• Vliegende Hollander by night

Nieuw beerpairing restaurant De Soute Vaert

In het voormalige pand van Sydney is sinds kort ‘beerpairing’ restaurant De Soute Vaert gevestigd. Wisten jullie dat de Soute Vaert vroeger een vaargeul was waar Terneuzen ooit ontstaan is? Wij gingen sprongen even binnen en spraken daar restaurant manager Nickie.

Foto: Camile Schelstraete


“Restaurant De Soute Vaert is een beerpairing restaurant. Dat betekent dat je bij elk gerecht een bijpassend biertje kan kiezen. De bijpassende biertjes meestal complementair of een tegenhanger van het gerecht. Bij een complementair biertje vullen de smaken van het bier en het gerecht elkaar mooi aan, en bij een tegenhanger staan de smaken echt tegenover elkaar, wat heerlijke combinaties op kan leveren. Ons assortiment bestaat momenteel uit 50 biersoorten. Dit willen we in de toekomst nog uitbreiden, maar we zijn nog in een opstartende fase met een wat kleinere kaart. Ook willen we in de toekomst bierproeverijen organiseren op het balkon in ons restaurant.

Het restaurant is in 2.5 maand verbouwd en ondergedompeld in een natuur-thema. Overal zie je de natuurlijke elementen terug, zoals de bamboe rietjes, maar ook in de gerechten. We werken zoveel mogelijk met lokale leveranciers. De kaart zal meegaan met de seizoenen, dus we zijn van plan om vaak te wisselen van gerechten.

Eigenaar Jos Huijgens heeft een brouwerij De Kip in Ossenisse. Hij kreeg het idee om een restaurant te starten, waar hij zijn eigen bier kon serveren. Uiteindelijk kwam hij dit pand tegen en na 2,5 maand verbouwen is daar eindelijk De Soute Vaert. Zijn Brouwerij ‘de Kip’ produceert momenteel zes eigen biertjes; KipLekker, Heilig Haantje, Haantje de Voorste, Krielkip, Cocokip en Scharrelkip. Ook deze biertjes kun je uiteraard in het restaurant proeven. Jos is zytholoog, dat is iemand die gespecialiseerd is in het combineren van bier en spijs. Hij heeft hier een opleiding voor gevolgd in België, dus hij vertelt je graag alles over de biertjes!”

➡️ Nieuwstraat 31, Terneuzen