• Vliegende Hollander by night

NIEUW! Wereldwinkel ‘Toko Faraj’

Vorige maand opende Ibrahim Faraj zijn tweede zaak in Terneuzen. Naast Brasserie & Pizzeria Hama, is hij nu ook trotse eigenaar van wereldwinkel ‘Toko Faraj’. Je vindt er producten en specerijen uit alle windstreken – van het Midden-Oosten tot Suriname en Indonesië. Vanaf deze week kun je er ook terecht voor heerlijke warme gerechten uit de wereldkeuken.

“In 2001 opende ik een toko in Zierikzee en dat bleek echt een gat in de markt. Van oorsprong ben ik een echte horecaman, en omdat ik vooral thuis ben in de Italiaanse keuken, opende ik Brasserie & Pizzeria Hama in Terneuzen. Toen ik merkte dat er in Terneuzen ook behoefte was aan een toko, besloot ik er eentje te openen en hebben we het pand 1,5 jaar lang verbouwd. Het is een winkel waar iedereen terecht kan die van koken houdt. Mochten wij een product niet hebben, kun je dat aangeven en bestel ik die graag voor je. Mensen dachten trouwens dat Toko Faraj en supermarkt Zamzam verderop in de straat van dezelfde eigenaar was, maar dat is niet het geval.

Daarnaast gaan we vanaf deze week ook warme maaltijden serveren, 7 dagen per week. Door de week van 12:00-22:00 uur en in het weekend tot 24:00 uur. De winkel zelf is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur. We hebben een houtskool barbecue waar we vlees op kunnen grillen, kip aan het spit, krokante kip á la KFC, shoarma gemarineerd op Midden-Oosterse wijze en nog veel meer. Dit serveren wij met verschillende soorten rijst, sauzen en groente. Alles is halal en je kunt ervoor kiezen om het te halen maar bezorgen is ook mogelijk.

Tot nu toe heb ik zoveel leuke reacties gekregen van klanten. Ze zijn blij verrast over de betaalbaarheid en de hoge kwaliteit. Er kwam laatst een dame de winkel binnen, die vertelde dat haar vader 50 jaar geleden in dit exacte pand ook een levensmiddelen winkel had. Ze heeft zelfs een foto voor me uitgeprint van de winkel toen, heel erg leuk!”

➡️ Toko Faraj – Axelsestraat 15, Terneuzen