• Vliegende Hollander by night

Maison Legrand 30 jaar!

Herenkledingwinkel Maison Legrand vierde onlangs haar 30-jarige bestaan. De winkel in de Noordstraat bevindt zich in het hartje van Terneuzen. Voor ons reden genoeg om langs te gaan voor een persoonlijke felicitatie en uiteraard een goed gesprek met eigenaren Hubert Legrand en Irene Jonkman.

Geschiedenis
De overgrootouders van Hubert zijn bijna 100 jaar geleden een kledingwinkel gestart in Oostburg, en 30 jaar later hebben zij in 1989 Maison Legrand in Terneuzen geopend. Al vier generaties lang staan gezinsleden van de Legrand familie in de winkels. Hubert is sinds 1993 werkzaam in de confectie; eerst in Oostburg, nu in Terneuzen. Zijn neef runt momenteel de kledingwinkel in Oostburg.

De vrouw van Hubert, Irene Jonkman, ondersteunt hem sinds 2016 op het gebied van presentatie, in- en verkoop en internet-gerelateerde zaken. “Ik was eerst werkzaam bij een kinderopvang, dus dit is wel een hele andere uitdaging”, vertelt zij ons.

Succesformule
Tijdens zijn 25 jaar in de confectiebranche heeft Hubert wel al veel veranderingen meegemaakt. “Vroeger hing de winkel vol met pakken, dat moeten we nu echt niet meer doen. We proberen altijd zo goed mogelijk in te spelen op de wensen en behoeften van onze klanten”, zegt Hubert.
“We hechten enorm veel waarde aan persoonlijk advies. Dit waarderen onze klanten enorm, en hierdoor komen ze vaak terug. Vooral onze vaste klanten weten wat ze van ons kunnen verwachten. Als zij een gele trui willen, en die hebben wij niet, bestellen wij die de volgende keer bij onze leverancier voor onze klant”, voegt Irene toe.
“We hebben zelfs klanten die hier al 30 jaar komen! Dat laat toch zien dat onze aanpak werkt. Onze kracht is absoluut de aandacht, de kwaliteit en het persoonlijke professioneel advies. Wij hebben oog en oor voor de wensen van onze klant”, sluit Hubert af.

Cadeautjes 
Om het 30-jarig bestaan te vieren heeft Maison Legrand verschillende acties gehouden. Zo stond er een artikel in de ScheldeExpress en kon men een rebus oplossen en inzenden. Onder de inzenders van de goede oplossing werden drie mooie prijzen verloot; een overhemd, een broek en een horloge. Ook klanten die een aankoop deden van minimaal €250-, kregen een mooi horloge bij hun aankoop. Voor besteders vanaf €150-, lag er een mooie goodie bag klaar.

Maison Legrand maakt ook gebruik van de Joyn App. Met deze App/klantenkaart kun je punten sparen, die je weer kan inwisselen voor leuke beloningen.