• Vliegende Hollander by night

NIEUW: Wok King Terneuzen

Op 18 februari openen de deuren van Wok King Terneuzen officieel! Ze waren al enige tijd open voor afhaal, maar vanaf morgen kunnen bezoekers dus ook terecht in het restaurant voor een avondje wokken. Het restaurant dat is gevestigd in de voormalige dansschool in de Axelsestraat wordt gerund door twee families. We gingen langs en spraken eigenaren Ai Fen He en Liu Ying Zhang.

Liu Ying Zhang is afkomstig uit een boerengezin in Whenzou, dat in het zuidoosten van China ligt. Zijn vrouw Ai Fen He ook komt uit hetzelfde dorp. Whenzou is tegenwoordig een hypermoderne havenstad, maar dat was vroeger niet zo. Het was een arm dorp. Veel inwoners uit het dorp beproefden daarom hun geluk elders in de wereld. Hierdoor kregen de Wenzhounezen de bijnaam ‘de joden van het Oosten’.

Zhang vertrok door zijn ondernemingsgeest 33 jaar geleden naar Nederland, zijn vrouw voegde zich vijf jaar later bij hem. Hij kwam terecht in Soest, waar hij alle kneepjes van het vak als kok leerde in een restaurant van familieleden. Gerechten als babi pangang, tjap tjoy en foei yong hai waren voor hen totaal onbekend. Dit zijn namelijk verzonnen gerecht die aansluiten bij de westerse smaken. Terwijl Zhang in de keuken stond, hielp He met de bediening en nam bestellingen aan.

Tegenwoordig zijn ze eigenaren van inmiddels twee Chinese restaurants in Zeeland. New China Garden in Vlissingen, en sinds kort ook Wok King in Terneuzen. Het restaurant in Terneuzen runnen ze met een ander stel dat eerder een restaurant in Noord-Brabant en Spanje had. Feng Guo en Li Feng zijn sinds 2018 in Nederland.

Bij Wok King kun je terecht voor All you can eat wokken. Je hebt de keuze uit heerlijk diverse gerechten die je zelf kunt opscheppen en laten bereiden in de wok of op de teppanyaki plaat. Naast het wok-concept kun je er natuurlijk ook terecht voor a la carte gerechten en afhaal. “Heb je zin in zoet of pittig? Vlees of vega? Ik help klanten graag zoeken naar het ideale gerecht. Babi pangang en kip zijn mijn favorieten!” vertelt eigenaresse Ai Fen He.

De wok-formule kost €28,50 van maandag t/m vrijdag. Van zaterdag en zondag (en feestdagen) betaal je €31,50. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis eten, en t/m 11 jaar voor de helft van de prijs. Je mag dan onbeperkt opscheppen en inschenken. Als je jarig bent, en je komt met minimaal vijf personen, eet de jarige gratis!