• Vliegende Hollander by night

Jonge ondernemers: De Wafelwagen!

Wat doe je als je hebt gebluft? Juist, dan moet je het waarmaken ook! Het Wafelwagen avontuur van Dylan en Brandon begon als grap op foodtruck festival Van Die Dingen Die Gebeuren. Ze genoten enorm van de sfeer toen Brandon zei  ‘Zullen wij ook een Foodtruck bouwen, want dit kunnen wij beter?’ Neerstrijken op gezellige foodtruckfestivals en mensen blij maken met lekker eten, dat zagen ze wel zitten.

All-in gaan

Al gauw werd hun plan serieus, en voor ze het wisten kochten de beste vrienden een, dachten ze, geschikte wagen. Brandon had al eerder een Peugeot J7 camper opgeknapt, en het zij zo dat dit type ook een zeldzame paardenwagen uitvoering heeft. Dit model zagen ze allebei wel zitten. “Er zijn er ook niet weer zoveel van.. er rijden in Nederland meer ferrari’s dan dit soort wagens”, vertelt Dylan. Hun zoektocht naar een geschikte Peugeot 7 leidde de beste vrienden naar een exemplaar in Frankrijk. Ze kochten de bus na het zien van wat foto’s. Toen deze per trailer geleverd werd, was het even flink schrikken. De wagen verkeerde in een extreem slechte staat.

Project bouwval

Ze stalden de wagen in een te kleine loods in Axel, waar het intensieve restaureertraject begon. Ze moesten zelfs 40cm uit de muur zagen zodat de wagen er in zou passen. “De wagen verkeerde in enorm slechte staat, we hadden niet verwacht dat we er zóveel tijd in zouden steken”, aldus Dylan. Gaande weg kwamen ze o.a. Franse torren, wespennesten en heel veel roest tegen. Zo’n 1,5 jaar hebben de vrienden bijna al hun vrije tijd in het opknappen van de wagen gestoken.  “Het was wel een enorm leerzaam proces. Je begint met de motor, je zoekt uit welke verf je moet gebruiken, denkt na over de aankleding en hoe de inbouw eruit moet komen te zien, wat je workflow zal zijn etc.. Een enorm mooi project dus, maar wel een grote uitdaging. We hebben veel geleerd, dat vinden wij alleen maar leuk”.

De Wafelwagen

 “We vroegen ons af wat we kunnen gaan verkopen. We wilden iets bedenken wat men ’s ochtend, ’s middags, ’s avonds, in de zomer én in de winter kon eten. Toen kwamen we uit bij wafels. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat ze geen wafels lusten. Na 1,5 jaar zwoegen was de wagen zo goed als klaar, alleen hadden de mannen nog nooit een wafel gebakken. Via via kwamen we in contact met een bakker die ons wafels leerde bakken volgens eigen recept. Dat recept hebben we gefinetuned en vervolgens geëxperimenteerd met verschillende toppings. Afgelopen tijd hebben we al een aantal test runs gedaan, en ik moet zeggen.. het zijn écht heerlijke wafels”, vertelt Dylan vol trots. “We werken allebei fulltime, dus momenteel is het vooral een weekendproject. Echt een beetje een uit de hand gelopen hobby, maar we genieten er echt van. We kunnen niet wachten om up and running te zijn, en op meer grote evenementen en festivals te staan. Het onze droom is om uiteindelijk aan te sluiten bij grote landelijke foodtruckfestival zoals Trek of Rrrollend. En natuurlijk de grote festivals zoals Lowlands of Rock Werchter, maar genieten evenveel van personeelsfeesten of braderieën in de buurt.’’