• Vliegende Hollander by night

In beeld: Good Vibes

Vape shop Gewoon Good Vibes was al een aantal jaar in de Brouwerijstraat te vinden, maar de winkel is nu verhuisd naar de Havenstraat (tegenover Hans Anders). Letterlijk om de hoek dus! Naast de winkel hebben ze ook een nieuwe Good Vibes Lunchroom geopend; hier kun je terecht voor een betaalbare en smakelijke hap.

Wij waren natuurlijk erg benieuwd, want de combinatie tussen een lunchroom en een e-sigaretten winkel is toch niet echt vanzelfsprekend. Wij spraken eigenaren Corry en Marco over de verhuizing en over het concept:

Corry: “Ik ben ongeveer 7 jaar geleden in de wereld van de e-sigaretten gekomen via een goede kennis en toen heb ik in de loop van de tijd besloten om een Vape Shop voor mezelf te beginnen. Sinds april 2017 zaten we in de Brouwerijstraat met de Vape Shop. Hier verkopen we alles wat met e-sigaretten te maken heeft. Ik geef veel informatie over het e-roken en over e-sigaretten aan klanten en ik heb ook al veel mensen geholpen met stoppen met het echte roken door middel van de e-sigaret. Helaas is de e-sigaret vaak negatief in het nieuws, want ik heb al veel positieve verhalen gehoord inmiddels. Een klant mocht bijvoorbeeld niet meer roken na een hartaanval, maar ze kon echt niet stoppen. Ik heb haar toen een e-sigaret verkocht als eerste stap in de goede richting. Inmiddels heb ik vloeistof met 0% nicotine verkocht, zonder dat deze klant het wist. Nicotine is namelijk de stof die het slechtste is voor het hart. De klant had hier niets van gemerkt en kreeg dus ongemerkt geen nicotine meer binnen. Dit zijn mooie verhalen aangezien mensen hier echt blij mee zijn.

Ik heb ook klanten met COPD en zij zochten een alternatief voor roken. Ik heb hen toen ook geholpen en zij komen elk jaar de testuitslagen laten zien. Zo krijg je echt een sterke band met de klant. Soms zijn er mensen die wel is een waterpijpje roken en die dan willen beginnen met de e-sigaret, terwijl ze niet roken. Dit raad ik dan ook af, omdat je er beter niet aan kan beginnen als je niet rookt.”

Marco en Corry: “Klanten bleven steeds meer hangen in de zaak en toen is er in september 2018 een koffiegedeelte bijgekomen. Zo konden mensen een bakje koffie drinken en een e-sigaretje erbij nemen. Dit mag niet meer vanaf 2020, dus dan is dat concept wel weg. We merkten wel vrij snel dat we niet op een gunstige plek zaten in verband met het langslopen van mensen. Toen vertelden de mensen van Malanda tegen ons dat het pand in de Havenstraat vrij kwam en of dat niet iets voor ons zou zijn. Zo is het eigenlijk zo gekomen dat we nu drie weken hier geopend zijn. De reactie van de klanten is heel positief. Natuurlijk komen de vaste klanten weer langs bij ons, maar we merken ook dat er veel nieuwe klanten langskomen sinds we hiernaar toe verhuisd zijn.

We hebben nu een volledige lunchroom en apart naast de lunchroom zit de Vape Shop, want de detailhandel moet apart zijn van alcohol etc. We hebben een lunchkaart, een wijnkaart en een koffiekaart. Een klant zei laatst nog dat onze huiswijn wel bijzonder lekker is voor een huiswijn. Dat zijn toch leuke complimenten. We hebben de horeca altijd al leuk gevonden en we hebben ook twee kinderen die in de horeca werken. Ik heb ook een horeca opleiding gevolgd.

We hebben een bijzondere lunchkaart, aangezien mensen zelf hun gerecht samen kunnen stellen. Je kiest bijvoorbeeld een burger en dan kan je daar nog van alles bij bestellen. Dit soort dingen maken ons weer anders dan andere zaken. Alles is vers en zelf gemaakt bij ons. De muntplantjes staan gewoon in de vensterbank bijvoorbeeld. Ook de koffiekaart samenstellen was nog niet gemakkelijk, want we wilden een goede koffie uitkiezen die niet iedereen heeft. De gedachtes waren er dus al heel lang om dit te doen, maar je moet er wel de tijd voor hebben anders gaat het niet. Er is bij ons altijd een hele huiselijke sfeer, waardoor we een hele goede band hebben met de klant. Ze blijven altijd even hangen!”

Tijdens Halloween was Good Vibes helemaal in de griezel-sferen gedompeld en in de toekomst willen ze ook nog meer dingen organiseren. Zo kunnen kinderen op 15 en 16 november voor Sinterklaas een kinderpannenkoek eten, limonade drinken en hun schoen zetten voor 5 euro per persoon.

Ook zo benieuwd geworden naar de zaak? Neem dan absoluut een kijkje bij de nieuwe zaak van Corry en Marco in Havenstraat 3!