• Vliegende Hollander by night

NIEUW! Tunesische slager ‘Merhaba Market’

In het voormalige pand van Bakker Bart in het ABC-complex opende Mohammed vorige week zijn traditionele Tunesische slagerij ‘Marhaba Market’. Naast halal vlees kun je er ook terecht voor zelfgemaakte Tunesische baklava en andere producten. Dat Mohammed ooit zelf een slagerij zou beginnen, is er volgens hem met de paplepel ingegoten.

“Mijn ouders hadden vroeger een slagerij in Tunesië, dus ik denk dat het beroep erfelijk is haha. Het is een prachtig beroep, waarvan ik ooit hoopte het zelf ook te mogen doen. 11 jaar geleden kwam ik voor het eerst naar Terneuzen, en zat ik bij Bakker Bart een broodje te eten. Ik zei toen tegen mijn gezin ‘wauw dit is een prachtig pand, als ik dit pand had wist ik wel wat ik ermee zou doen!’

Zo gezegd zo gedaan. Toen het pand beschikbaar was, twijfelde ik geen seconde. Het had zo moeten zijn. Vanaf volgende week zullen we ook verse baklava en broodjes verkopen, en zullen naar de kip op het spit ook lam op het spit zelf braden.

Het is gek om in deze tijd een winkel te openen, maar ik heb zoveel positieve reacties gehad. Heel veel mensen die uit nieuwsgierigheid even kwamen buurten, en vervolgens naar huis gingen met een heerlijk stukje vlees.

Voor alle mensen zou ik willen zeggen ‘Houd moed en alles zal goedkomen!’. Ik hoop dat ik met het openen van deze winkel de vruchten kan terugbrengen voor de mensen in Terneuzen en dat ze bij het betreden van de winkel een beetje een vakantiegevoel krijgen. Een soort klein paradijsje.”