• Vliegende Hollander by night

New! Baby Spa Happiness

Samen met je kleintje genieten tijdens een ontspannend uitje? Dan is Baby Spa Happiness aan de Communicatielaan in Terneuzen the place to be! Hier kan je baby helemaal tot rust komen terwijl hij lekker in een bad dobbert. We spraken de 31 jarige Cathy uit Sas van Gent over haar nieuwe unieke onderneming; de eerste Baby Spa in Zeeuws-Vlaanderen!

Volg je hart

“Toen ik was bevallen van mijn eerste kind twee jaar geleden, heb ik een opleiding baby massage gevold. Dit beviel zo goed, dat ik er eigenlijk meer mee wilde doen. Ik ben naast mijn werk in de kinderopvang baby massages gaan geven. Deze massages verlichten krampen en reflux klachten bij baby’s.
Ineens werden baby spa’s een hype, werd ik onverwachts weer zwanger en moest ik overstappen van baan. Ik heb er toen een paar maanden uit gelegen, en ik dacht ‘het is nu of nooit!’. Meteen ging ik op zoek naar een geschikt pand in Sas van Gent, maar die kon ik niet vinden. Toen het pand in Terneuzen op mijn pad kwam, was ik meteen verkocht. Hier zou mijn eigen baby spa komen!”

Baby Spa Happiness

“Ik bedacht de naam ‘Happiness’ omdat het ontspanning en blijheid moet uitstralen. Van een baby die helemaal relaxt is, wordt je zelf ook helemaal vrolijk.

Dobberen, ook wel floaten genoemd, is eigenlijk hydrotherapie voor baby´s. De baby float, een schuimrubberen zwemring die veilig om de nek van je baby zit, geeft een idee van veiligheid en dat werkt ontspannend. Ook de bubbeltjes werken ontspannend; deze verwarmen de spieren en het is ook nog eens goed voor de maag! Een kinderarts verwijst tegenwoordig vaak voor naar een babyspa als het kindjes maagproblemen heeft in plaats van meteen medicatie voor te schrijven!

De floatring om de nek kan tot 12 kilo, dat is ongeveer tot 8 maanden. Voor grotere kinderen hebben we ook een zit-float of een hang-float. En mocht je zelf met je kindje in bad willen, of met meerderen tegelijk, dan hebben wij ook een familie-bad! Een heerlijk groot bad waar je heerlijk kunt bubbelen met je kinderen.

Als je een arrangement boekt, dan gaat je baby eerst floaten en krijgt daarna een massage. Ik leer je de technieken, en doe deze voor op een pop. Hierna mag je er zelf mee aan slag, zodat je dit ook thuis kan toepassen. Het huid-op-huidcontact is dit een fijn moment voor zowel de baby als voor de ouder! Je kan trouwens kiezen tussen verschillende heerlijke olien, die allemaal andere voordelige eigenschappen hebben.

De eerste reacties zijn echt heel leuk, mensen zijn super enthousiast! Ze vinden me open, vriendelijk en vinden dat ik goede uitleg geef. Ouders moeten hier zo min mogelijk nadenken, ik heb namelijk alles in huis! Gewone luiers, zwemluiers, babydoekjes, hydrofiele doekjes, handdoeken, noem maar op. Hier kom je om volledig tot rust te komen. Je bent van harte welkom, tot snel!”

Adres: Communicatielaan 27B, Terneuzen

Openingstijden: maandag, woensdag, zaterdag van 9:00-17:00 uur, vrijdag van 9:00-20:00 uur

Afspraak maken: kan via het boekingssyteem op de website.