• Vliegende Hollander by night

New in town: Notariskantoor Peijnenburg Van Damme

Sinds een maand is notariskantoor Peijnenburg Van Damme gevestigd in Terneuzen. “We waren al een tijdje met de voorbereidingen bezig”, vertelt Gideon Peijnenburg. “Carolien en ik zijn een jaar of zeven collega’s van elkaar geweest bij een notariskantoor uit IJzendijke. We wilden samen iets nieuws neerzetten, het liefst in Zeeuws-Vlaanderen omdat we daar onze naam en klantenkring hebben opgebouwd. We kwamen uit op Terneuzen, centraal gelegen in Zeeuws-Vlaanderen. Op 2 januari zijn we officieel van start gegaan. Klanten die eerder aktes bij mij hebben getekend, zijn meegekomen naar ons nieuwe kantoor.”

“We zijn met zijn vieren”, gaat Carolien van Damme verder. “We hebben ieder onze eigen expertise en vullen elkaar goed aan. Bij Jennifer Beverini kun je terecht over alles wat met wonen te maken heeft; van het opstellen van een hypotheekakte, het splitsen van je perceel tot de overdracht van een schip. Marjolein Wisse is ons aanspreekpunt, zij is onze office manager.”

“Wil je een eigen bedrijf starten of moet er een naamsverandering worden doorgevoerd? Op het gebied van ondernemen kan ik je weer het beste van juist advies voorzien”, aldus Carolien. Gideon vult aan: “En ik houd me vooral bezig met persoonlijke en familiare zaken. Voor het opstellen van samenlevingscontracten en testamenten of voor de afhandeling van een nalatenschap ben je bij mij aan het goede adres.”

Het nieuwe notariskantoor
Notariskantoor Peijnenburg Van Damme is geen standaard notariskantoor. “Notariële akten zijn best moeilijk te lezen door de juridische termen en wetteksten die gebruikt worden”, geeft Carolien aan. “Dat zal niet zo snel veranderen. Wij zien het als onze taak om dat goed te vertalen en over te brengen.”

Carolien: “Wij willen op een laagdrempelige manier toegankelijk zijn voor jong en oud. We communiceren in begrijpelijke taal en maken het niet onnodig moeilijk. Vanuit onze ervaring vliegen we het notariële traject fris aan. In die zin hopen wij het stereotype beeld dat mensen van een notaris hebben te veranderen. Wij zijn tenslotte ook gewoon mensen.”

Gideon: “We willen dingen die simpel lijken, goed doen. Wij gaan van de klantbeleving uit. Hoe kunnen we het makkelijker maken voor de klant? Communicatie en klantcontact zijn daarbij heel belangrijk voor ons. Je kunt op een eenvoudige manier contact met ons opnemen: bellen, mailen en zelfs appen en videobellen. Via de website kun je een online spreekuur aanvragen als je daar behoefte aan hebt. Langskomen kan natuurlijk ook gewoon nog altijd.”

“Maar ook dezelfde dag op een mailtje reageren of op korte termijn stukken klaar hebben zijn daar onderdeel van. Een voorbeeld uit de praktijk: Als je een huis hebt gekocht en een koopovereenkomst bij de makelaar hebt getekend, sturen wij een appje zodra wij de koopakte ontvangen hebben.”

Moderne notaris
Gideon: “We zijn een moderne notaris en dat willen we op diverse punten bereiken. Op het gebied van duurzaamheid bijvoorbeeld streven wij naar een ‘paperless office’; geen stapels dossiers op de tafel, maar digitale dossiers. Alleen de aktes moeten nog op papier ondertekend worden. Qua communicatie bieden wij diverse contactmogelijkheden, maar ook het feit dat wij op Facebook, Instagram en LinkedIn actief zijn speelt daarin mee. We hopen hiermee ook de jeugd te bereiken.”

Nieuw kantoor
Notariskantoor Peijnenburg van Damme is nu tijdelijk gevestigd in het gebouw aan de Schuttershofweg. “Het is de bedoeling om voor de zomer naar ons kantoor aan de Alvarezlaan te verhuizen. We zijn druk bezig met de inrichting. Het kantoor krijgt een industrieel interieur met betonlook. Het wordt een hip kantoor. Misschien niet iets wat je van een notariskantoor verwacht”, besluit Gideon.

Notariskantoor Peijnenburg Van Damme
Schuttershofweg 2E, Terneuzen (tijdelijk adres)
T: 0115 552 110
E: info@pvdnotaris.nl
www.pvdnotaris.nl