroute van 40 km door de Kanaalzone van Terneuzen. Je trapt langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen: één van de drukst bevaren kanalen van Europa. Rondom dit kanaal vind je veel bedrijvigheid, maar ook veel mooie natuurgebieden.

Economische groei moet gepaard gaan met mooie natuurontwikkelingen. Daar krijg je tijdens deze fietsroute een duidelijk beeld van.

Het chemische bedrijf Dow Benelux ligt bijvoorbeeld pal naast natuurgebied De Braakman. Kunstmestbedrijf Rosier in Sas van Gent grenst aan natuurgebied Canisvliet. En havenbedrijf Zeeland Seaports ontwikkelde De Groene Knoop: een prachtig nieuw leefgebied voor steenuilen, sperwers en buizerds.

Stoer en Zeeuws Vlaams

Het stoere van Terneuzen, en de stilte in de achtergelegen dorpen. Met deze route (45 km) ontdek je de charme én de specialiteiten van dit gebied.

Aan streekproducten en horeca geen gebrek.  Bijvoorbeeld in het zuiden, daar ontdek je een bijzonder streekproduct: asperges. Over het algemeen is de krachtige Zeeuwse klei te zwaar, maar hier op de luchtige Vlaamse gronden doet het ‘witte goud’ het prima.

De vele kleine gebieden van het landschap zorgt voor veel variatie onderweg. Laat je fiets even staan voor een culinaire tussenstop. Geniet, proef en beleef de streek én de producten van het seizoen!

Gidsenteam Zeeuws-Vlaanderen

In juli en augustus organiseert Gidsenteam Zeeuws-Vlaanderen twee fietstochten van 23 km. Om 13:00 uur start de fietstocht vanaf de publieke ingang van het stadhuis in Terneuzen. De route zal leiden langs de polders, de sluizen en de stad.

Meer informatie? Neem een kijkje op de website van Gidsenteam Zeeuws-Vlaanderen.

Fietscafés in en rondom Terneuzen

Op de website van het Zeeland kun je alle fietscafés in Zeeland vinden. Wij hebben de cafés in Terneuzen voor jou op een rijtje gezet:

  1. Pension Café The Chandelier
  2. Brasserie de Westbeer
  3. Gasterij de Thuishaven
  4. Hampshire Hotel – Churchill Terneuzen
  5. Eetcafé Stremijn & Watergeus (Sas van Gent)
  6. Eetcafé – Hotel de Molenhoek (Hoek)
  7. Hotel Café Restaurant Dallinga (Sluiskil)