• Vliegende Hollander by night

New in Town! De Werelt

Waar ga je naartoe als je een lekker stuk vlees wilt eten? Naar Restaurant de Werelt natuurlijk! Het is niet je standaard ‘driegangenmenu-restaurant’, De Werelt heeft een twist. Wij spraken eigenaar Rudi de Kooning over zijn nieuwe restaurant en zijn unieke factor.

Even voorstellen

Rudi zit al sinds zijn 19e in de horecabusiness. Hij is begonnen in het bedrijf van zijn ouders en heeft ondertussen zelf ook al wat ondernemingen op zijn naam staan. “Ik ben geboren en getogen in Goes waar ik ook de laatste acht en een half jaar eigenaar ben geweest van De Werelt. Ik kon in Goes helaas geen terras plaatsen. Een terras is momenteel namelijk ‘de heilige oplossing’ voor ondernemen in de horeca, dat mag dus niet missen. Ik had in de regio nog wat contacten en hoorde dat dit pand leeg stond. De perfecte oplossing! Dus tekende ik in januari de papieren voor het pand”  

De Werelt

We horen je al denken: “de Werelt? Is dat niet met een d?”, dat klopt, maar daar heeft Rudi een reden voor: “Ik was op school geen held in Nederlands, maar daarnaast vind ik het ook wel catchy. Het blijft hangen en dat is belangrijk. Vaak zie je dat mensen naar een restaurant gaan en niet meer weten hoe het heet. De Werelt zal beter blijven hangen, omdat het ‘dat ene restaurant is met die spelfout’. Zo zullen mensen het veel sneller herkennen!”

De unieke factor

De Werelt is niet je standaard driegangenmenu-restaurant, het heeft een twist. “De Werelt is een vleesrestaurant. Je begint de avond met een voorgerecht in de vorm van shared dining: een plank met allemaal lekkere hapjes. Na het voorgerecht ga je verder met spiesenconcept. Er komt dan een gaucho (cowboy) met een grote spies naar jouw tafel. Op die spiesen zitten verschillende soorten vlees van verschillende afkomsten. Wanneer de gaucho bij jouw tafel staat vertelt hij een verhaal over het vlees en snijdt hij er een paar stukken van af, waar jij vervolgens lekker van kan smikkelen. Daarnaast krijg je er natuurlijk ook frietjes bij. Je sluit de avond af met een stuk gegrilde ananas van de spies. Op deze manier proberen we jouw ervaring interactief en uniek te maken! 

Naast het spiesenconcept hebben we ook het steengoedconcept. Je begint de avond dan ook met een plank met allerlei lekkere hapjes. Voor het hoofdgerecht krijg je een lavasteen. Deze steen is maar liefst 350 graden! Op deze steen kan je verschillende stukjes vlees, vis of Haloumi-kaas bakken. En net als bij het spiesenconcept sluit je de avond af met een lekker stuk gegrilde ananas!

Het restaurant zal vijf dagen in de week geopend zijn; van woensdag tot zondag. Wij zullen opengaan vanaf elf uur ’s ochtends. Tot vijf uur zullen we de lunchkaart serveren, je kan dan genieten van een lekker broodje of een kopje koffie met een gebakje. Vanaf vijf uur zullen we verder gaan met het spiesenconcept en zullen de gaucho’s naar jouw tafel komen met de spiesen met daaraan het vlees. Het spiesenconcept zal wel alleen binnen gedaan worden, omdat dat buiten niet handig is, daarvoor moeten we dus nog even wachten.” 

Opening

“Ik heb natuurlijk in januari de papieren getekend, met de gedachte dat we rond maart wel open zouden gaan. Helaas is dit nog niet het geval. Horeca is al bijna 10 maanden dicht en op den duur valt het niet meer vol te houden. We hopen natuurlijk dat de terrassen binnenkort open mogen. Dan geldt voor ons ook dat we onze terrassen openen zodat jij ’s middags lekker een drankje of hapje kan komen doen!”