• Vliegende Hollander by night

New in Town! Bloesem

Of je nu voor een prachtig plukboeket komt, een bruidsboeket of een rouwstuk; Bloesem heeft het allemaal. Bloemiste Renate Wieles besloot na 30 jaar werken voor een baas dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging; haar eigen bloemenzaak! Sinds 14 februari is ze open for business en haar bloemen vliegen de deur uit! Wij gingen langs bij Renate om te vragen naar het succes en om natuurlijk alle mooie bloemen te bekijken.

Hoe het allemaal is begonnen

“Mijn interesse in bloembinden werd aangewakkerd toen ik een jaar of 15/16 was. Ik mocht toen een snuffelstage doen en een vriendin van mij werkte bij een bloemenwinkel, dus ik dacht: “ik ga gezellig een dagje met haar meelopen.” Daar heb ik mijn eerste bloemstuk gemaakt en dat ging mij eigenlijk toen al best goed af. Ik vond het super om te doen en besloot dan ook om een opleiding tot bloembindster te gaan volgen.”

“Sinds mijn 16e heb ik bij verschillende bloemenzaken gewerkt, maar nu ben ik voor mezelf begonnen. Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een vriendin vertelde mij dat de bloemist in Axel ermee ging stoppen en vroeg of het niets voor mij was om dit over te nemen. In eerste instantie vond ik het nogal wat, maar aangezien ik al op zoek was naar een nieuwe uitdaging bleef het idee om voor mezelf te beginnen toch wel hangen. Ik besloot er voor te gaan!”

Op 31 december 2020 hebben we de sleutels gekregen en zijn we hard aan het werk gegaan om de zaak in orde te maken en mijn eigen draai eraan te geven. Toen was daar de dag van opening; 14 februari, het weekend van Valentijn. Dit weekend ging mijn verwachtingen voorbij. Ik ben zo goed ontvangen door iedereen in Axel en hoorde van veel klanten dat ze echt super blij waren dat er een nieuwe bloemist in Axel was. Dit was natuurlijk superfijn om te horen!”

Corona en Bloesem

We bevinden ons momenteel natuurlijk in de coronacrisis maar dat stopte Bloesem niet van openen: “Klanten mogen helaas niet binnenkomen in de winkel, maar ik heb de buitenkant van de winkel helemaal vol gezet met bloemen zodat de klanten alsnog zo veel mogelijk van de mooie bloemen kunnen zien. Tot nu toe gaat het op deze manier hartstikke goed. 

Naast de bloemenzaak in Axel bezorgen wij ook bloemen in gemeente Terneuzen en gemeente Hulst. De mensen kunnen ons bellen voor een boeket en hun voorkeuren en budget aangeven. We verzorgen daarnaast ook bruidsboeketten en rouwstukken en hebben ook cadeaubonnen die mensen kunnen kopen.”

Ondernemen in Axel

“Het ondernemen was voor mij een onbekend terrein. Natuurlijk weet ik alles over bloemen, maar het stukje ondernemen is nog helemaal nieuw. Gelukkig heb ik heel veel steun gekregen van mijn man in dat opzicht.

Daarbij sta ik er niet alleen voor in de winkel; ik werk samen met Colinda Walhout. Zij helpt mij een paar dagen in de week en daar ben ik super blij mee. Ik heb vroeger ook met haar gewerkt, dus we weten wat we aan elkaar hebben.

We zijn nu een aantal weken open en ik moet zeggen dat ik het echt overweldigd vindt. Ik had niet verwacht dat het zo goed zou lopen. Door corona waren we alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend. Maar vanaf 9 maart zijn we volledig open en hebben we het lekker druk! Vooral onze plukboeketten doen het goed. Die zijn momenteel helemaal ‘in’ en gaan bij ons ook erg hard!”

Toekomstplannen voor Bloesem

“We zijn nog maar net open, dus verre toekomstplannen heb ik nog niet. Momenteel hoop ik gewoon dat alles goed blijft draaien. Ik hoop ook dat we snel de hele winkel mogen openen, dat mensen heerlijk kunnen rondsnuffelen tussen de bloemen en plantjes. Daarnaast missen we nu ook de Belgische klanten. Ik hoop dus vooral dat binnenkort de hele winkel open kan en iedereen een prachtig boeket kan kopen van Bloesem!”

De gouden tip voor het verzorgen van bloemen

Tenslotte vroegen we Renate of ze een gouden tip had voor het verzorgen van een prachtig boeket waarop zij antwoordde: “Het is belangrijk dat je de bloemen schuin aansnijdt. Vanaf het moment dat je de deur uitloopt, drogen de bloemen uit. Wanneer je bloemen schuin afsnijdt zullen ze meer water opnemen en langer meegaan. Vergeet daarnaast ook niet het zakje voeding in het water te mengen. Zo blijft je boeket het langste mooi!”

Heb je vragen of wil je een mooie bos bloemen bestellen? Dan kan je bellen naar 0115-531154 of mailen naar info@bloesem-axel.nl.