• Vliegende Hollander by night

IN BEELD: Christian de Die Leefstijl Coaching

Leefstijl coach Christian de Die weet wel van aanpakken. Deze vitaliteits-guru heeft in een paar jaar tijd zijn examenopdracht weten om te bouwen tot een succesvolle fitness tempel. Het bedrijf is de laatste tijd zelfs zó enorm gegroeid door o.a. de overname van Girya Sport Zeeland, dat zijn partner Romy moest bijspringen. Romy volgt nu ook diverse opleidingen, zodat ze samen hun Leefstijl imperium kunnen runnen. Momenteel is Chris degene die de lessen geeft, en Romy zorgt voor de acquisitie en social media. Eind september 2019 zijn ze verhuisd naar een nieuwe en grotere locatie op het Business Park aan de Haarmanweg. Wij sprongen even binnen om een kijkje te nemen en om het sportieve koppel beter te leren kennen (Na afloop werden we meteen zelf aan het werk gezet! #zweet).

Wanneer is jullie belangstelling voor sport ontstaan?
Chris: “Vanaf jongs af aan ben ik altijd bezig geweest met sport. Ik zwom en deed aan waterpolo. Ook op het Zelderust koos ik altijd voor het sportpakket. Daarna ben ik ingestroomd op het CIOS in Goes. In het laatste jaar kwam er een nieuw profiel genaamd ‘sport, bewegen & gezondheid’, en die heb ik gekozen. In dat profiel werd er aandacht besteed aan voeding en leefstijl, dat leek me altijd al interessant.”

Romy: “Ik heb vroeger ook altijd op wedstrijdzwemmen gezeten en heb sport altijd al heel leuk gevonden. Toen ik ging studeren in Tilburg ben ik daar gaan fitnessen en tussendoor kon ik meedoen aan de bootcamps. Toen Chris nog bezig was met zijn studies, vond ik het ook altijd interessant om daar meer over te weten. Dus na het behalen van mijn bachelor in Technische Bedrijfskunde wilde ik toch graag meer kennis opdoen op het gebied van anatomie, inspanningsfysiologie, biomechanica, blessurepreventie, voedingsleer en trainingsleer.”

Hoe is ‘Christian de Die – Leefstijl coach’ gestart?
Chris: “Mijn examenopdracht vanuit het Cios was het oprichten van een mini-onderneming. Ik besloot om bootcamps in Terneuzen te organiseren. Een teamgenoot van mij heeft toen mijn logo ontworpen, ik heb toen wat materiaal aangeschaft en huurde een gymzaal één avond per week. Ook gaf ik af en toe bootcamps op de zeedijk en begon ik met het geven van Personal Training. Na een tijdje ben ik op zoek gegaan naar een eigen locatie en kwam ik een mooie loods tegen aan de Haarmanweg. Pas toen we een vaste locatie hadden, groeiden we pas echt.”

Romy: “Eerst kwamen er vooral kennissen, vrienden en familie naar de bootcamps, maar na een tijdje werd het zo druk, dat we er een tweede avond bij moesten doen! Ongeveer 3 jaar geleden zag ik een oproep voorbij komen voor Zomer Ondernemer. Chris weet wel van aanpakken, maar ondernemen is een vak apart, dus dat leek hem een mooie kans om te leren over ondernemerschap.”

Waarvoor kun je allemaal bij jullie terecht?
Chris: “Je kunt bij ons dagelijks verschillende lessen volgen zoals Boxing, BBB les (buik billen benen), Personal training, Bootcamps, small group trainingen en bedrijfstrainingen.
Daarnaast heb ik ook een massage cursus gedaan. Dus je kunt bij mij naast sporten en voedingsadvies ook terecht voor verschillende massages zoals sportmassages, ontspanningsmassages en triggerpoint massages.”

Romy: “Ik geef ook presentaties op scholen, bedrijven en andere ondernemers over vitaliteit.”

Wat vind je het mooiste aan je beroep?
Chris: “Het leukste vind ik om mensen te helpen om hun doel te behalen. En vaak is het meest dankbare om mensen te helpen die bij ons komen om te herstellen van een blessure.

Romy: “Het is iets wat ze voor altijd meenemen.. als je je fitter voelt gaat alles beter. Ook in je dagelijkse leven! We hadden laatst bijvoorbeeld een man van 63 die niet meer kon bewegen na een blessure, na 5 weken voelde hij zich fitter dan ooit. Dat is prachtig om te zien!
Tijdens het lesgeven vind ik het vooral leuk om anderen te motiveren om net een stapje extra te zetten en om mijn enthousiasme voor sport over te brengen.”

Wat zijn je toekomstdromen?
Chris: “Eigenlijk is de mooie nieuwe locatie al een droom die uitkomt! In het begin van het jaar had ik een doel over een X aantal PT’s per week te doen, maar daar kwam ik al snel aan door de overname van Girya Sport. En verder hoop ik dat mensen in de toekomst tevreden blijven!”

Romy: “We willen blijven groeien, maar we willen wel graag persoonlijk blijven. Ik denk dat dat onze kracht is. Daarnaast wil ik me meer focussen op bedrijven, en het overdragen van kennis over het belang van vitaliteit en gezondheid”.