• Vliegende Hollander by night

Frisse neuzen – Wandelroutes in Terneuzen

Even een frisse neus halen… Soms heb je dat écht even nodig! Maar wat is nou dé ideale route? Er zijn genoeg mooie plekken te vinden, maar er zijn ook een aantal wandelroutes die misschien niet te vanzelfsprekend zijn. Zelf ga ik (Mascha) altijd op pad met mijn hondje Billy. Er zijn voldoende lange en korte wandelroutes in Terneuzen en daarom laten wij onze favoriete routes zien!

Favoriete route

Voor deze route moet je even de tijd nemen, maar dan heb je ook wat! We gaan ter hoogte van bushalte Scheldorado de zeedijk op en lopen dan richting het centrum over de zeedijk (best een flink stuk). Daarna gaan we bij de sluizen de dijk weer af en lopen we door het Koning Willem I-park in de binnenstad van Terneuzen bij de Grenulaan. Dit is echt een prachtig parkje tussen de drukte van de stad in. Je kan er rustig doorheen wandelen, wat foto’s maken én je komt er heel veel andere hondenvriendjes tegen voor jouw hond! Natuurlijk kan je ook gewoon even tot rust komen zonder hond, als je gewoon de drukte van het werk of het verkeer even wilt ontvluchten. Het ligt een beetje verstopt als je het niet kent, maar het is zeker de moeite waard om hier is door heen te lopen voor een korte wandeling.

Tip: ik loop deze route meestal heel vroeg in de ochtend, waardoor je een mooie opkomende zon hebt op de zeedijk en dat levert écht prachtige beelden op…

Langere wandelingen

Je kan er natuurlijk voor kiezen om de hele zeedijk af te lopen en dan heb je zeker een lange route, maar dan zie je enkel de zeedijk. Dat is zonde, vinden wij aangezien Terneuzen nog veel meer mooie plekjes kent om de zeedijk mee te combineren in je route! Loop bijvoorbeeld bij het Hampshire-Churchill hotel de zeedijk op en ga er af bij het Maxima flatgebouw, zo kan je over het wandelpaadje langs de grote kerk in Othene richting de Otheense kreek lopen. Daar is het natuurlijk ook prachtig wandelen met óf zonder hond. Natuurlijk kan je door alle doorgangen op de zeedijk en bij de kreek zelf bepalen wanneer je de route lang genoeg vindt.

Een ander mooi gebied om te lopen is het natuurgebied achter Othene. In het hoogseizoen staan er ook nog dieren wat een prachtig beeld oplevert. Daarnaast leven er ook heel veel vogels, waardoor er altijd iets te zien is in dit natuurgebied. Een prachtige plek om met de hond te lopen of om gewoon lekker te joggen of te fotograferen bijvoorbeeld.

Een andere hondenbezitter en tevens medewandelaar in dit gebied vertelde mij wat haar favoriete wandelroutes zijn. Zij vertelde mij dat ze graag even in het natuurgebiedje loopt, maar dat ze ook vaak even naar ’t Kopje van Kanada rijdt om daar heerlijk te wandelen, want je hebt daar bos, wandelpaden en water, alles in één wandeling dus! Ook vertelde zij over het eiland van meijer naastgelegen aan Terneuzen. Het is een redelijk nieuw natuurgebied en prachtig om te wandelen. Adres: Kraagdijk/ Groeneweg, Terneuzen, Spui.

Natuurlijk kan je ook gewoon lekker langs de Otheense kreek gaan wandelen. Lekker langs het jachthaventje of langs de kinderboerderij of juist aan de andere kant met alle sporttoestellen en steigertjes. Ben je dan nog niet uitgewandeld? Dan loop je gewoon lekker langs alle twee de paden voor een echte lange wandelroute!

Een snel rondje (met de hond) lopen?

Je kent het wel… Zo’n moment dat je eigenlijk geen tijd hebt om even de hond uit te laten of dat moment dat je wel weet dat je even naar buiten moet voor frisse lucht, maar er gewoon niet aan toe komt. Dan zijn er genoeg opties in Terneuzen om even snel een wandeling te maken in de natuur, maar dan midden in de stad!

Je hebt bijvoorbeeld een dijkje in Terneuzen tussen de Oranjestraat en de Jacob Catsstraat. Een super mooi dijkje met wandelpaden. Elk seizoen ziet het er anders uit, dus er is altijd wat te zien én het duurt maar twintig minuutjes (met hond) om het dijkje heen en terug te lopen.. En allemaal middenin de stad! Zeker de moeite waard voor een korte wandeling dus.

Je kan natuurlijk ook het Koning Willem I-park doorwandelen in de binnenstad. Het is geen groot park, maar groot genoeg om even tot rust te komen of de hond even uit te laten tussen de werkzaamheden door. Er staan mooie bomen en door een gigantische muur van groen is het parkje afgesloten van het drukke verkeer van de sluizen. Heerlijk om even een frisse neus te halen.

Een plekje die zeker in dit lijstje moet is de eendenvijver naast de Bellamystraat! Je kan hier een super mooi rondje lopen langs de welbekende ganzen en vogels. De vijver is niet mega groot, dus je route ook niet. Super makkelijk als je even snel naar buiten wilt.

Ten slotte staat er ook altijd een korte route van de zeedijk op mijn lijstje. Door alle doorgangen die op de zeedijk zijn gemaakt kan je helemaal zelf kiezen hoe lang jouw rondje wordt. Loop bijvoorbeeld bij het Hampshire-Churchill hotel de dijk op en ga er weer af bij Scheldorado of terug. Zo heb je toch even de mooie schepen kunnen bewonderen op de zeedijk en ben je geen uren van huis. Ideaal!

Dit zijn onze favoriete wandelroutes van het moment, maar tips zijn altijd welkom!