• Vliegende Hollander by night

NIEUW! Palet van smaken

Hammen uit Spanje en Italië, bijzondere kazen uit Frankrijk en België, typisch Nederlandse kazen, luxe broden, versgebrande noten, vele soorten olijfolie, huisgemaakte salades, gevriesdroogde groenten, fudge… zomaar een deel van het assortiment bij Palet van Smaken, een nieuwe delicatessenzaak in Terneuzen naast Drankensuper Kolijn. Polien is het gezicht van de winkel. We spraken haar over haar nieuwe zaak.

“Ik heb jarenlang met plezier in de kleding gewerkt, maar ambieerde ook altijd een eigen winkel. Samen met mijn man hebben we het concept uitgedacht. We hebben in Nederland, België en Frankrijk vele delicatessenzaken bezocht om inspiratie op te doen. Onze opgedane ideeën zie je terug in de winkelinrichting en de producten.”

De parking voor de deur is ideaal, maar dat is niet het enige. “Wat ons uniek maakt? Dat is denk ik de look van de winkel: industriëel en stoer, maar ook delicaat en gezellig. Daarnaast streven we naar hoge kwaliteit en het aanbieden van bijzondere producten. Dat betekende veel proeven, proeven, proeven, maar dat was zeker geen straf.”   

Haar bourgondische inslag kan ze in haar werk helemaal kwijt. “Ik geniet er enorm van om mensen kennis te laten maken met smaken, zoals van Franse kazen, die ze nog niet kennen”, aldus Polien. “Dat doe ik ook bij de opmaak van borrelplanken. Ik leg er altijd wel iets op waarvan ik denk dat het tot een verrassende smaakbeleving leidt.”

Adres: Alvarezlaan 145 Terneuzen

Openingstijden: dinsdagmiddag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondagmiddag