• Vliegende Hollander by night

Nieuwe praktijk Verloskundigen ZorgSaam

Dreams come true: Nieuwe praktijk van Verloskundigen ZorgSaam ziet levenslicht

Eindelijk is het zo ver; een eigen praktijk voor de verloskundigen van ZorgSaam buiten het ziekenhuis in Terneuzen. Vorige week zagen de verloskundigen hun droom eindelijk werkelijkheid worden en openden ze de deuren van hun eigen spiksplinternieuwe praktijk. Hun eigen plekje aan de Axelsestraat is voorzien was de nieuwste apparatuur en heeft zelfs twee eigen assistenten.

De dertien verloskundigen van ZorgSaam pleitten al jaren voor een eigen praktijk, buiten het ziekenhuis. “De meeste zwangere vrouwen zijn niet ziek en zijn in blijde verwachting. Dat staat natuurlijk in schril contrast met de klinische omgeving van een ziekenhuis. Ook was er door uitbreiding van het gynaecologen team geen ruimte meer op de poli. In 2019 hebben we een traject doorlopen om te kijken hoe we efficiënter konden gaan werken, daaruit bleek dat er veel behoefte was aan een eigen plek en ook aan ondersteuning van praktijkassistentes. “De plannen zijn helaas even stil komen te liggen door corona.” vertelt verloskundige Iris Slager.

De nieuwe praktijk

Gelukkig werden de verhuisplannen weer snel opgepakt en nu is het eindelijk zover! In de nieuwe praktijk heerst een relaxte, huiselijke sfeer. “We hebben de afgelopen maanden kei hard gewerkt aan de realisatie van ons eigen plekje. We vonden het belangrijk dat dit overeenkwam met onze nieuwe huisstijl (nieuw logo en website), dit is wat wij als team willen uitstralen!” aldus verloskundige Iris. En het resultaat mag er zijn! Een prachtige praktijk met verschillende spreekkamers, een fijne wachtruimte met een speelhoek, een commode om te verschonen en zelfs aan relaxfauteuils voor de partners is gedacht.

Bij de Verloskundigen van ZorgSaam kan je terecht voor kwalitatieve, veilige en continue geboortezorg. De volledige verloskundige zorg in jouw zwangerschap, bevalling en kraamtijd wordt begeleid door het ervaren team van verloskundigen en echoscopisten, mét of zonder medische indicatie.

Band met ZorgSaam

“We blijven onder de vlag van ZorgSaam werken, en onze lijntjes met het ziekenhuis blijven vanzelfsprekend kort. Wij zijn dan ook zowel 1e als 2e lijns verloskundigen, wat wil zeggen dat wij vrouwen met of zonder medische indicatie begeleiden, in samenwerking met de gynaecologen. Het enige wat verandert, is de plek waar de standaard zwangerschapscontroles en echo’s plaatsvinden. Op de Gezinsafdeling blijven er 24/7 verloskundigen van ons team aanwezig voor bevallingen en spoedconsulten.” vertelt Iris ons.