• Vliegende Hollander by night

“Het bruist hier!” – Gildefeesten

Nog 7 nachten slapen en het is tijd voor de 39e editie van de Gildefeesten in Sluiskil! Dit evenement is een al jaren een heus begrip in de regio.
Remona Schelfaut, bestuurslid van de Gildefeesten, vertelde ons alle in’s en out’s van dit gezellige dorpsfeest.

“Dit dorpsfeest brengt al jaren mensen bij elkaar en zorgt voor veel plezier. Al jaren wordt er gezegd ‘in Sluiskil, da’s taai volk’, en tegen dat imago proberen wij op te boksen. Het is een mooie bijkomstigheid dat we met dit mooie evenement Sluiskil op een positieve manier op de kaart kunnen zetten.

Elk jaar evalueren wij ons concept en proberen we zoveel mogelijk in te spelen op de behoeften van alle doelgroepen. Doordat we veel contact hebben met onze (potentiële) bezoekers, komen we veel te weten over hun interesses. We vragen veel rond, spreken jongeren aan op terrassen; zo hebben we veel lijntjes uitstaan. Als je het goed aanpakt en je doelgroep betrekt bij je beslissingen, zul je uiteindelijk alle leeftijden en alles wat daaraan vasthangt in de tent krijgen.

Vorig jaar hebben we veel omgegooid; een kleinere knussere tent, de bar was verzet en de tent was in Lounge-stijl aangekleed.
Ook hebben we vorige editie voor het eerst een Foodtruck-pleintje ingericht (met allemaal Zeeuw-Vlaamse Foodtrucks), en dat was een succes! We hebben dit jaar zelfs hebben we onze eigen Sangria-bar. Wat ook leuk om te weten is, is dat dit jaar alle dagen gratis te bezoeken zijn.

We wonen toch een in een streek waar veel georganiseerd wordt, het bruist hier echt! Daarom proberen we ook zoveel mogelijk contact te zoeken met andere feesten in de buurt om de communicatie open te houden. Het is belangrijk om van elkaar te leren en om niet in elkaar vaarwater te zitten. Volgend jaar is de 40e editie en dan jubileum willen we groots vieren met een vintage tintje!”

PROGRAMMA:

Vrijdag: seniorenmiddag + jeugdavond – feest met Johnny500

Zaterdag: Allerlei activiteiten overdag (o.a. een bootcamp) + hele avond feesten met het knallende bandje Speciaal

Zondag: staat in het teken van familie en gezelligheid. ’s Morgens is er een kerkdienst gevolgd door een brunch. Voor €8 kun je ALL-IN genieten van een heerlijke brunch. Reserveren is wel noodzakelijk. Dit kan via de website. ’s Middags bingo voor jong & oud en los op de dansvloer!

Het volledige programma kun je HIER vinden.