• Vliegende Hollander by night

In Beeld: Terneuzen Hotels

Na 20 jaar met Hampshire Hotels te hebben samengewerkt, zijn het Churchill hotel en City hotel in Terneuzen begin dit jaar op eigen houtje verder gegaan. Onder de overkoepelende naam Terneuzen Hotels laten de hotels hun onderlinge verbondenheid zien. Naast het afscheid nemen van Hampshire Hotels, is ook o.a. de lobby van het hotel gerenoveerd. We kletsen bij met sales-medewerkers Tina Jackson en Daphne Erentreich over alle veranderingen:

Nieuw jaar, nieuw jasje

“Op 1 januari hebben we officieel afscheid genomen van de Hampshire Hotels groep. We zijn zo’n 20 jaar onderdeel geweest van deze franchise formule. Toch hebben we de beslissing genomen om zelfstandig verder te gaan. We hebben veel contacten en kennen de markt goed. Bij ons zijn bijvoorbeeld het voorjaar en het najaar de drukste periodes, de zakelijke seizoenen. Tijdens de zomer maanden ontvangen we veel Belgische gasten en ook steeds meer Duitse en Nederlandse gasten.  Het City hotel ontvangt vele zakelijk gasten en biedt daarvoor de gepaste producten aan, het Churchill hotel richt zich meer op de mix van toeristen en zakelijk gasten.

Beide hotels hebben een restaurant , die ook voor externe gasten toegankelijk zijn. Het restaurant van het Churchill hotel, Rosaura, heeft ook een ruim terras met een prachtig uitzicht over de Schelde. Ook hier zijn gasten van buiten het hotel erg welkom voor een gezellige borrel of heerlijke lunch”.

Door de wasstraat

“De renovatie van de lobby stond al een tijdje op de planning. Toen we in november 2020 voor de tweede keer hadden besloten het Churchill hotel tijdelijk te sluiten is het idee om de lobby te renoveren in snel tempo gerealiseerd.”, vertelt Daphne. “Vanwege onze tijdelijke sluiting, hebben alle medewerkers geholpen met de renovatie, onze koks, front office medewerkers, bediening medewerkers, iedereen! We zijn in december begonnen, en waren in februari al klaar”, aldus Tina. “Voor het rebranding proces zijn wij de samenwerking met Recht door Zee uit Sas van Gent aangegaan. Het interieur is door een externe partij ontworpen en is geïnspireerd op ‘outdoor’ – de zee, het land en de natuur. Overal zie je het groen en hout terugkomen. De kamers zijn een aantal jaar geleden al vernieuwd, dus nu sluit de lobby ook mooi aan op het outdoor thema. Ze hebben nog vele andere ideeën in de pijplijn. Maar de afgelopen jaren zijn het zwembad, het terras, de restaurants en de keukens al gerenoveerd, dus we zijn goed op weg!”.

Winston Churchill

Winston Churchill speelt in beide hotels een grote rol in het interieur. Zo zijn de vergaderzalen Diana, Marigold, Randolph en Sarah vernoemd naar zijn kinderen. Het restaurant van het Churchill hotel heet Rosaura, deze is vernoemd naar de zeilboot van Churchill. Ook zijn uitspraken zijn te vinden op de muren van de hotelkamers.