• Vliegende Hollander by night

NEW: Aziatisch restaurant Yu&Mie

Spring Rolls, Crispy Wantan of toch liever een heerlijk Chicken Soup, wij kunnen niet kiezen! Gelukkig heeft Yu&Mie Wokbar in Axel heeft het allemaal. Deze experts in de Aziatische keuken staan elke dag klaar met een vitrine vol verse gerechten en specialiteiten voor jouw!

‘I have a dream’

Eigenaar Yavuz Usul is een echte horecatijger. Hij werkt al sinds zijn vijftiende in de horeca. Vijf jaar geleden kwam hij in contact met de Oeigoerse chef-kok Batur: “Hij heeft mij alles geleerd wat ik weet. Hij heeft mij jarenlang getraind om de beste recepten neer te zetten. Mijn focus ligt voornamelijk op de sauzen, dat heb ik ook geleerd van hem, maar daar heb ik ook mijn eigen draai aan gegeven en dat is in de smaak gevallen. Mijn sauzen worden namelijk verkocht in de andere Yu&Mie in Sint-Niklaas en daarnaast nog in een aantal andere zaken in het buitenland. Er eten gemiddeld 10.000 mensen per maand van mijn saus waar ik heel erg trots op ben. De sauzen die ik maak zijn zoetzure saus, looksaus, pikante saus, oestersaus, curry saus, zwarte pepersaus en Thaise rode curry. Omdat de sauzen heel goed lopen ben ik opzoek gegaan naar een pand. Het pand in Axel was perfect, het had een koeling, werkruimte en een vitrine. De keuze was dus snel gemaakt en zo is Yu&Mie ontstaan.”

Yu&Mie?

Nu vraag je je vast af: ‘Waar komt de naam Yu&Mie vandaan? Dat vroegen wij ons ook af. Yavuz: “Yu is eigenlijk een samenstelling van de eerste letters van mijn voor- en achternaam, Yavuz Usul, en Mie is een soort noedel die vaak gebruikt wordt in een schotel. Zo is dus eigenlijk de naam ontstaan,”

De eerste reacties

“Het pand in Axel was natuurlijk perfect voor Yu&Mie, maar zelf kom ik uit Sint-Niklaas dus voor mij is het onbekend terrein. Gelukkig heb ik dat niet gemerkt, de Axelaren zijn heel vriendelijk en ik ben goed verwelkomd. De eerste reacties zijn ook positief wat natuurlijk super is. Een concept zoals Yu&Mie heb je niet echt in de buurt waar wij toch veel mensen blij mee hebben gemaakt. Momenteel staan we met drie man sterk waardoor het op drukke momenten iets langer kan duren, maar we zijn nog opzoek naar enthousiastelingen om ons team uit te breiden!

Het assortiment

“We proberen het assortiment zo divers mogelijk te houden zodat we voor iedereen iets hebben. Je kan bij ons kiezen uit drie opties. We hebben de ‘voor & bij’, waarin je zelf een schotel kan samenstellen met verschillende specialiteiten. Daarnaast bieden we de Yu&Mie Selection aan waarin we onze heerlijke gerechten combineren met een bijpassende saus. Ten slotte is de laatste optie om zelf iets samen te stellen, hier kan je kiezen als basis: noedels, rijst of steppegras. Vervolgens kies je een topping en een huisgemaakte saus en je hebt je maaltijd!”

De gerechten worden op traditionele wijze bereid door Yavuz: “Het wokken van de gerechten doen we in een grote wokpan met saus en olie. Elke ochtend snijden we alle groenten zelf zodat we de versheid van de gerechten kunnen garanderen. We maken ook gebruik van steppegras, dit is een Limburgse specialiteit die verrassend goed smaakt in wokgerechten. Het zijn hele dun gesneden reepje aardappel die vervolgens gefrituurd worden.”

Yu&Mie is zes dagen in de week geopend: van dinsdag tot donderdag van 17.00 tot 22.30 en van vrijdag tot zondag van 17.00 tot 23.00. Je kan online via de website bestellen. Daar vind je precies wat ze allemaal aanbieden. Bestellen is natuurlijk wel al eerder op de dag mogelijk, maar bezorgen doen ze pas vanaf 16.30.

Dus heb jij nou binnenkort zin in een lekkere Butterfly Shrimp of een Ying & Yang, dan kan je voortaan terecht bij Yu&Mie. Of is de Aziatische keuken helemaal nieuwe voor jou? Laat je dan adviseren door de chef.