• Vliegende Hollander by night

Mascha´s 5x Vega

‘Waarom ben je vegetarisch? Eet je ook geen vis dan? Hoe houd je dat vol zonder vlees?’ Dit zijn allemaal vragen die je vast en zeker zult herkennen als vegetariër, ik wel in ieder geval. Er is vaak veel onbegrip voor vegetariërs, maar omdat het vandaag de dag van het vegetarisme is, ga ik 5 heerlijke gerechten laten zien die je gewoon bij je favoriete restaurant in Terneuzen kunt halen. Vegetarisch eten kan namelijk ook héél lekker zijn.

1. Bistro Bonne Foi heeft heerlijke vegetarische gerechten, zoals een Tartaar van avocado en tomaat met gepocheerd hoeve-eitje en crème fraîche (foto). Ik weet in ieder geval wel wat ik volgende keer ga bestellen… Mmm!

“Het is een mooie combinatie van romige avocado, frisheid van tomaat het smeuïge van het gepocheerde eitje en het volle van crème fraîche.”

Lunch

2.Een heerlijk veganistisch broodje bij Lunchroom de Konditorei. Het staat niet op de kaart, maar eigenlijk kan elk broodje vegetarisch of dus zelfs veganistisch gemaakt worden. Makkelijk kiezen als je geen vlees eet? Nou hier zeker niet. Zelf kies ik vaak voor een broodje gezond, maar dan zonder ham (nog steeds over heerlijk), maar de volgende keer ga ik toch is vragen naar zo’n veganistisch broodje, want het ziet er meeega lekker uit, toch?

Broodje met sla, komkommer, tomaat, ananas, pijnboompitten, augurk en pesto.

3. Een smakelijk broodje bij Broodjesbar Bocadillo! Natuurlijk kan je gewoon iets kiezen van de lijst en dan vragen of het ook zonder vlees geserveerd kan worden, maar het kan bij deze broodjes bar ook makkelijker. Neem eens een kijkje bij de vegetarische broodjes van de website! Ik kan bijna niet kiezen tussen alle lekkere vegetarische opties, maar mijn all-time-favorite is toch wel dit heerlijke broodje ‘Madrid’.

Naast een speciale vegetarische broodjeslijst, kan je ook zelf aangeven of er wensen zijn bij de andere broodjes. Genoeg keuze dus…

Broodje met feta, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, sla en abrikozenjam.

Tapas

4. Tapas, niet voor vegetariërs? Onzin! Tapasbar Capaco in oud Terneuzen heeft veel vegetarische gerechten op haar kaart staan.

“De Spaanse keuken zit vol met vegetarische gerechten, dus specialiseren we ons daar ook helemaal op. Mensen kunnen bij ons al 7 gangen vegetarisch eten. We hebben heel veel vegetarische gerechten. Het gerecht op de foto is ensalada esparragos: Salade met groene asperges, Dadels en manchego kaas.”

En om het nog helemaal af te maken: elke donderdagavond in de maand oktober is er een Paella-avond van 17.00 uur tot 22.00 uur en JÁ er is ook keuze uit Paella-vegetariano, dus waar wacht je nog op?

5. Als je nu nog steeds denkt dat je niet uit eten kan gaan met kleine gerechten, omdat er te weinig keuze is: je hebt het mis! Bij restaurant ’t Zusje in Terneuzen hebben ze zelfs een speciale groene kaart… Bij ’t Zusje kies je eigenlijk elke keer een klein (tapas)gerecht, maar wees niet bang, je hebt niet weer enkel keuze uit twee soorten salade, want ’t Zusje heeft TIEN verschillende hoofdgerechtjes op de groene kaart staan! Daarnaast staat er een leuke inspirerende quote op de kaart: een rondje groen, gewoon een keertje verantwoord doen! Het is natuurlijk geweldig als je lekker eten kan combineren met een goede daad! Op de foto staan groentebuideltjes, dit gerechtje wordt vaak besteld en er komen ook veel positieve reacties op.

Bekijk HIER het filmpje van ’t Zusje voor meer informatie over deze groene kaart én uitleg waarom we vaker vegetarische gerechtjes moeten proberen.

Nu hoef je in ieder geval nooit meer te denken dat je niet uiteten kan gaan als je vegetarisch eet… Smakelijk! – Mascha