• Vliegende Hollander by night

Alles voor de Belly, Baby en Bambino

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart vindt de eerste editie van de kind- en gezinsbeurs ‘Belly Baby Bambino’ plaats. Carolien Koesveld van De Geurschuur, Leona Blom van No&No. Creatives en Cathy Goethals van Babyspa Happines sloegen de handen ineen en zijn de organisatoren van de beurs. Carolien: “We hebben alle drie een eigen bedrijfje in baby- en kinderproducten. Het is lastig om in deze tijd, waarin de prijzen de pan uit uitrijzen, een onderneming te runnen. We dachten: kunnen we niet iets leuks doen en tegelijkertijd kleine bedrijven een podium geven? Zo is het idee van ‘Belly Baby Bambino’ ontstaan.”

De beurs vindt plaats in het voormalige Fitline complex aan de Patentweg 6 in Terneuzen. Op twee verdiepingen staan zo’n 40 kraampjes met onder meer zwangerschaps- en babyproducten, sieraden en beddengoed. “Zie het als een mini huishoudbeurs, maar dan voor (toekomstige) jonge gezinnen”, vertelt Carolien.

StuffbyDeems van Demi de Wever is één van de aanwezige standhouders. Demi is 23 jaar, verpleegkundige en bezig met de laatste loodjes van de opleiding HBO Verpleegkunde. “Ik was op zoek naar een manier van ontspanning en kwam uit op het maken van sleutelhangers. Dat liep wat uit de hand waardoor het al snel een bedrijfje werd met een webshop. Inmiddels maak ik niet alleen sleutelhangers, maar ook telefoonkoorden, brilkoorden, speenhouders, bijtringen en kraampakketten. Het is soms best druk en hectisch, in combinatie met mijn baan als verpleegkundige en mijn opleiding. Maar het is wel erg leuk!”

Esther Verboom is met stolpen, kransen, vazen en boeketten aanwezig op de beurs. Allemaal met droogbloemen. Met haar bedrijf Bloem’nhuis heeft zij een breed assortiment aan droogbloemen en creëert zij de mooiste boeketten, decoratieringen en kandelaars. “Ik was als klein meisje al gefascineerd door bloemen. Vanuit mijn bijbaantje bij een bloemenkwekerij heb ik de keuze gemaakt om op het Scalda College de opleiding Bloem, Groen en Styling in Goes en vervolgens de Associate Degree-opleiding voor bloemisten in Wageningen te volgen. In 2019 heb ik voor de bruiloft van mijn broer een huwelijksboeket verzorgd. Daarna werd ik vaker benaderd om bloemwerken te maken. Dat was voor mij het moment om voor mezelf te beginnen en zo is in 2020 Bloem’nhuis ontstaan. Ik maak voornamelijk decoratiestukken van droogbloemen en diverse bruiloftsboeketten waaronder autostukken, corsages, polscorsages en haarversieringen. Van verse bloemen of droogbloemen, alles in de gewenste stijl en kleur.”

Andrea Leunis van Andrea Leunis Fotografie uit Terneuzen maakt prachtige portretfoto’s. “Geen standaard portretfotografie”, licht ze toe. “Ik richt mij op het maken van Fine Art Fotografie. Foto’s die meer op een schilderij lijken. Tijdloos. Ik heb het voorrecht om mijn passie in de fotografie en de elementen van de schilderkunst te combineren om zo een fantastisch portret te creëren. Van jou of de speciale mensen in je leven. Kinderen portretteren vind ik het allerleukst. Op de beurs laat ik enkele werken zien die ik gemaakt heb en je ontvangt 20% korting als je op de beurs een fotoshoot boekt.”

Carolien: “Naast diverse producten zijn er ook ondernemers aanwezig die gezinsgerelateerde diensten aanbieden, zoals een verloskundige. En er vinden diverse workshops plaats waaronder een workshop babymassage.” De beurs is gratis toegankelijk.

Kind- en gezinsbeurs Belly Baby Bambino
Patentweg 6, Terneuzen
Vrijdag 3 maart van 14.00 – 21.00 uur
Zaterdag 4 maart van 10.00 – 17.00 uur

Aanwezige standhouders: Calore At Home, Bloem’nhuis, Out of the box, Natuurkidz Phillippine, Nelly Wauters, Optidee, Het Oliehuisje, Mylène Home en Beauty, Manuella van Laere – voeding en (verzorgings)producten op basis van pure Aloë vera, Victoria Benelux sieraden, Hailey’s bowTique, Zilte Zusjes, Djezziebaby, Loua Baby, Ukkies geboortegeschenken, Stuff by Deems, Made by Kadiriye, de Stoffenhoek, Babyspa Happiness, Babyspa Zenn, Hippesnoepjes, Studio Meavy, The Key to Balance, Echopunt Zeeuws-Vlaanderen, Skon Leefstijlcoaching, AcuSana Acupunctuur, Rode Kruis Terneuzen, Schattige Handjes, SamSteps, A little more, De Geurschuur, Maika Logie, No&No. Creatives, Boef&Boefje, Soofiez, JL Fotografie, Dineke Elve Fotografie, Andrea Leunis fotografie, Jolanda’s kaarten, Kesaja gipsafdrukken, 3dprint4u, cake, sweet en gebak by Daisy, Kaja’s kaasspeciaalzaak, Fides Orthopedagogiek.