• Vliegende Hollander by night

New in Town! Smookt

Het zomerse weer is in aantocht en de barbecues kunnen weer aan. Geniet jij nou ook altijd van een heerlijk stukje ambachtelijk gerookte paling of zalm? Dan kan je vanaf nu terecht bij Smookt. Fons opende zijn eigen onderneming in coronatijd. Met een passie voor roken maakt hij de lekkerste ambachtelijke paling en zalm speciaal voor jou!

Even voorstellen

Fons is een echte ondernemer in hart en nieren. Hij zit al jaren in de business. “Ik ben eigenlijk begonnen als toeleverancier voor de reisbranche, maar je snapt dat dat door corona allemaal stil lag. Een hobby van mij was het roken van paling en zalm. Van vrienden en familie kwam dan ook wel eens de vraag of ik wat voor ze wilde roken. Toen dacht ik bij mijzelf: ja eigenlijk heb je zoiets niet echt in de buurt, waarom breidt ik dit niet uit. Zodoende ben ik begonnen op Facebook en eigenlijk waren de reacties vrij positief en heb ik het uitgebreid tot Smookt.

“Onze locatie is eigenlijk het oude kantoor van ons vorige bedrijf. We zijn begonnen met een hobby rookoven en zo hebben we alles uitgebouwd naar hoe het nu is. Als je bij ons zalm of paling wilt kopen, kan dat online! We hebben een online webshop waar je elke dag van de week kan bestellen, afhalen kan op vrijdag en zaterdag. De overige dagen zijn we altijd druk met de voorbereidingen, met het roken van de vis. Dat kost ongeveer twintig uur, maar dat is het helemaal waard!”

Pure ambacht

“Wat ons uniek maakt is het feit dat al onze vis ambachtelijk is, we roken alles zelf. Daarnaast zie je de laatst jaren een trend ontstaan dat de afkomst van vis en vlees steeds belangrijker wordt. Hier spelen wij met onze ambachtelijke vis natuurlijk super op in! Wat we nu met corona ook veel zien is dat alles digitaal kan, daarom hebben we gekozen voor een online webshop. De meeste mensen vinden dat toch wel echt handig.”

Het assortiment

“Ons assortiment bestaat voornamelijk uit gerookte paling en zalm. Dit zijn de vissoorten die standaard terug zijn te vinden in ons assortiment. We zijn eigenlijk nog een beetje zoekende en proberen hierin dan ook te luisteren naar klanten. Zo kunnen we ook gerust een stukje kabeljauw voor ze regelen of een heerlijke barbecuesalade samenstellen voor het barbecueseizoen. We willen naast de klanten ons ook beschikbaar stellen voor restauruants. Samenwerkingen in de toekomst lijken mij super leuk! Wilt u als horecaondernemer een eigen product? Neem dan contact op met ons!”

Natuurlijk konden we niet weggaan zonder een goede aanrader. Fons: “Als ik iets mag aanraden is het de koude gerookte zalm, deze is verkrijgbaar in kleine stukjes voor als je maar met z’n tweeën bent, of natuurlijk in grootverpakking!”

Smookt is te vinden op de Polenweg 10 in Terneuzen. Wil je online een lekker stukje vis bestellen? Klik dan hier! Mailen kan ook altijd naar fons@smookt.nl of bellen naar 06-26167602!