• Vliegende Hollander by night

New! Toff To Go Terneuzen

Sushi is hot! En er duiken (gelukkig) steeds meer sushi restaurants op in de gemeente. Zo ook Toff To Go Sushi! Deze is sinds begin 2021 op de Axelsestraat in Terneuzen te vinden. Wat Toff To Go nou zo tof maakt? Sit back & relax, want ze leveren tot aan je deur! Wij spraken eigenaar Yefong Lei over zijn nieuwe onderneming:

Even voorstellen

De eigenaar van Toff To Go Terneuzen is Yefong Lei. Hij is geboren en getogen in Arnhem. Dat ligt natuurlijk niet om de hoek, maar hij besloot toch om naar het verre Zeeland te verhuizen. “Al van jongs af aan was ik te vinden tussen de borden en pannen. Mijn ouders waren namelijk ook horecaondernemers dus ik ben er mee opgegroeid. Het was dan ook een droom van mij om mijn eigen zaak te openen. Ik ben van Arnhem van Oosterland verhuisd waar ik Broodjeszaak Toff heb geopend. Hier verkoop ik broodjes, friet, snacks en sushi. Nu heb ik dat sinds begin dit jaar uitgebreid met Toff To Go in Terneuzen waar ik alleen sushi verkoop. Ik hoorde dat er op de Axelsestraat een pand leegstond wat perfect was voor Toff To Go. We zijn begin januari geopend en hebben tot nu toe alleen maar goede reacties gehad. We merken dat de mensen erg enthousiast zijn en dat er toch veel sushilovers in Terneuzen zijn.” 

Gat in de markt

“Je merkt dat sushi de laatste paar jaren steeds populairder wordt. In deze regio heb je eigenlijk niet heel veel sushi restaurants zitten, op een paar na. Dit is voor mij ook de reden waarom ik juist hier Toff To Go heb geopend. Er is veel vraag naar sushi wat natuurlijk voor ons heel belangrijk is. Daarnaast hebben wij ook een heel ruim assortiment aan, op onze webshop kan je van alles bestellen, dus neem maar eens een kijkje zou ik zeggen. Ook bezorgen we de sushi in een aantal plaatsen tot aan huis, zo bezorgen we in Terneuzen, Hoek, Sluiskil en Zaamslag. Woon je daarbuiten, kan je altijd even vragen naar de mogelijkheden. Daarnaast kan je het ook gewoon komen ophalen op onze locatie: Axelsestraat 20d. 

Het bestellen kan via onze webshop. We zijn zeven dagen in de week geopend van 15.00 uur tot 21.00. Afhalen en bezorgen doen we wel pas vanaf 16.00, maar bestellen kan al vanaf 15.00! We hebben er ook voor gekozen om online te bestellen en alleen afhaal en bezorging te doen. Voor de tijden waar we momenteel in leven is dat natuurlijk ideaal.”

Ondernemen in Terneuzen

“Het ondernemen in Terneuzen loopt tot nu toe heel goed. De mensen zijn heel enthousiast en de eerste reacties zijn tot nu toe allemaal positief geweest wat natuurlijk fijn is om te horen! Alles loopt tot nu toe ook boven verwachting. Op drukke dagen, zoals bijvoorbeeld Valentijn, rollen de bestellingen binnen. Dit had ik in eerste instantie niet verwacht van zo’n kleine plek als Terneuzen. Zo zie je maar weet dat er toch meer sushilovers zijn dan gedacht!”

Toekomstplannen

Momenteel heeft Yefong al twee restaurants, een in Oosterland en een in Terneuzen. “Binnenkort ga ik ook nog een nieuw restaurant openen in Goes. Dat is dus superleuk. Dit wordt ook weer een restaurant in de Toff-keten. Mijn restaurant in Oosterland is natuurlijk een combinatie van broodjes en sushi. Dit is wel iets waar ik in de toekomst naar wil kijken voor Terneuzen. Momenteel houden we het nog even op alleen sushi, maar wie weet!”