• Vliegende Hollander by night

In Zaken ‘mooiste gebouw van Zeeland’?

De voormalige koeienstal aan de Verlengde van Steenbergenlaan in Terneuzen, is één van de vijf kanshebbers voor de titel ‘mooiste gebouw van Zeeland’. Een prachtige nominatie voor de eigenaren en de stad Terneuzen. Een historisch pand dat rijp was voor de sloop is met veel mooie oude elementen behouden gebleven. In Zaken accountants heeft na twee jaar verbouwen zijn kantoor gevestigd in de koeienstal, die de naam Stal 13 heeft gekregen.

De koeienstal dateert van 1931 en is volledig gerenoveerd tot kantoor. Veel oude elementen zijn in tact gebleven; op de steentjes in het voorportaal hebben de koeien gestaan, de oude spanten zijn hersteld, de voederbak voor de paarden is een afscheiding voor een kantoor, muurtjes naar de stallen zijn gerestaureerd en het trapje naar de hooizolder hangt er nog.
Naast het behoud van de prachtige oude elementen zijn ook technieken en materialen van nu toegevoegd. Het pand wordt warm gehouden doormiddel van een warmtekrachtpomp, middenin het pand staat een zwarte design keuken en is veel gebruik gemaakt van zwart staal, glas en beton.
Twee dingen zijn zeker, een prachtige geschiedenis van een koeienstal middenin de stad blijft behouden en het pand is een aanwinst voor de ondernemende stad Terneuzen.

Genomineerden
Naast Stal 13 van In Zaken zijn de volgende panden genomineerd:, Kind en Jeugdkliniek in Kloetinge, Villa Vrijbuiter in Renesse, Family-eethuis in Axel en Plein 40 Lodges in Zoutelande. De winnaar van de vakjury en de publieksprijs wordt vrijdag 19 juni bekend gemaakt. Stemt u ook mee? Ga naar pzc.nl, bekijk de panden en breng uw stem uit.

In Zaken
Vijf jaar geleden is In Zaken opgericht en heeft klanten in heel Zeeland, Brabant en zelfs tot in Amsterdam. De drie eigenaren Hans Rosseel, Barry Sutin en Eric Tissink werken samen met hun 22 enthousiaste collega’s aan het doel de (accountancy) wereld mooier te maken en dat lukt hen goed zeker in zo’n prachtig pand.