• Vliegende Hollander by night

Nieuws

Nieuws uit de stad. Voor en door iedereen die de stad een warm hart toedraagt. Nieuwsgierig naar wat de stad te bieden heeft? Je ontdekt het hier.

Iets te delen? Laat het ons weten: info@stadterneuzen.nl

Mega-operatie met eerste sluisdeur verloopt volgens plan

Eén van de hoogtepunten van de invaaroperatie van de sluisdeuren bij de Nieuwe Sluis, is het kantelen van die deuren. Maandag 6 februari begon de operatie van de eerste deur, die uiteindelijk pas de volgende dag voltooid kon worden. “Het is vooraf allemaal check en dubbelcheck geweest.” Het werk begon… Lees verder..
pijl

Geslaagde eerste editie Duurzaamheidsbeurs

Op donderdag 2 februari organiseerde gemeente Terneuzen de Duurzaamheidsbeurs Terneuzen 2023. En waar kun je dat beter doen dan in de CO3 Campus, hét centrum voor duurzame economie en technologie? Met 29 stands, negen interactieve werksessies en zes presentaties op het gebied van duurzaamheid kon je genoeg inspiratie opdoen en… Lees verder..
pijl

Stilstaan bij de verschrikkelijke Watersnoodramp

1 februari. Het is een datum die voor altijd verbonden zal blijven aan de Watersnoodramp van 1953. Vandaag precies 70 jaar geleden voltrok zich de grootste natuurramp op Nederlands grondgebied en werd onder meer Zeeland zwaar getroffen. De verhalen van toen worden doorverteld en levendig gehouden. De watersnoodramp ging ook… Lees verder..
pijl

DELTA Ride for the Roses

Vanaf woensdag 1 februari is het mogelijk om in te schrijven voor de nieuwe editie van de DELTA Ride for the Roses. Net als in voorgaande jaren wordt een toertocht in Midden-Zeeland georganiseerd én in Zeeuws-Vlaanderen. Start en finish van die laatste toertocht zijn op zondag 11 juni 2023 in… Lees verder..
pijl

Café ‘t Gemeentehuis valt opnieuw in de prijzen

Maandag 23 januari 2023 vond het Award Festival van de Nederlandse Horeca Prijzen plaats. In Ouwehands Dierenpark ontvingen de Gemeente- en Provinciewinnaars hun Award en werden de Vakjury Winnaars bekend gemaakt. Café ‘t Gemeentehuis uit Zuiddorpe, dat eerder bij De Nederlandse Horeca Prijzen werd gekozen tot beste café in de… Lees verder..
pijl

Winterfever

Van vrijdag 16 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023 bruist Terneuzen van de winterse activiteiten tijdens Winterfever. Dit warme winterfeest vindt plaats op de Markt en zorgt voor een hoop gezelligheid tijdens de kerstvakantie. Voor jong en oud is er elke dag wel wat te beleven! Bij… Lees verder..
pijl

Met grote ogen kijken naar de Nieuwe Sluis Terneuzen

Het gigantische project Nieuwe Sluis Terneuzen wordt naar verwachting in 2023 afgerond. Hoe staat het nu met de bouw? Wat staat allemaal onder water? En welke verbindingen moeten er nog worden gemaakt? Op uitnodiging van Rijkswaterstaat namen we deel aan de #InstawalkRWS en mochten we een kijkje nemen op én… Lees verder..
pijl

Internationale award voor North Sea Port

North Sea Port heeft in Rotterdam een fraaie award in de wacht gesleept. Het havenbedrijf, waar Terneuzen onderdeel van uitmaakt, won bij de uitreiking van de prestigieuze IBJ Awards in Rotterdam de prijs voor ‘Best Dry Bulk Port’ (beste drogebulkhaven). De trofee werd maandagavond in het World Port Center in… Lees verder..
pijl

Opening New York Pizza

Maandag 21 november 2022 is de New York Pizza-vestiging in Winkelcentrum Zuidpolder in Terneuzen feestelijk geopend. Deze vestiging, de eerste New York Pizza-vestiging in Zeeuws-Vlaanderen, wordt gerund door Birsen Tascilar. Samen met wethouder Jurgen Vervaet van gemeente Terneuzen knipte de jonge onderneemster onder grote belangstelling het lintje door. Wethouder Jurgen… Lees verder..
pijl

Specsavers opent deuren

Op donderdag 17 november 2022 zijn de deuren van de nieuwe Specsavers winkel in Terneuzen geopend. Terneuzen is hiermee een optiek- en audicienzaak rijker. “We willen kwalitatieve oog- en hoorzorg voor iedereen toegankelijk maken”, vertelt bedrijfsleider Stephan. “Je kunt bij ons onder meer terecht voor een ooggezondheidstest en een gratis,… Lees verder..
pijl

Nieuw in Terneuzen: de Buurderij

Bij De Buurderij krijgen de boeren de juiste prijs We doen het allemaal wel eens: snel even een winkel binnenlopen, de benodigde boodschappen in de kar of het mandje, afrekenen en weer weg. Bij de Buurderij in Terneuzen hoef je geen haast te hebben. Daar kun je iedere vrijdagmiddag kiezen… Lees verder..
pijl

Van Opdorp Transportgroep ontvangt Groene Pluim

Vrijdag 11 november 2022 ontving Van Opdorp Transportgroep uit Sas van Gent een Groene Pluim uit handen van wethouder Laszlo van de Voorde van de gemeente Terneuzen. Van Opdorp Transportgroep heeft de pluim ontvangen door hun inzet op het gebied van duurzaamheid en sociaal beleid, zoals onder meer: het renoveren… Lees verder..
pijl

Symposium 50 jaar stadhuis

Het in 1972 geopende gemeentehuis van Terneuzen, viert dit jaar de vijftigste verjaardag. Na verschillende activiteiten rondom dat jubileum, organiseerde de Gemeente Terneuzen vrijdag 11 november een symposium, waarbij het iconische stadhuis opnieuw in de spotlights stond. ‘Natuurlijk moet het stadhuis van Terneuzen een rijksmonument worden’, zei architect Aldo Vos…. Lees verder..
pijl

70 jaar afsluiting Braakman

Het is dit jaar 70 jaar geleden dat de Braakman is afgesloten. Ter ere van dit jubileum is de film ’70 jaar afsluiting Braakman’ aan inwoners van Biervliet getoond. “Het was even zoeken naar de beelden, maar uiteindelijk hebben we ze gevonden”, vertelt Jack van Harn, voorzitter van ondernemersvereniging ‘Willem… Lees verder..
pijl

5x favorieten van… Stefanie van de Visser

Anderhalf jaar geleden pakte Stefanie van de Visser haar oude professie van kapster weer op. Bij Healthy Hair by Stefanie biedt ze luxe behandelingen voor (lang) haar, dat bijvoorbeeld door de zon, zee, ouderdom of ziekte beschadigd is. “Ik word hier zo blij van”, vertelt ze. “Haarverzorging, het sociale aspect… Lees verder..
pijl
pijl

Winkelgebied Terneuzen Centrum ontvangt vierde CCV ster

Voor de vierde keer heeft winkelgebied Terneuzen Centrum een ster van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) behaald. De CCV-ster is donderdagochtend 13 oktober door Tymen van Vooren van Platform Veilig Ondernemen Brabant-Zeeland uitgereikt. Burgemeester Erik van Merrienboer, Bert Weststrate (Veiligheidsregio Zeeland), Politie Zeeland en Martijn van Battum (voorzitter… Lees verder..
pijl

Terneuzen PROOST!

Vrijdagavond 7 oktober was het zover: De Wijnroute Terneuzen PROOST! 2022. Dit jaar mochten we een recordaantal van 800 deelnemers verwelkomen. 35 winkeliers en horecaondernemers in en rond het centrum van Terneuzen zetten van 18.00 tot 22.00 uur hun deuren gastvrij open om de deelnemers kennis te laten maken met hun… Lees verder..
pijl

SPAR Philippine opent met nieuw pilotconcept: SPAR Foodclub

Woensdag 5 oktober vond de feestelijke opening van de vernieuwde SPAR in Philippine plaats. Na twee weken grondig verbouwen, heropende SPAR in Philippine de winkel met een nieuw pilotconcept: SPAR Foodclub. Een primeur in PhilippineSPAR Philippine is de allernieuwste winkel van SPAR Nederland waarmee de retailer de volgende stap zet…. Lees verder..
pijl

5x favorieten van… Kenroy Jones

Na een lange zoektocht, die ze door bijna heel Nederland leidde, hakten Kenroy Jones (33) en zijn vrouw Glenalee vorig jaar de knoop door. Ze verhuisden van Utrecht naar Philippine, waar ze een leuk, mooi en betaalbaar huis hadden gevonden. “Ik had wat twijfels, vooral omdat ik best wel een… Lees verder..
pijl

Op Victory Day staat de Markt vol oude legervoertuigen

Sinds Adrie Kasteleijn er ruim twintig jaar geleden voor de eerste keer kwam, zit Normandië in zijn hart. Een bezoek aan een Amerikaans kerkhof maakte destijds diepe indruk op de Terneuzense cafébaas van Pub Victory. “Ieder kruisje staat recht, ieder grassprietje is even lang. Dan staat het kippenvel op je… Lees verder..
pijl

50 jaar stadhuis met… Een bijzonder paar

In het kader van het 50-jarig jubileum van het stadhuis in Terneuzen, introduceren wij de rubriek “50 jaar stadhuis met….”. Een rubriek waarin we vertellen over de – vaak bijzondere – band van mensen met het stadhuis. Deze keer het verhaal van Dick en Ans de Pooter, die elkaar zonder… Lees verder..
pijl

50 jaar stadhuis met… André van der Veeke

In het kader van het 50-jarig jubileum van het stadhuis, introduceren wij de rubriek “50 jaar stadhuis met….”. Een rubriek waarin Terneuzenaren over hun band met het stadhuis vertellen. Dat is dit keer één van de Terneuzense stadsdichters: André van der Veeke. Tijdens de opening van het jubileumjaar droeg hij… Lees verder..
pijl

50 jaar stadhuis met… Mirella Simons

In het kader van het 50-jarig jubileum van het stadhuis, introduceren wij de rubriek “50 jaar stadhuis met….” Een rubriek waarin Terneuzenaren hun verhaal en over hun band met het stadhuis vertellen. Met dit keer: Mirella Simons, 50 jaar geleden (mei 1972) in Terneuzen geboren. Zij was afgelopen 24 mei… Lees verder..
pijl

50 jaar stadhuis met… Enno Cohen

In het kader van het 50-jarig jubileum van het stadhuis, introduceren wij de rubriek “50 jaar stadhuis met….”. Een rubriek waarin Terneuzenaren hun verhaal en over hun band met het stadhuis vertellen. In deel twee komt aan het woord: Enno Cohen, 46 jaar werkzaam bij de gemeente Terneuzen. In 1976… Lees verder..
pijl

50 jaar stadhuis met… Guus de Bakker

In het kader van het 50-jarig jubileum van het stadhuis, introduceren wij de rubriek “50 jaar stadhuis met….”. Een rubriek waarin Terneuzenaren hun verhaal en over hun band met het stadhuis vertellen. We beginnen met: Guus de Bakker, sinds 2016 werkzaam als bode bij gemeente Terneuzen. Hij geeft ons een… Lees verder..
pijl

Historische schepen zetten koers naar Terneuzen

Scheepspotters opgelet! De zeilschepen die deelnemen aan de Tall Ships Races 2022 varen tussen dinsdag 19 en vrijdagmorgen 22 juli over de Westerschelde. Je kunt deze dagen de circa 40 Tall en Small Ships van dichtbij voorbij zien varen. Tussenstop Veerhaven Terneuzen Een aantal van deze zeilschepen is te bewonderen… Lees verder..
pijl

6x verkoeling in Terneuzen

1. StadstrandjeJa ja, ook in Terneuzen kun je een dagje op ‘het strand’ vertoeven, namelijk bij Terneuzen Beach! Dit kleine maar gezellige strandje kun je vinden naast Brasserie Westbeer. Ook de kinderen hoeven zich er niet te vervelen terwijl papa en mama aan het bakken zijn, want zij kunnen spelen… Lees verder..
pijl
pijl

Er is weer kleur in de Oostkolk!

Vanaf vanochtend dobberen weer 50 gekleurde skippyballen vrolijk in de Oostkolk rond. Het burgerinitiatief ‘de Oostkolk in kleur!’ uit 2020 krijgt hiermee een vervolg. Het idee kwam destijds van bewoonster Jozien van Langevelde. Zij wilde de omgeving van de Oostkolk graag wat meer kleur geven. Haar idee werd omarmd door… Lees verder..
pijl

Het food-imperium van Joey

Van thuis sushi maken, naar een eigen sushi restaurant, naar een tweede zaak overnemen.. en dat allemaal op je 25e! Joey Fassaert is zijn food-imperium flink aan het uitbreiden. Sinds kort zwaait hij ook de scepter in de frituur in Zaamslag, die hij heeft omgedoopt tot ‘Frituur t Durp’. “Het… Lees verder..
pijl

Maak kennis met Paula

Met trots stellen we jullie voor aan onze nieuwe medewerker Citymarketing bij Bureau Citymarketing Terneuzen Paula Wildeboer. Samen met haar man Patrick en hun twee dochtertjes woont zij op een boerderij in Waterlandkerkje. Ondanks dat Paula geen geboren en getogen Terneuzense is, weet ze haar weg in Terneuzen en omgeving… Lees verder..
pijl

Familie Harpe onderneemt 100 jaar!

Wauw, wát een mooie mijlpaal! Vandaag onderneemt de familie Harpe al 100 jaar in Terneuzen! Parfumerie Cristal eigenaresse Ella Harpe vertelt het bijzondere ondernemersverhaal van haar familie: “Vandaag, 4 mei, is het precies 100 jaar geleden dat mijn opa en oma hun winkel openden in Terneuzen. Bram Harpe kwam uit… Lees verder..
pijl

Verbouwing kerk noordstraat

In bad in de kerk? De oude gereformeerde kerk in de Noordstraat in Terneuzen krijgt een nieuwe bestemming! Als je door de straat loopt, is de verbouwing je vast nog niet opgevallen.. Maar er is heel wat gaande in de het oude godshuis! In mei worden er twintig appartementen variërend… Lees verder..
pijl

New in town: Spare Rib Express

In de voormalige dameskledingzaak van Tonny en Janny Wisse is afgelopen woensdag Spare Rib Express geopend. De trotse eigenaar is de 27-jarige Senna van de Knoop uit Kloosterzande. Hij heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om het pand volledig te strippen voor de grote verbouwing. “Ik heb altijd al gedroomd… Lees verder..
pijl

Het nieuwe Icoon van Terneuzen

En het Icoon van Terneuzen is geworden… De Driemast van Adaptief Atelier voor duurzame architectuur uit Gent. Vandaag is de uitslag door wethouder Frank van Hulle bekend gemaakt. In bijzijn van de winnende architecten werd de uitslag van de online stemming bekendgemaakt. Het ontwerp De Driemast van Laurent Vanhaverbeke (bureau… Lees verder..
pijl

Jonge kroegbaas Amstelhoekje Axel

Een fulltime baan, voetballen, kroegbaas én pas 22 jaar. Sharlee Neels uit Griete doet het allemaal. Eind 2021 opende hij op zijn 21ste, nét voor de lockdown, zijn eigen café ‘het Amstelhoekje’ in Axel. We zijn benieuwd hoe deze jonge cafébaas alle balletjes hoog houdt, en gaan bij hem langs…. Lees verder..
pijl

7x terrassen met een view

Het weekend staat weer op de stoep! En weer of geen weer.. een drankje op het terras is altijd gezellig! Een prachtig uitzicht op het water of in de natuur is natuurlijk helemaal genieten. Wij vroegen jullie via Instagram naar jullie favoriete terrassen met een view.. Dus bij deze.. 7x… Lees verder..
pijl

New in town: Het Zusje van Hotlegs

Modeliefhebbers opgelet! Hotlegs heeft er een nieuwe winkel bij: Het Zusje van Hotlegs. Met deze gloednieuwe winkel biedt Hotlegs jou een nóg breder scala aan leuke nieuwe merken op het gebied van mode en lifestyle. Zo wordt winkelen in Terneuzen alleen maar leuker!
pijl

Citymarketing Terneuzen bouwt verder aan de toekomst

Citymarketing Terneuzen heeft volop ambitie en is aan de slag met plannen voor de toekomst. De stichting wil Terneuzen nog veel sterker in de spotlights zetten bij inwoners, bedrijven en bezoekers. Citymarketing zoekt een nieuwe Citymarketeer en een marketingmedewerker om die plannen verder gestalte te geven.   De laatste jaren… Lees verder..
pijl

Toekomst van de binnenstad

Het toekomstplan: over een kleine tien jaar ziet het centrum van Terneuzen er heel anders uit. Een aantal bijzondere veranderingen lichten we toe: Minder winkels, meer huizen en horeca Internetverkoop, verhuizing van publiekstrekkers en andere keuzes hebben het winkelaanbod in het centrum geen goed gedaan. Het is lastig om zoveel… Lees verder..
pijl

NIEUW: Wok King Terneuzen

Op 18 februari openen de deuren van Wok King Terneuzen officieel! Ze waren al enige tijd open voor afhaal, maar vanaf morgen kunnen bezoekers dus ook terecht in het restaurant voor een avondje wokken. Het restaurant dat is gevestigd in de voormalige dansschool in de Axelsestraat wordt gerund door twee… Lees verder..
pijl

Op de koffie bij.. Het Scheldetheater

Al bijna twee jaar heeft de cultuursector het enorm zwaar te verduren tijdens de coronapandemie. Vooral de vierde lockdown kwam als donderslag bij heldere hemel. We kletsen bij met Ingrid Neve, PR medewerker van het Scheldetheater. “Met ons gaat het gelukkig steeds beter sinds we weer open zijn en we… Lees verder..
pijl

Nieuwe praktijk Verloskundigen ZorgSaam

Dreams come true: Nieuwe praktijk van Verloskundigen ZorgSaam ziet levenslicht Eindelijk is het zo ver; een eigen praktijk voor de verloskundigen van ZorgSaam buiten het ziekenhuis in Terneuzen. Vorige week zagen de verloskundigen hun droom eindelijk werkelijkheid worden en openden ze de deuren van hun eigen spiksplinternieuwe praktijk. Hun eigen… Lees verder..
pijl

From Peru with.. chocolate!

De 37 jarige Nathaly komt uit Peru, een van de grootste producenten van cacao ter wereld. Hier had haar familie een cacao plantage, en een andere oom maakte er chocolade van in zijn chocolaterie. Nu maakt ze zelf chocolade thuis in Terneuzen onder de naam Beanberry chocolate. En niet zomaar… Lees verder..
pijl

Toen in Terneuzen: 5x hotels van vroeger

Hotel-Café-Restaurant Hartog-Soesman // Hotel Ambassadeur De heer Hartog-Soesman had in de Nieuwstraat een slagerij en winkel die gericht waren op de scheepvaart. In 1907 begon hij op deze plaats Hotel-Café-Restaurant Hartog-Soesman. Daar de heer Hartog-Soesman van Joodse afkomst was, en i.v.m. het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in 1939, werd… Lees verder..
pijl

“steun ons statement”

“Steun ons statement!” – klinkt het vanuit de stad. Terneuzen opent de deuren. Zaterdag 15 januari openen winkels, horeca en kappers in de binnenstad de deuren om weer klanten te ontvangen. Ondernemersvereniging Bizzy: “Waar we vorig jaar ludiek ‘open’ gingen om aandacht te krijgen, zijn we nu echt open. De… Lees verder..
pijl

Gulle Dulle dagen!

Vanaf 10 janjuari maak je tijdens de GULLE DULLE DAGEN twee weken lang om de dag kans op cadeaubonnen van horecazaken in het centrum. De bonnen worden gesponsord door ondernemersvereniging Bizzy. Hoe je deze kunt winnen? Ze verschijnen op onze socials!
pijl

click & collect – support your locals!

In de hele gemeente bieden winkeliers de click & collect of bel & bestel optie aan! Dus probeer je inkopen zoveel mogelijk lokaal te doen. Zoals bij Parfumerie Cristal – Via de telefoon, facebook of d.m.v. een whatsappje kun je een bestelling plaatsen. Eigenaresse Ella Harpe legt je bestelling met… Lees verder..
pijl

Terugblik 2021

Het einde van het jaar is weer in zicht en 2022 nadert! 2021 was wederom een bewogen jaar, waarin het coronavirus de wereld nog steeds in zijn greep heeft. Versoepelingen en maatregelen komen en gaan in golfbewegingen. Maar 2021 was ook een jaar waarin we iets meer mochten en konden…. Lees verder..
pijl

Nieuw sushi restaurant: Xclusive Sushi!

Zaterdag 11 december is het éindelijk zo ver: dan opent Xclusive Sushi de deuren van het restaurant in Zaamslag! Zodra je binnenkomt waan je je in een restaurant wat niet zou misstaan in de grotere steden. De grote sakura springt gelijk in het oog en de luxe en gezelligheid straalt… Lees verder..
pijl

Best coffee in around! Deliciis Sas van Gent

Je zou maar de best gewaardeerde koffie van gemeente Terneuzen, Zeeland én Nederland serveren! De Belgse Kathy sleepte tot haar grote verbazing alle drie de awards afgelopen maand binnen. Haar knusse huiskamer koffiezaakje bij Markt 4 in Sas van Gent is al 2,5 jaar een groot succes, maar dit had… Lees verder..
pijl

Door de ogen van.. Kenny de Rooij

Als het gaat om kennis van de Zeeuws-Vlaamse arbeidsmarkt, kent Kenny het klappen van de zweep als geen ander. Hij is namelijk al 8 jaar werkzaam in de Zeeuwse uitzendbranche. Hij begon ooit als stagiaire bij Tempo-Team, werd daarna intercedent en bekleedde de laatste jaren zelfs functie van  Operationeel manager…. Lees verder..
pijl

Nieuw! Kunst galerie Kun-St-Art

Vandaag openen Marileen Vergouwen en zoon Marijn de deuren van hun Galerie Kun-St-art. Al jaren hebben moeder en zoon een passie voor kunst . Na een reis door Engeland en Schotland, waar ze veel kleine galerijen zagen, wisten ze het zeker; dit willen wij ook! Wij spraken Marileen over hun… Lees verder..
pijl

7x oude foto’s van de Noordstraat

De Noordstraat is al jaren de straat waar Terneuzenaren komen om te shoppen. Van schoenen en kleding tot horloges en parfum: echt was er te verkrijgen. Maar hoe zag de Noordstraat, ook wel de promenade genoemd, er vroeger uit? Dit was de Noordstraat in de jaren zestig:
pijl

Een hart van goud! Nemen of geven

Een hart van goud – Dat hebben Willy en Jaap zeker. Al een aantal jaren hebben zij in hun voortuin voorraadkasten waar mensen die minder te besteden hebben gratis levensmiddelen kunnen halen. Er staat een kast vol houdbare producten, een kast met groente & fruit en een kast met boeken… Lees verder..
pijl

Nieuw: lunchroom Taksim

Hoşgeldiniz! Welkom bij Lunchroom Taksim! Bekir Kurudere en zijn vriendin Bianca Dobbelaar openden afgelopen zaterdag hun nieuwe zaak op de markt. De naam ‘Taksim’ is afgeleid van het Taksimplein in het Turkse Istanbul. Zijn ouders komen namelijk uit Turkije en hij wilde graag zijn roots eren. Een horecabedrijf openen in… Lees verder..
pijl

Nieuw: Echopunt Zeeuws-Vlaanderen

Afgelopen september opende Echopunt Zeeuws-Vlaanderen aan de Haarmanweg haar deuren. Je kan bij deze moderne Echopraktijk door de week, in de avonduren én in het weekend terecht voor medische echo’s, pretecho’s, prenatale screening, de nieuwe 13 weken echo én sinds kort ook voor de begeleiding van zwangerschap en bevalling. De… Lees verder..
pijl

Sinterklaas intocht 2021

De bladeren vallen van de bomen, de chocoladeletters liggen weer in de schappen en de kinderen zijn al druk in de weer met hun verlanglijstjes. Dat kan maar éen ding betekenen: de goedheiligman is in aantocht! De jaarlijkse sinterklaasintocht van Terneuzen op zaterdag 13 november gaat dit jaar door! Er… Lees verder..
pijl

Toen in Terneuzen: Back to 1984

Woon je al tientallen jaren in Terneuzen? Dan is het soms heerlijk nostalgisch om oude kiekjes te bekijken. Hoe zag het Terneuzense uitgaansleven er vroeger uit? Onderstaande foto’s stammen allemaal uit 1984. Wat kun jij je nog herinneren? Dit was het bruisende Terneuzen in de jaren tachtig: De Hopper op… Lees verder..
pijl

30 jaar Portaal van Vlaanderen!

Het Portaal van Vlaanderen bestaat alweer 30 jaar! Een mooi moment om even terug te blikken op een aantal highlights uit de afgelopen jaren:Het Portaal is gestart in 1991 in Gebouw H. – Dit gebouw stond midden op de Westsluis, binnen de hekken van de sluis. Iets wat nu absoluut… Lees verder..
pijl

KRACHTEN BUNDELEN: Hair & Skin bar

Vanaf vandaag bundelen schoonheidsspecialiste Igora en kapster Angelique hun krachten en openen ze samen een prachtige salon in Terneuzen! Igora heeft al ruim 16 jaar ervaring als schoonheidsspecialiste en runt al 15 jaar een eigen salon aan huis. Haar specialisme: huidverbetering (acné, hyperpigmentatie en de gevoelige huid). Angelique creëert al… Lees verder..
pijl

NIEUW: Stefan’s Broodjesbar

Een eigen broodjesbar op je 19e, wie kan dat zeggen? De Terneuzense Stefan Verlinde opende vorige maand in het voormalige pand van Petit Paris in Winkelcentrum Zuidpolder Terneuzen zijn eigen zaak. Toen hij het ‘te huur’ papiertje voor het raam zag hangen, waagde hij het erop; hij belde de makelaar,… Lees verder..
pijl

Door de ogen van.. Carolien Koesveld – Slabbekoorn

De 24-jarige Carolien is geboren en getogen in Terneuzen, en woonde jaren in Othene. Sterker nog, ze was (met haar ouders, broer en zus) één van de allereerste inwoners van de wijk. Samen met haar moeder runt ze de winkel ‘De Geurschuur’ in Othene. Mocht deze winkel je niks zeggen,… Lees verder..
pijl

Trinseo knapt vogelkooi op

Jaarlijks worden er wereldwijd door de medewerkers van Trinseo vele vrijwilligersprojecten uitgevoerd. Dit jaar is er in Terneuzen voor een heel groot en bijzonder project gekozen: het opknappen van de vogelkooi bij de kinderboerderij Terneuzen. Medewerkers mochten ideeën en voorstellen indienen waar ze zich in 2021 voor willen inzetten. De… Lees verder..
pijl

Jong Talent: Joris Oostinga

Wie ben je en wat doe je? “Hoi allemaal! Mijn naam is Joris Oostinga en ik ben 23 jaar oud. Ik ben in 2019 vader geworden van mijn lieve dochter Inaya. In augustus heb ik een MBO diploma mediavormgeving behaald en ben ik gestart met mijn eigen bedrijf ‘Graffitivision’. In… Lees verder..
pijl

inzendingen ICOON Terneuzen

De vijf beste ontwerpen voor het ICOON Terneuzen zijn bekend! De jury heeft de vijf beste ontwerpen voor het ICOON Terneuzen uitgekozen. De jury was aangenaam verrast door het enorme aantal inzendingen (76!) en de hoge kwaliteit ervan. De uitslag, met een afbeelding van de ontwerpen, staat ook op icoonterneuzen.nl…. Lees verder..
pijl

22 jaar rijschool Chris Roelse

Al 22 jaar rijden de auto’s van de Terneuzense rijschool Chris Roelse door de regio. En ongetwijfeld heb jij hier zelf ook rijles gevolgd, aangezien ze een van de grootste rijscholen in de buurt zijn. We spraken Chris en zijn vrouw Wendy over het runnen van een succesvolle onderneming en… Lees verder..
pijl

Kermis Kennis 2021

Yes! De Terneuzense kermis is er weer van 17 t/m 26 september op Stadhuisplein én op het parkeerterrein achter het Stadhuis. Hiervoor is gekozen om de coronamaatregelen te kunnen naleven. Naast de 30-tal attracties, zijn er ook nog andere leuke randactiviteiten. Hieronder een overzicht:  OPENINGSTIJDEN Dagelijks open van 13:00 – 00:00 uur (op zondag 26 september tot… Lees verder..
pijl

Bibliotheek van de toekomst!

De bibliotheek van de toekomst: een plek om te leren voor jong en oud De bibliotheek is al lang niet meer enkel een plek om boeken te lenen en terug te brengen. Met de plannen voor de nieuwe bieb, wil bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen laten zien dat een bieb niet… Lees verder..
pijl

Op de koffie bij… KerkHotel Biervliet

Take me to church! En niet zomaar een kerk, maar het KerkHotel in Biervliet! Hier is de afgelopen maanden met bloed zweet en tranen gewerkt aan een prachtig nieuw hotel. Eigenaressen Marian en Suzanne hebben een plek gecreëerd waar je volledig tot rust kan komen. Wij spraken de eigenaressen over… Lees verder..
pijl

NIEUW: CATWALK OUTLET Terneuzen!

YES! Op 9 september opent een leuke nieuwe kledingzaak in de Noordstraat haar deuren! Met populaire modemerken als o.a. Studio Anneloes, Zoso, Vero Moda, Street-One, en s’Oliver biedt CATWALK OUTLET een eigentijdse collectie geschikt voor jong en oud. En dat ook nog een met hoge kortingen! Een dikke win-win situatie!… Lees verder..
pijl

New! Baby Spa Happiness

Samen met je kleintje genieten tijdens een ontspannend uitje? Dan is Baby Spa Happiness aan de Communicatielaan in Terneuzen the place to be! Hier kan je baby helemaal tot rust komen terwijl hij lekker in een bad dobbert. We spraken de 31 jarige Cathy uit Sas van Gent over haar… Lees verder..
pijl
pijl

Op de koffie bij… Porgy en Bess

Zeg je ‘Porgy en Bess’ dan kun je in één zucht een scala aan wereldberoemde jazz- en blues muzikanten noemen, welke in de loop der jaren op dit podium hebben mogen optreden in Terneuzen. Niet voor niets staan de artiesten in de rij om te mogen spelen bij dit knusse… Lees verder..
pijl

Antwoorden speurtocht ‘de vliegende Hollander’

AHOY PIRAAT! Help jij kapitein Willem van der Decken met zijn zoektocht naar de verloren parel? Alleen deze speciale parel kan de vloek die op zijn schip de Vliegende Hollander rust, verbreken. Haal je schatkaart op bij de bibliotheek in Terneuzen, en los de raadsels op. Met de verzamelde letters… Lees verder..
pijl

NEW: Aziatisch restaurant Yu&Mie

Spring Rolls, Crispy Wantan of toch liever een heerlijk Chicken Soup, wij kunnen niet kiezen! Gelukkig heeft Yu&Mie Wokbar in Axel heeft het allemaal. Deze experts in de Aziatische keuken staan elke dag klaar met een vitrine vol verse gerechten en specialiteiten voor jouw! ‘I have a dream’ Eigenaar Yavuz… Lees verder..
pijl

Parel: De Grote Kerk

Parels in de regio: een gebouw of een plek met een rijke geschiedenis en een bijzonder verhaal. Natuurlijk hoort de Grote Kerk in de Noordstraat ook dit rijtje! Back in time! Op de plek waar nu de Grote Kerk in de Noordstraat staat, werd in 1579 een Hervormde Kerk gebouwd…. Lees verder..
pijl

From Croatia with love!

From Croatia with love! De Bosnische Vanja groeide op in Zagreb (Kroatië) waar ze jaren kapster was bij de gerenommeerde kapsalonketen Jacques Dessange. En in 2013 verhuisde ze voor de liefde naar Terneuzen. Een grote stap, want ze sprak de taal niet en liet alles achter in Kroatië.  Kapsalon Vanja Ondanks dat ze pas… Lees verder..
pijl

Parels I Luchtwachttoren 3T1

Parels… Je vindt ze overal. Het een gebouw of plek met een rijke geschiedenis. Vandaag zetten we de Luchtwachttoren 3T1 in het zonnetje. Deze is te vinden op de Emmabaan in Koewacht. De toren speelde een belangrijke rol tijdens de Koude Oorlog, het waren namelijk wachtposten! Wij vertellen het verhaal…. Lees verder..
pijl

Uitje van de week: Watersport @ de Kraag

Suppen, kajakken en waterfietsen.. Het kan tegenwoordig allemaal bij Brasserie De Kraag! Met hun nieuwe concept ‘De Kraag outdoor’ gaat de brasserie meer naar buiten. Trap lekker rond op een waterfiets, maak een sup-tocht, doe een duik in het water en ontdek alle mooie hoekjes die de kreek te bieden… Lees verder..
pijl

Parels I De Leeuwtjes

Parels… Je vindt ze overal in de regio. Het is een gebouw of een plek met een rijke geschiedenis. Deze Parel heb je misschien wel al eens gezien halverwege de Axelsestraat in Terneuzen, aan het begin van de Leeuwenaan? Daar staan namelijk twee Leeuwtjes. Maar ken jij het verhaal van… Lees verder..
pijl

Jonge ondernemers: De Wafelwagen!

Wat doe je als je hebt gebluft? Juist, dan moet je het waarmaken ook! Het Wafelwagen avontuur van Dylan en Brandon begon als grap op foodtruck festival Van Die Dingen Die Gebeuren. Ze genoten enorm van de sfeer toen Brandon zei  ‘Zullen wij ook een Foodtruck bouwen, want dit kunnen… Lees verder..
pijl

Door de ogen van… Liselotte Spuesens

De Sasse Liselotte zet zich al jaren in voor Terneuzen. Want wie Liselotte zegt, zegt Portaal van Vlaanderen. Eén van de grootste trekpleisters van Terneuzen, waar ze al zo’n 10 jaar werkzaam is. Ze kwam bij het Portaal terecht toen ze net klaar was met haar opleiding. Ze begon er… Lees verder..
pijl

Studio Blique 85 jaar!

Hoera, Studio Blique is 85 jaar! Eigenaren Martijn en Frederike van Battum werden in juni verrast door vrienden, familie, wethouder Begijn en burgemeester Merrienboer om hen te feliciteren met dit bijzondere jubileum. Een zaak die al zó lang in Terneuzen gevestigd is, moet natuurlijk gevierd worden. Even terug in de… Lees verder..
pijl

Parels I De Willibrordus Toren

Parels… Je vindt ze overal in de regio. Het is een gebouw of een plek met een rijke geschiedenis. Zo ook de Willibrordus Toren in Terneuzen. Deze toren is namelijk al meer dan 100 jaar oud! Benieuwd naar het verhaal achter deze toren? Blijf dan vooral lezen.. Back in time….. Lees verder..
pijl

Bouwupdate: de Kampanje

Je hebt het nieuwe imposante gebouw aan de kop van de Noordstraat vast al gespot. De Kampanje, momenteel 1 van de projecten van Van der Poel, bestaat in totaal uit 26 appartementen, die gerealiseerd worden bovenop een brasserie en een bibliotheek. We gingen langs op de bouwplaats, waar dagelijks zo’n… Lees verder..
pijl

New! Vivant Terneuzen

Op zoek naar een leuk boek voor je vakantie of een leuk cadeautje voor iemand die net geslaagd is? Vivant heeft het allemaal. Sinds april is er op de Alvarezlaan een nieuwe winkel geopend waar met lege handen naar huis gaan geen optie is. Vivant heeft (bijna) alles; van boeken… Lees verder..
pijl

Comeback Neuzenaarkaas

Hij is terug! Vanaf 18 juni is de Neuzenaarkaas weer op de markt te vinden. Het is een samenwerking tussen de lokale kaasmakers Cor-Jan van der Veen en Jasper de Caluwe. Jarenlang verkocht Jasper de Neuzenaarkaas. Toen hij stopte met werken betekende dat ook het einde van de Neuzenaarkaas… Tot… Lees verder..
pijl

Op de koffie bij.. Speeltuin Oranjekwartier

In 1985 vond een buurtvereniging dat er een plek moest komen waar kinderen lekker konden spelen. Wat begon met een aantal speeltoestellen groeide uit tot de grootste speeltuin in Zeeuws-Vlaanderen ‘Het Oranjekwartier’. Een fanatieke stichting, die bestaat uit zo’n 80 vrijwilligers, zet zich al jaren in om de speeltuin draaiende… Lees verder..
pijl

In beeld: Hollandse Mosselcentrale

Van carnavalsverenigingen tot overheidsinstellingen, en van eredivisie voetbalclubs tot onderwijsinstellingen. Allemaal vertrouwen ze op de ervaring en service van de Hollandse Mosselcentrale. Al decennia lang één van de grootste full-service toeleveranciers van klein- en grootschalige mosselfeesten. Vanuit een hypermodern energieneutraal pand in Axel leveren zij door geheel Vlaamstalig België en… Lees verder..
pijl

Nieuw! Mia’s Beach

Life is better at the beach.. toch? Met een glas champagne, lekkere bites en fijn gezelschap is Mia’s Beach the place to be deze zomer. Het strand achter Mia’s is vanaf vorige week geopend. Eigenaresse Mia Dieleman is altijd bezig met het bedenken van leuke nieuwe activiteiten. We spraken haar… Lees verder..
pijl

5x Sushi in Terneuzen

Konichiwa Sushi-lovers! De sushi trend is gelukkig nog niet overgewaaid, en dat bewijzen deze lekkere sushi plekken in en om Terneuzen. En laat het 18 juni nou ook nog Internationale Sushi Dag zijn.. We hebben een aantal sushi walhalla’s in de kijker gezet waar jullie je cravings kunnen stillen. Heb… Lees verder..
pijl

3x New in Town

Het aantal nieuwe ondernemingen in Terneuzen blijft maar groeien! Fijn om te zien dat zoveel Terneuzenaren ondernemersbloed door hun aderen hebben stromen. Ondernemen met plezier in deze toch wat moeilijke tijd, dat is iets waar wij alleen maar respect voor hebben. De afgelopen maanden hebben deze drie nieuwe ondernemingen zich… Lees verder..
pijl

Ode aan Jan Lonink

De Terneuzense beeldend kunstenaar en dichter Jorien Brugmans schreef een ode aan Jan Lonink, burgemeester van Terneuzen van 2003 tot 2021. Haar gedicht ‘oude sluis’ is te vinden aan het Brugpad, op de zijgevel van café De Vriendschap. “Ik kreeg het verzoek van Frank Deij van de gemeente Terneuzen om… Lees verder..
pijl

Door de ogen van.. Jack Begijn

Zo’n 11 jaar geleden maakte Jack Begijn zijn intrede in de Terneuzense politiek. Eerst in de gemeenteraad, vier jaar later als wethouder. Maar wist je dat hij daarvoor 36 jaar werkzaam is geweest in het voorgezet onderwijs in Terneuzen? Met plezier vervulde hij jaren de rol van leerkracht, conrector en… Lees verder..
pijl

In beeld: Hospice Zeeuws-Vlaanderen

Door een initiatief van Diny van Vooren werd in 2008 een op zichzelf staand hospice in Terneuzen geopend. Zij zag tijdens haar werk in de palliatieve zorg dat mensen de behoefte hadden aan meer keuze als laatste rustplaats. Overlijden gebeurde voorheen enkel thuis of in het ziekenhuis. Een verpleeghuis was… Lees verder..
pijl

New in Town! Smookt

Het zomerse weer is in aantocht en de barbecues kunnen weer aan. Geniet jij nou ook altijd van een heerlijk stukje ambachtelijk gerookte paling of zalm? Dan kan je vanaf nu terecht bij Smookt. Fons opende zijn eigen onderneming in coronatijd. Met een passie voor roken maakt hij de lekkerste… Lees verder..
pijl

5x Hamburgers in Terneuzen

De hamburger, wie kun je er niet voor wakker maken? Dat een burger niet enkel meer de bestempelt hoeft te worden als junkfood, bewijzen restaurants door hun eigen draai aan dit veelzijdige broodje te geven. Cheeseburgers, Bacon Burgers, Mexicaanse Burgers, Burgers met Crispy Chicken en Veggie Bonenburgers en zelfs Vegan… Lees verder..
pijl

Door de ogen van.. Francoise Eier

De in Amsterdam geboren Francoise woont al bijna heel haar leven in Terneuzen. Als schippersdochter is haar band met het water groot. Ideaal dus als je dichtbij het water woont. Haar liefde voor de regio steekt deze dame niet onder stoelen of banken. Onder de naam ‘Wandelfransje’ maakt ze vlogs… Lees verder..
pijl