• Vliegende Hollander by night

ZeelandJazz Festival

Ben je jazzliefhebber of wil je kennis maken met hoe mooi jazzmuziek kan zijn? Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 juni vindt in Terneuzen weer het ZeelandJazz Festival plaats. Een week later is Middelburg aan de beurt voor het tweede weekend van het festival. In Terneuzen vinden op verschillende locaties optredens plaats.

Op zaterdag 10 juni gaat om 14.00 uur bijvoorbeeld de Jazz in the City Kroegentocht van start. Er zijn dan verschillende streetbands actief, er wordt opgetreden op de podia bij Café De Vriendschap en restaurant Family en in Oud Terneuzen. In de avonduren zijn er vanaf 21.00 uur optredens bij café ’t Bierwinkeltje, Luwak, Pub Victory en Du Commerce. De exacte programmering wordt in een later stadium bekendgemaakt.

Uiteraard worden ook bij Porgy & Bess en poppodium De Pit optredens verzorgd. Op zaterdag 10 juni staat Fingerprint vanaf 20.00 uur op het podium van Porgy & Bess. Voorman van de band is Jan van Duikeren, één van de beste trompettisten van Nederland. Van Duikeren is ook actief als componist en arrangeur en won al meerdere Edisons. Na het optreden van Fingerprint is het podium vanaf 22.00 uur gereserveerd voor de Ronald Snijders Band. De uit Suriname afkomstige Snijders is een muzikale wereldburger, creatieve duizendpoot en een buitengewoon veelzijdig en talentvol toonkunstenaar. Met zijn band won hij eind vorig jaar de Boy Edgar Prijs, de belangrijkste prijs van de Nederlandse jazz.

Op zondag 11 juni gaat ZeelandJazz vanaf 14.30 uur verder met Jazz in the City. In de binnenstad van Terneuzen vinden dan meerdere optredens plaats. In Porgy & Bess vindt vanaf 15.00 uur Norway Revisited Eric Ineke & The Frans Elsen Factor plaats. Om 17.00 uur is het de beurt aan het Sam Joris Octet, samen met Bert Joris. Trompettist Bert Joris, één van de meest iconische jazzlegendes die België rijk is, bundelt samen met zoon Sam de krachten in een frisse en inspirerende collaboratie. Het ensemble maakte vorig jaar grote indruk op Jazz Middelheim. 

De komende tijd zal het programma nog verder uitgebreid en aangevuld worden. Meer informatie is te vinden op de website van de organisatie: