• Vliegende Hollander by night

NIEUW: Stefan’s Broodjesbar

Een eigen broodjesbar op je 19e, wie kan dat zeggen? De Terneuzense Stefan Verlinde opende vorige maand in het voormalige pand van Petit Paris in Winkelcentrum Zuidpolder Terneuzen zijn eigen zaak. Toen hij het ‘te huur’ papiertje voor het raam zag hangen, waagde hij het erop; hij belde de makelaar, en het balletje ging ineens heel snel rollen.

“Ik ging met mijn moeder een koffietje drinken op de laatste dag dat Petit Paris open was. Ik zag het papiertje hangen, en dacht ‘hoe gaaf zou het zijn om hier een eigen zaakje zou kunnen openen?’. Maar al gauw dacht ik dat het teveel gedoe zou zijn. Toch nam ik contact op met pandeigenaar Cor Verstalen en kwamen we vrij snel tot een overeenkomst. Hij gunde mij het wel, omdat hij zelf ook op zijn 19e een eigen broodjeszaak was begonnen. Alle inventaris kon ik onmogelijk meteen overnemen, maar dat mag ik nu in maandelijkse termijnen afbetalen.’

Vroeger wilde ik altijd bakker worden. Ik volgde de bakkersopleiding op Scalda en liep stage bij verschillende bakkers in de buurt . Het overdag slapen bleek niks voor mij te zijn. Tijdens mijn bijbaantje bij Bakker Bart, vond ik het broodjes beleggen erg leuk. Maar dat ik daarna uiteindelijk een eigen broodjeszaak zou hebben, had ik nooit durven dromen. Ik vind het echt super leuk om te doen, maar ik moet mijn draai nog wel vinden. Tijdens de lunch is het bijvoorbeeld erg druk, en daarbuiten is het prima te doen. Over het algemeen ben ik alleen in de zaak te vinden, maar gelukkig helpen mijn moeder en broers mij af en toe. Mocht het in de toekomst goed blijven lopen, wil natuurlijk wel extra personeel aannemen. De eerste reacties zijn super positief, dus ik kijk er naar uit om iedereen hier te mogen ontvangen!”

Bij Stefans broodjesbar kun je van dinsdag t/m zondag terecht voor heerlijk vers belegde broodjes en andere zoete en hartige lekkernijen zoals donuts en kaasbroodjes. Op de menukaart kun je klassiekers zoals een broodje martino en broodje gezond vinden, maar ook speciale broodjes zoals een broodje kip joppie, gehakt speciaal en tonino. Binnenkort wil hij van start gaan met het ‘broodje van de week’.