• Vliegende Hollander by night

NIEUW! Bistro CHEV

In Sas van Gent opende nét voor Corona de ultra hippe bistro CHEV. Hier klopt álles, het prachtige unieke interieur, een bijzondere menukaart bomvol lekkers en vooral veel gezelligheid. We spraken eigenaresse Virginie, Tante V, over het realiseren van haar droom.

“Mijn eigen zaak openen is een droom die ik al 20 jaar koesterde, alleen het kwam er nooit eerder van. Ik heb altijd al een passie gehad voor koken; dit heb ik van mijn oma meegekregen. Zij woonde bij ons in, dus ik mocht elke dag genieten van haar kookkunsten. Mijn eigen culinaire avontuur begon zo’n 6 jaar geleden toen ik voor Bart en Jens Hoogstad ging werken en general manager werd bij Dockside. Toch bleef die vlam woekeren, en besloot ik om de sprong in het diepe te wagen.

Het pand van café De Oude Brug had ik altijd al op het oog omdat dit echt de mooiste locatie in Sas is. In januari zijn we hier gestart met een pop-up genaamd ‘Out of the Blue’ en hebben we carnaval nog kunnen meepikken. Na carnaval hebben we in 10 dagen tijd het hele pand omgetoverd, het is echt niet meer terug te herkennen.
Ik kom zelf uit West-Vlaanderen, daar kun je meer bistro’s vinden. Het concept van borrelen met hapjes, eten en daarna blijven plakken miste ik nog in de omgeving. Bij CHEV is dat nu zeker gelukt!

De gerechten van CHEV hebben een Vlaams tintje en zijn mijn eigen recepten zoals Vlaamse stoverij en Osso Bucco. Mijn favorieten zijn de Pizza Tuna – een koude pizza met sashimi van tonijn – een fantastisch gerecht die alle zintuigen prikkelt, alsook de pasta schelpen en onze clubsandwich heb ik mijn eigen twist gegeven. De kaart is zeer uitgebreid en in de toekomst wil ik ook gaan werken met wisselende suggesties. Alles is dagvers en zelfgemaakt alsook onze mayonaise, hummus, frietjes en de taart van de dag. Natuurlijk werken we het liefst met lokale producten.

De naam is ontstaan doordat iedereen mij altijd Tante V noemt, maar dat vond ik te Hollands. Toen dacht ik aan Chez Virginie, maar dat bleef ook niet kleven. Uiteindelijk werd het CHEV! Zo bijzonder om mijn droom na 20 jaar werkelijkheid te zien worden. Vanaf de eerste dag leek het alsof wij al 10 jaar open waren. Ik ben enorm trots op mijn team en familie, zonder hen was het niet gelukt. Mijn man Bart Neyt heeft het interieur van Chev ontworpen, hij heeft zijn eigen designbureau en in de regio al vele concept-interieurs ontwikkeld. Het zijn lange dagen, maar dat is het absoluut waard. We hebben een schitterende locatie en mensen vertellen mij dat het soms voelt alsof zij even op vakantie zijn.
Het concept is betaalbaar en de beleving is uniek. Het liefst zou ik ook een CHEV in een grote stad starten, dus wie weet komt er ooit een vestiging in Amsterdam of New York. Let’s dream!”

📍Chev – Oostkade 12, Sas van Gent
Dagelijks geopend vanaf 10:30 tot 22:00 uur (de keuken van 12:00 uur tot 20:30 uur). In het weekend tot 00:00. Op dinsdag kun je i.v.m. de markt om 8:30 uur al een koffietje komen drinken. Woensdag = sluitingsdag.