• Vliegende Hollander by night

Herfstvakantie tips

De herfstvakantie staat alweer voor de deur en dat betekent voor veel mensen een lekkere week vrij. Maar wat te doen tijdens een (thuis)vakantie als de regels net weer flink zijn aangescherpt?
Om een vakantiegevoel te creëren, heb je gelukkig niet veel nodig want er zijn genoeg leuke opties in de buurt. We tippen je in deze blog een aantal lokale activiteiten, zodat jij een gezellige vakantie in eigen regio kunt plannen.

Ommetje maken
Even een frisse neus halen… Soms heb je dat écht even nodig! Én blijven bewegen is nou eenmaal belangrijk voor onze gezondheid. Wandelen in eigen omgeving leuk en ontspannend, maar kan ook verrassend zijn. Ontdek HIER alle ommetjes in de gemeente Terneuzen. Aan elk ommetje is stukje van de geschiedenis of erfgoed gekoppeld.

Voorleesmiddag
Kom woensdag 21 oktober naar het natuurspeelbos in Terneuzen voor een leuke en leerzame voorleesmiddag tussen de bomen. Het voorleesuurtje begint ’s middags om 15:00 uur en zal ongeveer een half uurtje duren. Aanmelden is niet noodzakelijk. Deze gezellige middag wordt georganiseerd door Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen.
PS. Mocht het slecht weer zijn, is er helaas geen binnen optie en zal het worden afgelast.

Avondje Take-away
Niks fijner dan een avondje niet zelf te hoeven koken. Dus plof op de bank en struin even door onze Take-away lijst van Terneuzense horeca. Er staat gegarandeerd iets tussen waar je smaakpapillen meteen JA van roepen. Vooral in deze gekke tijd is het extra belangrijk om de horeca te steunen. Dus een win=win situatie voor beiden. Kijktip: zet tijdens je bezorgde/afhaal maaltijd de Zeeuwse film ‘Weg van jou’ op, die deels in Terneuzen is opgenomen!

De natuur in
Nog een leuke frisse neus tip: Ontdek het prachtige natuurgebied Braakman! Een goed startpunt voor je bezoek is de Braakmanboerderij. Bij dit informatiecentrum kun je op zoek naar haaientanden in de zandbak, opgezette dieren bekijken, knutselen, in het speelbos spelen, het splinternieuwe Kabouterpad ontdekken of vogels spotten vanachter de gluurmuren. Alle leuke activiteiten kun je HIER vinden.

Musea
Struinen door het British Museum in Londen of uren in de rij voor het Louvre in Parijs zit er dit jaar waarschijnlijk niet in. Gelukkig zijn we in eigen regio ook voorzien van interessante en kindvriendelijke musea! We zetten ze HIER even op een rijtje.

Picture perfect
Pak je camera, en duik lekker de natuur in! Onze instagram fotowedstrijd #Terneuzenunseen loopt nog tot eind oktober. Maak een foto met het thema ‘Herfst’, plaats deze op je instagram pagina met de hashtag #terneuzenunseen, dan doe je automatisch mee! De winnaar zal op 30 oktober gekozen worden.

(Online) shoppen
Zin om te winkelen, maar vind je het nog te spannend? Shop dan (lokaal) online! Struin door de verschillende digitale shops van ondernemers uit onze gemeente. In het kader van ‘self-care’ mag je jezelf best wel eens trakteren op een nieuw paar schoenen of een mooi huispak, toch? We hebben HIER een overzicht van lokale webshops voor je.

Supermarkt safari
Doe eens gek en kook eens iets uit een onbekende keuken als avondeten! Er waren al een aantal leuke buitenlandse supermarkten in de buurt, maar er zijn er recentelijke nog een aantal bijgekomen. Reden genoeg om eens te neuzen langs de schappen en je culinaire skills eens op de proef te stellen. Ga langs de Poolse supermarkt Krowka in Terneuzen of Sas van Gent, de Tunesische Slager ‘Merhaba Market‘, Wereldwinkel Toko Faraj, Arabische supermarkt Zamzam, Filipijnse/Aziatische winkel Shirlys in Koewacht of Arabische winkel Nazar.