• Vliegende Hollander by night

Kerstvakantie tips

VOOR DE HELE FAMILIE

1.   Rolschaatsbaan tijdens Winterfever
Swingend over de baan! Terneuzen heeft dit jaar een rolschaatsbaan staan! Heel uniek én natuurlijk ook duurzaam.
De overdekte rolschaatsbaan van 200 m2 geeft voldoende ruimte om je coolste moves of rondjes te maken. Heb je zelf rolschaatsen of skeelers? Die mag je natuurlijk ook gebruiken. Je betaalt dan € 3,- voor de baan. Na deze inspanning rust je uit in de ernaast gelegen Bar goed winterbar.

Waar: Markt in Terneuzen
Wanneer: DAGELIJKS OPEN
Kosten: Toegang baan: € 3,- / Huur rolschaatsen: € 3,-

Meer informatie over Winterfever: HIER

2.   Kids day
Deze dag is het een echte kids day tijdens het Winterfever evenement op de markt in Terneuzen! Deze dag kan je de kerstman ontmoeten tijdens de meet en greet. Zo kan je al je wensen voor kerst doorgeven… Ook kan je een ster komen knutselen en deze ophangen in een wensboom. Natuurlijk mag de kinderdisco niet vergeten worden… Eén groot feest dus!

Waar: in de tent op de markt in Terneuzen
Wanneer: 22 december, vanaf 14:00 uur

Meer informatie over Winterfever: HIER

3. Koopzondagen
Ook altijd te laat met cadeaus halen? In Terneuzen kan je gelukkig op 22 en 29 december ook op zondag winkelen! Op zondag zijn we éxtra gastvrij, je kan dan gratis parkeren op de bovengrondse betaalde parkeerplaatsen.

Waar: Centrum Terneuzen
Wanneer: 22 en 29 december 2019 van 13.00 tot 17.00 uur

4. Meukmarkt
In samenwerking met Luwak wordt er een meukmarkt georganiseerd in de tent van Winterfever. Begin het jaar lekker opgeruimd door de oude spullen de deur uit te doen óf ga juist lekker rondneuzen naar nieuwe spullen…

Zelf spullen verkopen: aanmelden kan via luwak@zeelandnet.nl (VOL=VOL)

Waar: in de tent op de markt in Terneuzen
Wanneer: 4 januari 2020 van 12.00 tot 17.00 uur

5. Activiteiten die altijd leuk zijn in de vakantie
Natuurlijk zijn er ook genoeg leuke dingen te doen in Terneuzen die eigenlijk altijd leuk zijn. Ga bijvoorbeeld lekker zwemmen in het zwemparadijs Scheldorado. Daar is het tenminste wel lekker warm! Of als je toch meer van de kou bent, kan je lekker naar Snowworld gaan. Wie kan er nou zeggen dat hij gesnowboard heeft in zijn eigen stad? Helemaal geen zin in al die actieve dingen? Ga dan lekker een film kijken in de bioscoop! Deze activiteiten blijven toch altijd leuk…

BORRELEN

6. Kerst – borreltocht door Oud Terneuzen
De ondernemers van Oud Terneuzen organiseren een kroegentocht door het gezellige oud Terneuzen. Koop een strippenkaart ter waarde van 15 euro bij een van de ondernemers en geniet van de extra activiteiten tijdens de kroegentocht!
Deelnemers: Vliegende Hollander, Paerdestal, Bonne Foi, CuliNeuze, Capaco en Lemonade.

Waar: oud Terneuzen
Wanneer: 22 december van 15.00 tot 19.00 uur

7. Wijnproeverij in samenwerking met Du Commerce en Kolijn
Hoe goed is jouw wijnkennis? Kom lekker wijn proeven tijdens de wijnproeverij in de tent van Winterfever! Dit is ook je laatste kans om jouw favoriete wijn op tafel te hebben tijdens de kerstdagen… Proost!

Waar: in de tent op de markt in Terneuzen
Wanneer: 23 december om 15.00 uur

8. Dikke Buuke Tocht
Waarschijnlijk voel je je na Eerste Kerstdag al schuldig tegenover jezelf door al het lekkere eten… Wacht niet met goede voornemens tot 1 januari en begin gelijk op Tweede Kerstdag! Museumeetcafé De Vliegende Hollander en Vestzaktheater de Paerdestal organiseren namelijk een Dikke Buuke Tocht door Terneuzen. Tussen 12.30 en 13.30 uur kan er een stempelkaart opgehaald worden en vertrokken worden vanaf Museumeetcafé De Vliegende Hollander. De stempelkaart is goed voor vijf consumpties: koffie bij vertrek, een consumptie bij café de Griete en nog een borrel bij terugkomst… Ook onderweg zijn er nog consumpties.

Meer informatie: HIER
Prijs stempelkaart: 15 euro
Waar: begin- en eindpunt bij Museumeetcafé De Vliegende Hollander
Wanneer: 26 december (Tweede Kerstdag), vertrek tussen 12.30 en 13.30 uur

9. Winterbier met Bennie
Kom speciaal bier proeven met Bennie de Vet tijdens Winterfever! Daarnaast is er ook nog streekmuziek aanwezig.

Waar: in de tent op de markt in Terneuzen
Wanneer: 29 december om 15.00 uur

PARTY

10. Christmas Sing Along
Een geweldige avond voor jong en oud, waarbij de muziek één groot feest der herkenning is! De feestband Flat Out, compleet met blazersectie, maakt van deze pre Kerstparty één groot muziekspektakel! Uiteraard zing jij uit volle borst mee met de grootste (kerst)klassiekers aller tijden, want de teksten komen op grote schermen voorbij.

Van klassiekers als ‘Santa Claus is coming to town’ tot aan old time favorites als Wham’s ‘Last Christmas’ en Mariah Carey’s ‘All I want for Christmas is you’. De kerstklassiekers denderen in een mix met de leukste & bekendste Covernummers aan je voorbij. Jouw aandeel aan deze avond? Meezingen en feesten maar!
TIP. Deze Sing Along wordt natuurlijk nóg leuker wanneer je in je (foute) kerstoutfit komt! Meer informatie over de Sing Along: HIER

Waar: Tent op de Markt
DatumZaterdag 21 december 2019
Tijd20:00 – 22:30 uur
Tickets: € 7,50* voorverkoop. ( *+€ 0,59 servicekosten voor ticketsysteem)
€ 10,- aan de deur. Wees er snel bij, want VOL = VOL! Tickets bestel je HIER

Alvast in de stemming komen? Dat kan HIER.

11. Tweede Kerst
Tweede kerstdag feestelijk aflsuiten? Kom lekker feesten in de Winterfevertent met DJ Double D. Nog niet uitgefeest? Ga dan daarna verder met feesten in Du Commerce met DJ Empraca en DJ Fabian! Deze party wordt georganiseerd door Bar Goed en Du Commerce.

Waar: Winterfever tent en Du Commerce
Wanneer: 26 december
Tijd: Vanaf 21.00 uur

12. Luwak Allstar band
Luwak Allstar band zorgt deze avond voor groovy beats. Heupjes los, een drankje en genieten! In een notendop: Een gezellige avond vol met muziek en gezelligheid!

Waar: Markt in Terneuzen
Wanneer: 27 december om 21.00 uur

13. Golden Oldies
Kom lekker meezingen met de golden oldies in de tent op de markt in Terneuzen! Hoeveel golden hits ken jij?

Waar: Winterfever tent op de markt in Terneuzen
Wanneer: 28 december

QUIZ TIME

14. Pit pubquiz
Quizmaster Tim en zijn lieftallige assistente Cindy staan 6 en 27 december klaar om de PIT Pubquiz te hosten. Een gezellige avond quizzen met je vrienden, met een drankje en een boel gekkigheid!
Dit zijn de regels:
– maximaal 5 personen per team
– 5 euro inschrijfgeld
– geen mobieltjes/tablets e.d. op tafel

Schrijf je optijd in met je team, want de plaatsen zijn beperkt. Dat kan via de Facebook pagina van de PIT – Klik HIER.

15. Feest op Driewegen
Café Driewegen doet op 27 december mee met de landelijke dag van de popquiz. Deze quiz begint door het hele land om 20.00 uur. Teams moeten zich van te voren opgeven en deelname kost 10 euro per team. Als je dan nog niet klaar bent met uitgaan, is er op 28 december ook nog een top 2000 party! Je kan hier je eigen nummers aanvragen bij de dj en de toegang is gratis!

16. Nieuwjaarsquiz
In samenwerking met Du Commerce wordt er een echte nieuwjaarsquiz gehouden in de tent van Winterfever op de markt in Terneuzen. Hoe goed is jouw algemene kennis? Kom erachter en speel mee! Aanmelden kan HIER.

Waar: tent op de Markt in Terneuzen
Wanneer: 5 januari om 16.00 uur

NEW YEARS EVE
Partttty timeee! Voor je het weet is het jaar alweer voorbij en wat is er nou een betere manier om het nieuwe jaar in te gaan dan met een leuk nieuwjaarsfeestje? Clubs en cafés in Terneuzen pakken dit jaar weer helemaal uit om er een schitterende jaarwisseling van te maken. Wij hebben hier een paar tips voor nieuwjaarsnacht om alvast in de stemming te komen! Let’s get the party started…

17. Level One
Ook dit jaar is club Level One weer van de partij met een nieuwjaarsfeest! Kom jij ook gezellig het nieuwe jaar in dansen?

Wanneer: 1 januari 2020 vanaf 1.00 uur
Waar: Smidswal 8 (boven restaurant d’Ouwe Kercke)
Entree: 10 euro
Leeftijd: 16+

18. VOLT NYE
Bij het Podium (de Pit) in Terneuzen is het weer tijd voor de jaarlijkse Volt New Years Eve 2020 Party. Artiesten zoals E-dict B2B REI en Vizier kan je hier verwachten en dit zijn nog maar de eerste twee namen die bekend zijn gemaakt! In de verschillende DJ-sets van de avond kan je veel dansbare nummers verwachten maar ook eigen muziek van de artiesten. Houd vooral het facebook event in de gaten voor de rest van de line up!

Wanneer: 1 januari 2020 vanaf 1.00 uur
Waar: Korte Kerkstraat 28
Entree: 12 euro in de voorverkoop (koop je tickets HIER)

19. Porgy & Bess
Porgy & Bess organiseert dit jaar in samenwerking met Luwak een swingend nieuwjaarsfeest. De avond begint al om 21.00 uur als de deuren open gaan van Porgy & Bess. De live muziek begint om 22.00 uur met de Luwak Allstar band. Dit is een muzikale opwarming door vaste jammers van Luwak. Om 00.00 uur wordt er geproost op het nieuwe jaar om vervolgens om 00.30 uur naar niemand minder dan Hooked on July te gaan luisteren! Je kan kaarten kopen in de voorverkoop bij Porgy & Bess, Luwak en boekhandel van der Sande.

Wanneer: 31 december vanaf 21.00 uur
Waar: Noordstraat 52
Entree: 13 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur