• Vliegende Hollander by night

Flamenco bij volle maan

Op dinsdagavond 1 augustus verzorgt gipsy flamencogitarist Manito een vollemaanconcert in de idyllische tuin van Theetuin De Mol in Overslag. Met zijn vurige gitaarklanken en verhalende improvisaties neemt hij zijn publiek mee naar een wereld vol sentiment, passie en weemoed. Op het repertoire staan zowel eigen composities als traditionals, waarbij de rumba uit de Camargue als een rode draad door de muziek loopt.

Manito speelt ‘hoe de sterren staan, de maan schijnt en de wind waait’. Het bitterzoete karakter in zijn muziek is de weerklank van het leven; trieste en vreugdevolle momenten zoeken een uitweg via zijn gitaar. Zijn naam is een verwijzing naar de gitaarlegende ‘Manitas de Plata’. Het optreden is een absolute aanrader voor de liefhebber van Spaanse gitaar. Het geluid van zingende gitaarsnaren, een knapperend kampvuur en het licht van de volle maan staan garant voor een romantische zomeravond.

De aanvang is om 20.30 uur. De entree bedraagt 10 euro, contant af te rekenen bij aankomst. Het adres van Theetuin de Mol is Zuiddorpseweg 6, 4575 NK Overslag. Meer informatie op: www.theetuindemol.nl