• Vliegende Hollander by night

New in Town! American Spareribs

In the mood for good food? Dat komt goed uit; want sinds december heeft American Spareribs zijn tweede locatie geopend in Terneuzen. Yummie! We spraken met Jesse Wiskerke – eigenaar van American Spareribs – over zijn nieuwe vestiging in Terneuzen.

Hoe is het allemaal begonnen?

Toen ik 17 jaar was begon ik met werken als bezorger bij American Spareribs in Goes. De toenmalige eigenaar gaf aan dat hij ermee ging stoppen; ik en een vriend hadden hier wel oren naar. Het begon eigenlijk als een grap, maar die grap werd al snel serieus. Dus zo gezegd, zo gedaan en in 2015 nam ik samen met een vriend American Spareribs over.

Dit was een drukke periode; naast mijn studie bedrijfskunde aan de Hogeschool Zeeland had ik nu ook mijn eigen bedrijf waar ik verantwoordelijk voor was. Het afstuderen was best wel pittig. Er komt toch ontzettend veel kijken bij het openen van je eigen bedrijf: administratie, personeel, planning, inkopen en ga zo maar door.

Bij de overname hebben we gelijk een aantal dingen veranderd. Zo hebben we het menu direct aangepast; het moest écht ‘American’ worden. We hebben burgers en nieuwe smaken spareribs aan de kaart toegevoegd en de pasta’s en Italiaanse gerechten van de kaart afgehaald.

Tegenwoordig ben ik de enige eigenaar van American Spareribs; mijn vriend is na iets meer dan 4,5 jaar gestopt. Maar ik sta er zeker niet alleen voor; mijn medewerkers Martijn en Thomas helpen mij al vanaf de opening in 2015 en leveren ook een grote bijdrage binnen het bedrijf. Zoals je ziet; het gaat goed en de tweede locatie is geopend.

American Spareribs in Terneuzen

Ik was getipt; in Terneuzen stond een pand leeg. In juni ben ik het pand gaan bekijken en het pand en de omgeving bevielen mij wel. In de maanden daarna heb ik veel nagedacht en marktonderzoek gedaan. Een tweede locatie openen is natuurlijk een grote stap, hier wilde ik eerst goed over nadenken.

Ik zag veel kansen voor een tweede locatie in Terneuzen. Je zit hier dicht bij de industrie, het is de grootste gemeente van Zeeland én er was nog geen restaurant met een ‘American food’ concept. De keuze was gemaakt: ik zou mijn tweede locatie hier gaan openen.

En het gaat goed! Het is altijd even aanpassen en zoeken. Nieuw personeel, nieuwe omgeving. Daarin zijn we onze draai aan het vinden. Wat ik wel wil zeggen is dat het erg leuk is om te zien dat de omgeving zo betrokken is; de klanten, maar ook het personeel. Ook de bestellingen gaan goed. In het weekend is het behoorlijk druk en komt het al aardig in de buurt bij de weekend drukte van onze locatie in Goes!

De toekomst van American Spareribs

Momenteel bezorgen we in Terneuzen, Sas van Gent, Zaamslag, Westdorpe, Axel, Sluiskil en Hoek, maar dit willen we in de toekomst graag uitbreiden. Belangrijk vind ik dat we onze locatie in Terneuzen tot een succes maken op korte termijn én op lange termijn, net als onze locatie in Goes. Als ik dit bereikt heb, zien we daarna wel wat de toekomst verder brengt!

Ook trek gekregen in American Spareribs? Bestellen kan op de website of je kunt bellen naar: 0115-745352