• Vliegende Hollander by night

Maritieme metamorfose Brugpad

Het Brugpad, de toegangspoort tot Oud-Terneuzen, is al jaren een steegje waar je het liefst met ogen (en neus) dicht snel doorheen loopt. Maar gelukkig brengt Vincent van Leeuwen a.k.a. VrouwvanRinus daar momenteel verandering in! Het steegje ondergaat een flinke metamorfose en moet uiteindelijk een feestje worden om doorheen te lopen. Mocht je in de toekomst via deze weg Oud-Terneuzen inlopen, kijk je je ogen uit als je langs deze kleurrijke beschilderingen loopt.

“Opknappen van het Brugpad stond al een tijdje hoog op het lijstje bij omliggende ondernemers. Het is een steeg waar stiekem veel mensen doorheen lopen, en het is zonde dat het er zo vervallen bij staat. Stadsmanager Wout kwam uiteindelijk bij mij terecht, en samen hebben we met Stad Terneuzen een thema en ontwerp gekozen. We hebben uiteindelijk voor een maritiem thema gekozen. Het ontwerp heb ik samen met Michelle Dieleman bedacht, en is gebaseerd op oude zeekaarten. Je ziet in de schilderingen duidelijk oude elementen uit de zeevaart van vroeger terug zoals boeien, oude schepen en zeemonsters. Qua stijl kun je het vergelijken met de stijl die ik ook in het tunneltje heb gebruikt.

Momenteel is een groot deel van de achtergrond al geverfd, dus het is nu een kwestie van de details erop zetten. Het design is nog een beetje hard, dus door meerdere lagen met kleuren, moet het nog éen geheel worden. We zijn ook nog in gesprek met de Rabobank, zodat we eventueel hun deel van de steeg ook mee kunnen verven. Helaas zijn we wel afhankelijk van het weer, dus we hopen dat we het snel af kunnen maken!”