• Vliegende Hollander by night

New in Town! Lekkerlaag

Wat begon als een webshop voor een schoolproject, heeft Mark weten uit te bouwen tot een eigen (fysieke) onderneming. Samen met zijn ouders opende hij in Axel een nieuwe drankenhandel: Lekkerlaag. We spraken Mark over zijn nieuwe bedrijf, die hij samen met zijn ouders runt en het ondernemerschap op jonge leeftijd.

Mark de Volder is derdejaarsstudent aan de Fontys Hogeschool in Venlo, waar hij International Business studeert. “Momenteel zit ik in mijn derde jaar. Ik heb vorig jaar voor een project een onderneming mogen starten en via mijn school heb ik dat kunnen realiseren. Zo is dus Lekkerlaag ontstaan. Ik ben begonnen met een online webshop. Mijn ouders hadden een pand in Axel wat de perfecte locatie was voor Lekkerlaag. Zodoende zijn we dus uitgebreid van webshop naar een fysieke locatie. We zijn nu een tijdje open en de eerste reacties zijn heel positief wat natuurlijk superleuk is om te horen!”

Ondernemen op jonge leeftijd

Mark is nog maar 22 jaar, dus nog vrij jonge ondernemer, maar dat is voor hem geen probleem. “Mijn ouders zijn zelf ook op jonge leeftijd een onderneming begonnen, een groentezaak in Tilburg. Het is voor mij dan ook altijd al een droom geweest om mijn eigen onderneming te beginnen. Ik ben momenteel natuurlijk nog student, dus het is nog niet mogelijk om fulltime in de winkel te werken. We hebben ervoor gekozen om een drankhandel te beginnen omdat we daar eigenlijk zo zijn ingestroomd. Hier en daar hadden we een aantal contacten, en iedereen geniet in het weekend natuurlijk van een lekker drankje. Ideaal dus!

Een van mijn grootste uitdagingen van het afgelopen jaar is dat ik mijn lessen moest combineren Lekkerlaag, gelukkig heb ik het met wat hulp allemaal rond kunnen krijgen. Dit is super fijn en ben ik heel dankbaar voor.” 

Ondernemen in Axel

“Het ondernemen vind ik tot nu toe heel leuk. Het is natuurlijk heel belangrijk dat je meegaat met de omgeving en de trends die er nu spelen. We proberen vooruit te denken. Ik vind het leuk om in Axel te ondernemen, het is groter dan in Koewacht waar ik vandaan kom, waardoor je met meer mensen te maken krijgt. We zijn natuurlijk nog niet heel lang open waardoor er nog ruimte is om te groeien in het assortiment. Hierin proberen we dan ook te luisteren naar wat de klanten willen en hoe we deze het beste kunnen vullen. Zo is ons assortiment nu al twee keer zo groot als toen we begonnen.” 

Scherp geprijsd

“Wat ons echt uniek maakt is dat wij de beste A-merken drank tegen een scherpe prijs verkopen. We hebben een ruim assortiment in verschillende soorten alcoholische drank en non-alcoholische drank. Zo hebben we voor iedereen wat. Naast het uitgebreide assortiment in de winkel hebben we ook een webshop. Je kan hier jouw bestelling plaatsen die wij dan bij jou komen leveren. Wij leveren op vrijdag tussen 17.00 en 21.00 uur in Axel, Zuiddorpe, Koewacht en Westdorpe. Daarnaast leveren w e ook nog in België, in Stekene, Koewacht, Zelzate en Moerbeke-Waas. Wij zijn van woensdag tot zaterdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Dus heb jij aankomend weekend zin in een lekker drankje? Kom dan een langs of kijk op onze website!”  

Toekomstplannen

“Ik ben natuurlijk nog vrij jong en ik ben over een jaar ongeveer klaar met mijn opleiding. Hier liefst zou ik er na mijn studie fulltime gaan werken en misschien ook kijken naar hoe ik het kan uitbreiden uit Axel. Dat het groter wordt dan wat het nu is. Ik kan eigenlijk nog alle kanten op wat ik ook wel fijn vind. Het uitbreiden naar landelijk zou ik wel echt super vinden. 

We konden natuurlijk niet weggaan zonder een goede aanrader: “Ik heb een tijdje terug de Kuiper Grapefruit bier gedronken, dit is verassend lekker en een echte aanrader!