• Vliegende Hollander by night

NIEUW! Marokkaanse patisserie MORCookies

Ben jij een echte zoetekauw? Dan mag een bezoekje aan MORcookies in de Noordstraat zéker niet ontbreken. In de vitrine van Ali pronken dagelijks verse artisinale Marokaanse en Frans gebakjes. Wij gingen even langs om Ali te verwelkomen (en te proeven!).

“Ik kom uit Casablanca, Marokko, waar ik werkzaam was in de logisitiek. Vroeger bakte ik vaak met mijn moeder Marokkaanse koekjes en taarten. We gingen een keer naar een bakker en konden niet de koekjes vinden die wij zochten, dus besloot ik om deze zelf te maken. Dat beviel me zo goed, dat ik een opleiding heb gedaan en mijn diploma in Franse en Marokkanse patisserie heb behaald. Ik heb toen naast mijn fulltime job vaak bij bakkerijen gewerkt voor ervaring en heb zelfs een tijdje een foodtruck gehad.

Mijn vrouw kreeg een aanbieding om bij Dow Terneuzen te werken, dus we zijn afgelopen september hierheen verhuisd. Ik wilde ook een nieuw leven starten en besloot een patisserie te openen. Ik wist natuurlijk niet wat mensen hier lekker zouden vinden, dus ik luister ook vaak naar suggesties van klanten. Zo heb ik laatst op verzoek macarons, cinnabuns en eclairs gemaakt. Momenteel is mijn favoriet wel echt de millefeuille, waarvan ik het bladerdeeg zelf maak met de lekkerste roomboter.

Het aanbod wisselt elke dag. Ik werk volgens het Mahlaba concept, dus al mijn producten zijn vers. Op zaterdag kun je bij MORcookies terecht voor een Marokkaans ontbijt met heerlijke msmen pannenkoeken. In de toekomst zou ik graag workshops willen geven en een eigen Marokkaans restaurant openen, dat is ook een grote droom. Ik had dit allemaal niet kunnen doen zonder mijn vrouw, daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor!”

MORcookies is te vinden in de Noordstraat 86.