• Vliegende Hollander by night

Nieuw! Kunst galerie Kun-St-Art

Vandaag openen Marileen Vergouwen en zoon Marijn de deuren van hun Galerie Kun-St-art. Al jaren hebben moeder en zoon een passie voor kunst . Na een reis door Engeland en Schotland, waar ze veel kleine galerijen zagen, wisten ze het zeker; dit willen wij ook! Wij spraken Marileen over hun nieuwe galerie op de markt, waar ze amateurkunstenaars een podium bieden;

“Mijn zoon en ik zijn al jaren bezig met kunst. Het is echt onze passie. We zaten samen op beurzen en Comic Con festivals met onze eigen schilderijen en tekeningen. We kwamen op het idee om een eigen galerie te openen, doordat we op vakantie in Engeland en Schotland veel kleine galerietjes tegenkwamen en we vonden zo leuk. Onze droom werd werkelijkheid in december 2018! Mijn zoon, een vriendin en ik openden een kleine galerie geopend in Hulst. Helaas zijn we maar 1,5 jaar open geweest. Door corona hebben we een hele tijd stil gelegen, én we zijn twee keer verhuisd. Via via kregen we contact met stadsmanager Wout den Doelder. Hij had meteen zo iets van ‘dit moet naar Terneuzen komen!’ – dus zo gezegd, zo gedaan. En zitten we nu met onze galerie op de markt in Terneuzen.

Afgelopen 1,5 jaar hebben wij wel enorm veel kunstenaars ontmoet die het heel leuk vonden om bij ons te exposeren. We kenden natuurlijk al een aantal kunstenaars, maar er kwamen steeds meer mensen van buiten af die bij ons wilden exposeren. Nu we in Terneuzen zitten zijn er veel kunstenaars uit Hulst en België mee verhuisd.”

EXPOSITIE

“We maken geen selectie. Kunstenaars mogen bij ons zelf bepalen wat zij in de etalage zetten. Momenteel hebben we enorm uiteenlopende kunstwerken en stijlen in de galerie; fotokunst, textiel, keramiek, fan- en fantasy art, tekeningen, bronsbeelden, aquarelgieten.. De enige voorwaarde die wij hebben is dat je minimaal 4 en maximaal 8 weken dezelfde kunstwerken kunt exposeren. Natuurlijk betalen zij ook een kleine vergoeding, zodat wij de kosten van het pand kunnen dekken. Onze collectie rouleert dus om de zoveel weken, zodat het altijd leuk is om even binnen te springen!

Mocht je interesse hebben om jouw werken hier te exposeren, kun je altijd binnen lopen! Dan kijken we samen wanneer er plek is in onze planning. Alles is trouwens geprijsd, dus mocht je iets moois zien, is de optie er om het te kopen! Iedereen is welkom in onze galerie, dus hopelijk tot gauw!”

📍 Markt 4

🗓️ Woensdag, vrijdag, zaterdag en koopzondag

🕓 11:00-17:00 uur (koopzondag 13:00 uur)