• Vliegende Hollander by night

Het food-imperium van Joey

Van thuis sushi maken, naar een eigen sushi restaurant, naar een tweede zaak overnemen.. en dat allemaal op je 25e! Joey Fassaert is zijn food-imperium flink aan het uitbreiden. Sinds kort zwaait hij ook de scepter in de frituur in Zaamslag, die hij heeft omgedoopt tot ‘Frituur t Durp’.

“Het pand van Xclusive Sushi zit naast de frituur in Zaamslag. Toen deze ter overname beschikbaar kwam, twijfelde ik geen seconde. ‘Gewoon doen!’ – zei ik tegen mezelf. De vorige eigenaren kregen een andere mooie kans, dus ik liet deze mooie kans niet schieten. De keuken zit aan beide panden vast, dus dat was ideaal voor de samenwerking van de twee restaurants.”

Joey heeft natuurlijk wel zijn eigen stempel op de frituur gedrukt. “Ik heb de frituur Frituur ’t Durp genoemd, en de kleuren van Zaamslag in het logo gebruikt. Ook de kerk is in het logo verwerkt. We willen echt een traditionele dorpsfrituur blijven, maar wel met een moderne twist. Zo kun je bij ons terecht voor ongeveer 30 verschillende snacks, huisgemaakte stoverij, loaded fries, verse saté en bicky burgers. Binnenkort wil ik ook normale hamburgers aan het assortiment toevoegen. Een Zeeuws-Vlaamse frituur is natuurlijk niet compleet zonder huisgemaakte stoverij. De grote pannen stoof staan dagelijks op het vuur te pruttelen.”

Met zoveel ambitieuze stappen, vraag je je toch af wat Joey’s volgende move zal zijn. “The sky is the limit” zegt hij. “Ik zie geen grenzen in wat je kan bereiken met hard werk. Natuurlijk heb ik zelf geen invloed op externe factoren. Mij werd verteld ‘Als je hier kan maken, dan kan je het overal maken!’. Dus mijn droom is om ooit ergens een tweede Xclusive Sushi vestiging te openen in een grote stad of misschien wel in het buitenland!”

En welke snack de maestro zelf aanraadt? “Dat zijn natuurlijk de loaded fries. Dat is echt iets baanbrekends denk ik. Momenteel hebben we drie verschillende soorten bedacht, waar we lokale namen aan willen hangen, zoals het frietje Torenberg. We zoeken nog een leuke naam voor ons derde frietje:

🕑 Woe tm zo van 15:30 – 21:00 uur (in het weekend tot 22:00 uur)

📍 Noordstraat 12, Zaamslag