• Vliegende Hollander by night

Genoeg te beleven tijdens Hemelvaart in Terneuzen!

Hemelvaart staat weer voor de deur! Er wordt van alles georganiseerd in de omgeving dus je hebt genoeg redenen om op pad te gaan rond Hemelvaart.

 

Woensdag 29 mei:

 

Boogie Wonderland

Boogie Wonderland komt naar Terneuzen!  Woensdag 29 Mei (de dag voor Hemelvaart) gaat het van 21:00 tot 01:00 uur weer helemaal los in het Scheldetheater. Een hele avond de heerlijkste Discoknallers, Soul, Funk en Motown nummers uit de 70’s & 80’s. Weer even terug in de tijd op de lekkerste hits van toen! Heb je nog geen tickets? Besteld ze nu via deze link.

Lady Luck

Lady Luck invites Mezdi! Woensdag 29 mei (de dag voor hemelvaart) zal Mezdi bekend van o.a. Temptation Island en Ex on the Beach naar Lady Luck in Terneuzen komen. De kaartverkoop voor deze Temptation Island editie is inmiddels van start. Er is maar een beperkt aantal kaarten dus heb je die nog niet besteld, wacht dan niet te lang! Voor iedereen van zestien jaar en ouder gaan om 23:00 uur de deuren open. Hier haal je tickets voor jou en je vrienden!

 

Donderdag 30 mei:

 

Kampvuursessie

Op Hemelvaartsdag zal vanaf 20:30 bij Museum-eetcafé de vliegende Hollander in Oud-Terneuzen een kampvuursessie plaatsvinden. Het verhaal van Kapitein van der Decken wordt dan gezongen in twaalf wereldhits. Maikel Harte vertelt het verhaal. Aan de hand van het verhaal wordt er elke keer een lied gezongen met behulp van de fantastische muzikanten: Donny Benjaminsz, Frank Montis, Sandra Krijger, Martijn Lie-Hap-Po, Martie van Langevelde, Francoise Eier en Paul Krijger. Iedereen krijgt een boekje met de twaalf nummers zodat het hele plein mee kan zingen, onder het genot van een lekker drankje een knisperend haardvuur. Dat belooft een hoop gezelligheid! Zorg dat je erbij bent!

 

 

 

 

 

 

Geuzenfeesten

Ook dit jaar worden de Geuzefeesten weer georganiseerd. Een jaarlijks drukbezocht evenement in Biervliet. DJ Empraca trapt donderdag om 16:00 uur af op het podium, waarna Soulkitchen om 17:30 uur de kiosk zal vertegenwoordigen.

De volgende band die zijn opwachting maakt op de Geuzenfeesten is The Remedy Bluesband. Zij zullen de markt omtoveren tot een blues walhalla! En als afsluiter staat er echt een knaller op het programma. Fragment Live komt de Markt in Biervliet op zijn kop zetten!

 

Oldtimerfestival

Hemelvaart = oldtimers in Axel. Dit jaar staat de 33eeditie van het Oldtimerfestival in Axel op het programma. Deze editie zal in het teken staan van “2-wielers” in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan oude fietsen, motoren, scooters, brommers of misschien heb je nog wel een oude step. Er is weer volop entertainment, muziek, marktkramen, gezellige terrassen en natuurlijk vele prachtige auto’s, motoren en fietsen waar je, zowel als bezoeker of als deelnemer, volop van kunt genieten.

 

 

 

 

Mia’s

Heb jij je rondje langs de oldtimers gedaan en ben je toe aan een drankje? Bij het populaire Mia’s in Axel worden heel de dag heerlijke hapjes en drankjes geserveerd! In de vernieuwde lounge zullen Lance & Donny, DJ Sephyr en DJ Sevenc zorgen voor swingende beats, en om 23 uur wordt het restaurant getransformeerd tot dansvloer. Een prima plek om te vertoeven tijdens hemelvaart!

 

Vrijdag 31 mei:

 

Terneuzen Speelstad

Op vrijdag 31 mei zal de stad weer worden omgetoverd tot een speelparadijs voor kinderen! Van 11:00 uur tot 17:00 uur zal is de binnenstad een speelstad!

Dit grote, gratis en groeiende evenement wordt met behulp van vele sponsoren ieder jaar mogelijk gemaakt in het centrum van Terneuzen.

Er zijn verschillende pleinen zoals het Reham graffitiplein, Het Agrimarkt piraten plein, en het Western plein. Of ga je liever lasergamen en voetballen op het Stadhuisplein? Er zijn verder nog allerlei springkussens, straattheater en schminken.

Terneuzen is een échte sportstad. En omdat het belangrijk is dat iedere kind kan sporten en bewegen zorgt Stad Terneuzen voor verschillende sportclinics waar alle kinderen aan deel kunnen nemen. Sportcentrum Delta, Kiddy-Fun, voetbalschool Jong United en MHC Olympia zullen deze clinics verzorgen. Zo kan iederen kennismaken met de verschillende sporten en verenigingen.

Iedereen kijkt er altijd erg naar uit en de weersvoorspellingen zijn weer goed! Er is echt enorm veel te doen tijdens Terneuzen Speelstad 2019.

Kijk hier voor het volledige programma.