• Vliegende Hollander by night

Nieuws

Nieuws uit de stad. Voor en door iedereen die de stad een warm hart toedraagt. Nieuwsgierig naar wat de stad te bieden heeft? Je ontdekt het hier.

Iets te delen? Laat het ons weten: info@stadterneuzen.nl

Vacature promotieteam

Ben jij op zoek naar een leuke en dynamische weekend bijbaan waar je onderdeel uitmaakt van een actief team? Als promotiemedewerker van Stad Terneuzen zet je jouw gemeente met veel enthousiasme op de kaart!  Als promotiemedewerker maak je deel uit van het promotieteam en ben je één van de gezichten… Lees verder..
pijl

Op de kaart – India

We namen een kijkje in de keuken bij Sweta. Sweta is overgekomen vanuit het India naar Terneuzen. Ze is samen met haar man in 2018 naar Terneuzen verhuisd nadat haar man een opdracht kreeg van zijn werkgever.  Tijdens ons bezoek bereidde Sweta een overheerlijk traditioneel Indiaas gerecht: Roti chapati, dal… Lees verder..
pijl

Op de kaart – Venezuela

We namen een kijkje in de keuken bij Adi. Adi’s moeder werkte in Italië en had een vriendin in Nederland. Tijdens een bezoek aan haar vriendin werd Adi’s moeder verliefd op een Nederlandse man. Inmiddels is ze getrouwd en wonen ze al vijftien jaar in Terneuzen. Tijdens ons bezoek bereidde… Lees verder..
pijl

Op de kaart – Kroatie

We namen een kijkje in de keuken bij Renata. Renata verruilde het platteland van Kroatië voor Terneuzen om hier een leven op te bouwen met haar man Josko. Josko kwam in 1989 naar Nederland en inmiddels woonde Renata al 20 jaar in Axel en sinds 1 november in Terneuzen. Ze… Lees verder..
pijl

Op de kaart – Griekenland/Frankrijk

We namen een kijkje in de keuken bij Agnes. De Grieks-Franse Agnes maakte zowel een Grieks als Frans gerecht voor ons namelijk: Franse Quiche Lorraine en Griekse Orphana Yemista. Wil jij dit overheerlijke gerecht nu thuis ook maken? Hieronder vind je de ingrediëntenlijst en bereidingswijze: Ingrediënten 1 x bladerdeeg/quiche deeg 100… Lees verder..
pijl

Op de kaart – Indonesië

We namen een kijkje in de keuken bij Reni. Renata verruilde het grootste Indonesische eiland Sumatra voor Terneuzen om hier een leven op te bouwen. Met het warme weer mist ze haar thuisland en heeft ze soms heimwee, maar het helpt haar door heerlijke Indonesische gerechten te bereiden. Tijdens ons… Lees verder..
pijl

Op de kaart – Marokko

We namen een kijkje in de keuken bij Meryem. Meryem kwam vanuit het bruisende Casablanca in Marokko naar Terneuzen. Ze geniet enorm van de rust en stilte die Terneuzen haar biedt. Tijdens ons bezoek bereidde Meryem een overheerlijk en traditioneel Marokkaans recept: Chicken Tajine. Wil jij dit overheerlijke gerecht nu… Lees verder..
pijl

Op de kaart – Hongarije

We namen een kijkje in de keuken bij Amanda. Amanda en haar partner kwamen in 2020 voor het eerst naar Terneuzen op vakantie. Ze overwogen toen al om van Hongarije naar het buitenland te verhuizen. Ze werden verliefd op de Zeeuwse regio en de mentaliteit van de inwoners. Tijdens ons… Lees verder..
pijl

Duurzaamheid in de wijk Othene Zuid

Duurzaamheid is een groeiende trend, waarbij steeds meer mensen de voorkeur geven aan woningen die weinig onderhoud vergen. Gebiedsontwikkelaar en Smolders Makelaars zijn al jaren betrokken bij nieuwbouwwijk Othene Zuid. De wijk is gericht is op onderhoudsvriendelijke materialen en duurzaamheid. De wijk heeft een divers scala aan woningtypen, variërend van… Lees verder..
pijl

Stagiaires uit Spanje maken kennis met Yara

Voor onze nieuwe rubriek “Op stagebezoek bij” zijn wij op zoek gegaan naar bijzondere verhalen van stagiair(e)s bij bedrijven in onze regio. Veel studenten kiezen tegenwoordig bewust voor een stage in het buitenland. We trappen af met het verhaal van de twee Spaanse stagiairs Miguel Angels Medina Sanchez (32) en… Lees verder..
pijl

Eredivisie Beach Soccer – Wij interviewden Veli Eryürük

Na een voor Beach Soccer Zeeland succesvol verlopen eerste speelronde in Klundert, strijkt de eredivisie beach soccer dit weekend in Terneuzen neer. Op het veld in de Vliegende Vaart, gelegen pal achter Bodyline Healthcenter, willen de spelers zondag op het zand hun kwaliteiten laten zien. Er zijn in totaal drie… Lees verder..
pijl

Opening Groen Goud Biervliet in Biervliet

Het was een memorabele dag voor Zeeuws-Vlaanderen, want op 9 juni 2023 werd het eerste snellaadstation officieel geopend langs de N61. Het snellaadstation, genaamd Groen Goud Biervliet, voorziet elektrische voertuigen van een snelle en handige oplaadoplossing. De feestelijke opening werd verricht door burgemeester van Merrienboer van de gemeente Terneuzen. Groen… Lees verder..
pijl
pijl

Kijkje in de haven (4)

Terneuzen is een stoere havenstad, gelegen aan de Westerschelde. Het havengebied maakt onderdeel uit van North Sea Port, een Europese tophaven. Met ‘Een kijkje in de haven’ duiken we in de bedrijvigheid op en rond het water. In aflevering 4: het werk van een Bootman. De uit Vlissingen afkomstige Jeandre… Lees verder..
pijl

Ride for the Roses: fietsen, drinken, smeren en een recordopbrengst

De organisatie van de Ride for the Roses kan terugkijken op een bijzonder geslaagd weekend. De hoge temperaturen maakten de tocht voor veel deelnemers zwaarder dan normaal, maar er viel nauwelijks een onvertogen woord. Aan de start kon iedereen gratis water en zonnebrandcrème ophalen, aan het eind van een enerverend… Lees verder..
pijl
pijl

Jacob de Waal: Van afwasser tot bevlogen ondernemer

Jacob de Waal (22) is de trotse eigenaar van de nieuwe eetwinkel aan de Axelsestraat in Terneuzen: Kwiezien. Je kunt er terecht voor maaltijden, vleeswaren, salades, vers vlees en nog veel meer. Jacob was tot afgelopen december bedrijfsleider van Keurslagerij Tom de Boeye. Hij kijkt met opgeheven hoofd terug op… Lees verder..
pijl

Eropuit week 23

Een zomers weekend staat voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van:  D’Oekse Feesten Al vanaf woensdag 7 juni zijn D’Oekse Feesten in Hoek aan de gang. Geniet tot zaterdag 10 juni nog… Lees verder..
pijl
pijl

VV Spui viert jubileum: 75 jarig bestaan

In het jaar 1948 begon het verhaal van de voetbalclub VV Spui (toen nog VSV). Een groep enthousiaste jongeren besloot om hun liefde voor voetbal samen te voegen en een team te vormen. In die tijd waren de middelen beperkt, maar de passie van de vrienden bleek enorm groot te… Lees verder..
pijl

Het verhaal van Sluiskil-Oost, verteld door honderden foto’s

Van links naar rechts: Ko van Schaik, Freddy Albicher, Stanny Gijsel en Boudewijn de Waal, bij de nieuwe tentoonstelling over Sluiskil-Oost. In Museum Sluiskil wordt zaterdag om 14.00 uur de tentoonstelling over Sluiskil-Oost officieel geopend door wethouder Frank van Hulle. De tentoonstelling geeft een fraai beeld van het wonen aan… Lees verder..
pijl

EROPUIT WEEK 22

Een zonnig weekend staat voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van:  Ovet triathlon Aankomend weekend vindt alweer de vijfde editie van de Ovet Triathlon plaats. Voorafgaand vindt er een zwemtocht plaats in de… Lees verder..
pijl

Nog even geduld en dan kan Luca (11) zich uitleven

Het eerste idee ontstond drie jaar geleden, bij de toen 8-jarige Luca Verschuren. Nu is hij 11 en zette de jonge Axelaar woensdagochtend de volgende grote stap naar de aanleg van een pumptrackbaan én een inclusieve speeltuin, pal naast sporthal ’t Sportuus. Samen met onder andere wethouder Sonja Suij verrichte… Lees verder..
pijl

Cargill B.V. verlengt partnership met Citymarketing Terneuzen

Ook Cargill B.V. blijft partner van Citymarketing Terneuzen. Cargill B.V. is sinds 2019 partner en heeft de overeenkomst nu met twee jaar verlengd. “Cargill heeft een belangrijke rol in deze regio”, zegt plantmanager Leon Kalle. “We willen graag een steentje blijven bijdragen aan een aantrekkelijk woon- en werkklimaat in de… Lees verder..
pijl

EROPUIT WEEK 21

Eropuit week 21  Een lang Pinksterweekend staat voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van:   Miniroparun Morgen op vrijdag 26 mei vindt de Miniroparun weer door heel West-Zeeuws-Vlaanderen plaats, zo ook in… Lees verder..
pijl

Eropuit week 20

Een lang Hemelvaartweekend staat voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van: Geuzenfeesten Vanaf woensdag 17 mei tot en met zaterdag 20 mei vinden de Geuzenfeesten in Biervliet plaats! Dit jaar is het… Lees verder..
pijl

Een kijkje in de haven (3)

Terneuzen is een stoere havenstad, gelegen aan de Westerschelde. Het havengebied maakt onderdeel uit van North Sea Port, een Europese tophaven. Met ‘Een kijkje in de haven’ duiken we in de bedrijvigheid op en rond het water. In aflevering 3: het werk van een Waterklerk. We spraken Bas de Troije,… Lees verder..
pijl

EROPUIT WEEK 19

Het weekend staat voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van: Peggy’s PubQuiz Vanavond staat weer een nieuwe editie van Peggy’s PubQuiz van Peggy’s CuliNeuze in Oud Terneuzen op het programma! Elfkroegentocht Terneuzen… Lees verder..
pijl

Complimenten voor Terneuzens project: ‘Jullie doen hier iets speciaals’

Staatssecretaris Maarten van Ooijen (midden) tijdens het tafelgesprek in de bibliotheek in Terneuzen. Rechts van hem Colette Cloosterman-Van Eerd van Jumbo, links wethouder Laszlo van de Voorde. Sinds afgelopen jaar werken in de gemeente Terneuzen verschillende organisaties, inwoners en vrijwilligers samen onder de naam ‘Samen tegen eenzaamheid’. Het wordt als… Lees verder..
pijl

Openingsweekend KickOff Indoor moet spetterend feest worden

Hun geduld is redelijk op de proef gesteld, maar komend weekend is het grote moment dan eindelijk daar. Nu de vergunning sinds kort officieel binnen is, kan KickOff Indoor zaterdag 13 en zondag 14 mei de officiële opening vieren, in de voormalige Philipshal aan de Haarmanweg in Terneuzen. “We gaan… Lees verder..
pijl

Yara Sluiskil verlengt partnership met Citymarketing Terneuzen

Mooi nieuws! Sinds 2019 is Yara Sluiskil partner van Citymarketing Terneuzen. Yara heeft er nog een jaar aan vastgeplakt. Michèle Koch is communicatiespecialist bij Yara en legt uit waarom dit voor het bedrijf zo belangrijk is: “Yara wil graag bijdragen aan de leefbaarheid in alle kernen binnen de gemeente Terneuzen… Lees verder..
pijl

Dodenherdenking gemeente Terneuzen

Op de Nationale Dodenherdenkingsdag herdenkt geheel Nederland alle mensen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog als burger of als militair om het leven zijn gekomen als gevolg van oorlog of vredesmissies. In gemeente Terneuzen zijn er een aantal programma’s georganiseerd waardoor dit mogelijk is. Het gaat hierbij om… Lees verder..
pijl

Een kijkje in de haven (2)

Terneuzen is een stoere havenstad, gelegen aan de Westerschelde. Het havengebied maakt onderdeel uit van North Sea Port, een Europese tophaven. Met ‘Een kijkje in de haven’ duiken we in de bedrijvigheid op en rond het water. In aflevering 2: de Open Havendagen 2023. Tijdens de Havendagen 2023 kun je… Lees verder..
pijl

EROPUIT WEEK 16

Het weekend staat voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van: Festival de la Chanson Française, 2-ième édition Oui, oui, Cultuurpodium Porgy en Bess organiseert voor het tweede jaar een driedaags chanson festival… Lees verder..
pijl

Biervliet leeft naar 50ste editie Geuzenfeesten toe

Willen we de 50ste editie van de Geuzenfeesten weer een historische optocht? Dat was de vraag die het bestuur van de Geuzenfeesten zich vorig jaar stelde. Dan moet wel heel het dorp mee, was de conclusie. Tijdens de eerste openbare vergadering bleek het antwoord van alle 60 aanwezigen een volmondige… Lees verder..
pijl

EROPUIT WEEK 15

Het weekend staat voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van: De Bluesroute in Terneuzen Vrijdagavond 14 april klinkt de blues door de straten in het centrum van Terneuzen. In café ’t Bierwinkeltje,… Lees verder..
pijl

EROPUIT WEEK 14

Het Paasweekend staat voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van: Paaseitjes zoeken! Op Eerste Paasdag kun je eieren schilderen, leuke knutselwerkjes en tekeningen maken en paaseitjes zoeken in en rond Bezoekerscentrum De… Lees verder..
pijl

EROPUIT WEEK 13

Het weekend staat voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van: Schoolmuseum Schooltijd Vanaf 1 april gaat de nieuwe expositie ‘Prentenboeken door de jaren heen’ van start. Molen Axel Dit weekend opent de… Lees verder..
pijl

Eropuit week 12

Het weekend staat weer voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van: Het Industrieel Museum Op vrijdagmiddag 24 maart om 15.00 uur wordt de nieuwe wisseltentoonstelling ‘Van Keutel tot Korrel’ van het Industrieel… Lees verder..
pijl

Een kijkje in de haven (1)

Terneuzen is een stoere havenstad, gelegen aan de Westerschelde. Het havengebied maakt onderdeel uit van North Sea Port, een Europese tophaven. Met ‘Een kijkje in de haven’ duiken we in de bedrijvigheid op en rond het water. We trappen deze nieuwe rubriek af met het Portaal van Vlaanderen, want waar… Lees verder..
pijl

Het gezicht van… de Wim Hendriks Trofee

In het weekend van 25 en 26 maart 2023 vindt de 39ste editie van de Wim Hendriks Trofee plaats. De organisatie van de wielerwedstrijd zal, net als bij de voorgaande editie, startgelegenheid bieden voor vrouwen van de Women Cycling Series en de mannen van de U23 Road Series. Ludwig Kouijzer,… Lees verder..
pijl

EROPUIT WEEK 11

Het weekend staat weer voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van: Peggy’s PubQuiz Elke derde donderdag van de maand organiseert Peggy’s CuliNeuze een PubQuiz. Vanavond staat er in Oud Terneuzen weer eentje… Lees verder..
pijl

Bibliotheek Terneuzen – 1 jaar na opening

Op zaterdag 11 maart 2023 is Bibliotheek Terneuzen precies een jaar open op de locatie Bellevue in Terneuzen. We zijn benieuwd hoe het op de nieuwe locatie bevalt en spraken Rudi Crombeen, directeur van Stichting Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen. “Hoe de nieuwe locatie bevalt? In één woord: super! Om verschillende redenen. Een… Lees verder..
pijl

Eropuit week 10

Het weekend staat weer voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van een bezoek aan: 1. Toneelvoorstelling D’Oekse Leute Op 10, 11, 17 en 18 maart speelt toneelvereniging D’Oekse Leute ‘Culinaire Calamiteiten’ in… Lees verder..
pijl

Rotary in actie voor Shelter Box

Na de aardbevingen in Turkije en Syrië op 6 februari jongstleden, hebben de vier Rotaryclubs in Zeeuws-Vlaanderen een spontane actie op touw gezet om hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbevingen. Met ‘Rotary in actie voor Shelter Box’ hebben de Rotaryclubs tot op heden een bedrag van maar… Lees verder..
pijl

Eropuit week 9

Het weekend staat weer voor de deur. Zin om eropuit te gaan? Er is van alles te zien en te beleven in de gemeente Terneuzen. Wat dacht je van een bezoek aan: Het Scheldetheater Het Scheldetheater heeft een mooi programma met op vrijdag 3 maart ‘100% Hollandse hits live’, waarbij… Lees verder..
pijl

TC Animo is klaar voor de toekomst

Het is een mooi zicht, op de eerste avond van een nieuwe week. Op grote delen van het sportpark van TC Animo is het pikkedonker, waardoor de twee fel verlichte padelbanen aan de rechterkant van het park er meteen uitspringen. Ernaast, nog een klein beetje verlicht, zijn enkele machines zichtbaar,… Lees verder..
pijl

Alles voor de Belly, Baby en Bambino

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 maart vindt de eerste editie van de kind- en gezinsbeurs ‘Belly Baby Bambino’ plaats. Carolien Koesveld van De Geurschuur, Leona Blom van No&No. Creatives en Cathy Goethals van Babyspa Happines sloegen de handen ineen en zijn de organisatoren van de beurs. Carolien: “We hebben… Lees verder..
pijl

Kapsalon Zein bestaat 5 jaar

Kapper Zein Shreiki durft groot te dromen: ‘Als je in jezelf gelooft, kun je alles bereiken wat je wilt’. In 2018 kreeg Zein Shreiki als medewerker van een kapsalon aan de Zuidlandstraat in Terneuzen de kans om de zaak over te nemen. De uit Syrië afkomstige ondernemer pakte die kans… Lees verder..
pijl

Alaaf! Het Carnavalsweekend staat voor de deur

Op verschillende plaatsen in de gemeente Terneuzen barst het feest los. Sas van Gent wordt omgetoverd in Betekoppenstad, in Philippine maken de Mosselkrauwers zich op voor onder meer de stoet aanstaande zaterdag en in Westdorpe luidt de lawaaioptocht vandaag, vrijdag 17 februari, het carnavalsweekend in. Drie van de vele carnavalsverenigingen… Lees verder..
pijl

DELTA Ride for the Roses: emotie, saamhorigheid en gezelligheid

In het stadhuis van Terneuzen kwamen begin deze week alle vrijwilligers van de DELTA Ride for the Roses bij elkaar. Naast de nieuw aangemelde vrijwilligers waren ook betrokkenen die zich al jarenlang voor het fietsevenement inzetten, aanwezig. In totaal ging het om ongeveer 50 mensen. Jack Begijn, voorzitter van het… Lees verder..
pijl

Nieuwe tijdelijke route bij Nieuwe Sluis Terneuzen 

Bij de Nieuwe Sluis Terneuzen wordt deze week de tijdelijke brug over de sluiskolk geïnstalleerd. Als de brug geplaatst en gereed is, wordt de huidige weg – die via de noordbrug van de oude Middensluis loopt – afgesloten en wordt de nieuwe tijdelijke route over de kolk van de Nieuwe… Lees verder..
pijl

New in town: Notariskantoor Peijnenburg Van Damme

Sinds een maand is notariskantoor Peijnenburg Van Damme gevestigd in Terneuzen. “We waren al een tijdje met de voorbereidingen bezig”, vertelt Gideon Peijnenburg. “Carolien en ik zijn een jaar of zeven collega’s van elkaar geweest bij een notariskantoor uit IJzendijke. We wilden samen iets nieuws neerzetten, het liefst in Zeeuws-Vlaanderen… Lees verder..
pijl

Mega-operatie met eerste sluisdeur verloopt volgens plan

Eén van de hoogtepunten van de invaaroperatie van de sluisdeuren bij de Nieuwe Sluis, is het kantelen van die deuren. Maandag 6 februari begon de operatie van de eerste deur, die uiteindelijk pas de volgende dag voltooid kon worden. “Het is vooraf allemaal check en dubbelcheck geweest.” Het werk begon… Lees verder..
pijl

Geslaagde eerste editie Duurzaamheidsbeurs

Op donderdag 2 februari organiseerde gemeente Terneuzen de Duurzaamheidsbeurs Terneuzen 2023. En waar kun je dat beter doen dan in de CO3 Campus, hét centrum voor duurzame economie en technologie? Met 29 stands, negen interactieve werksessies en zes presentaties op het gebied van duurzaamheid kon je genoeg inspiratie opdoen en… Lees verder..
pijl

Stilstaan bij de verschrikkelijke Watersnoodramp

1 februari. Het is een datum die voor altijd verbonden zal blijven aan de Watersnoodramp van 1953. Vandaag precies 70 jaar geleden voltrok zich de grootste natuurramp op Nederlands grondgebied en werd onder meer Zeeland zwaar getroffen. De verhalen van toen worden doorverteld en levendig gehouden. De watersnoodramp ging ook… Lees verder..
pijl

DELTA Ride for the Roses

Vanaf woensdag 1 februari is het mogelijk om in te schrijven voor de nieuwe editie van de DELTA Ride for the Roses. Net als in voorgaande jaren wordt een toertocht in Midden-Zeeland georganiseerd én in Zeeuws-Vlaanderen. Start en finish van die laatste toertocht zijn op zondag 11 juni 2023 in… Lees verder..
pijl

Café ‘t Gemeentehuis valt opnieuw in de prijzen

Maandag 23 januari 2023 vond het Award Festival van de Nederlandse Horeca Prijzen plaats. In Ouwehands Dierenpark ontvingen de Gemeente- en Provinciewinnaars hun Award en werden de Vakjury Winnaars bekend gemaakt. Café ‘t Gemeentehuis uit Zuiddorpe, dat eerder bij De Nederlandse Horeca Prijzen werd gekozen tot beste café in de… Lees verder..
pijl

Winterfever

Van vrijdag 16 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023 bruist Terneuzen van de winterse activiteiten tijdens Winterfever. Dit warme winterfeest vindt plaats op de Markt en zorgt voor een hoop gezelligheid tijdens de kerstvakantie. Voor jong en oud is er elke dag wel wat te beleven! Bij… Lees verder..
pijl

Met grote ogen kijken naar de Nieuwe Sluis Terneuzen

Het gigantische project Nieuwe Sluis Terneuzen wordt naar verwachting in 2023 afgerond. Hoe staat het nu met de bouw? Wat staat allemaal onder water? En welke verbindingen moeten er nog worden gemaakt? Op uitnodiging van Rijkswaterstaat namen we deel aan de #InstawalkRWS en mochten we een kijkje nemen op én… Lees verder..
pijl

Internationale award voor North Sea Port

North Sea Port heeft in Rotterdam een fraaie award in de wacht gesleept. Het havenbedrijf, waar Terneuzen onderdeel van uitmaakt, won bij de uitreiking van de prestigieuze IBJ Awards in Rotterdam de prijs voor ‘Best Dry Bulk Port’ (beste drogebulkhaven). De trofee werd maandagavond in het World Port Center in… Lees verder..
pijl

Opening New York Pizza

Maandag 21 november 2022 is de New York Pizza-vestiging in Winkelcentrum Zuidpolder in Terneuzen feestelijk geopend. Deze vestiging, de eerste New York Pizza-vestiging in Zeeuws-Vlaanderen, wordt gerund door Birsen Tascilar. Samen met wethouder Jurgen Vervaet van gemeente Terneuzen knipte de jonge onderneemster onder grote belangstelling het lintje door. Wethouder Jurgen… Lees verder..
pijl

Specsavers opent deuren

Op donderdag 17 november 2022 zijn de deuren van de nieuwe Specsavers winkel in Terneuzen geopend. Terneuzen is hiermee een optiek- en audicienzaak rijker. “We willen kwalitatieve oog- en hoorzorg voor iedereen toegankelijk maken”, vertelt bedrijfsleider Stephan. “Je kunt bij ons onder meer terecht voor een ooggezondheidstest en een gratis,… Lees verder..
pijl

Nieuw in Terneuzen: de Buurderij

Bij De Buurderij krijgen de boeren de juiste prijs We doen het allemaal wel eens: snel even een winkel binnenlopen, de benodigde boodschappen in de kar of het mandje, afrekenen en weer weg. Bij de Buurderij in Terneuzen hoef je geen haast te hebben. Daar kun je iedere vrijdagmiddag kiezen… Lees verder..
pijl

Van Opdorp Transportgroep ontvangt Groene Pluim

Vrijdag 11 november 2022 ontving Van Opdorp Transportgroep uit Sas van Gent een Groene Pluim uit handen van wethouder Laszlo van de Voorde van de gemeente Terneuzen. Van Opdorp Transportgroep heeft de pluim ontvangen door hun inzet op het gebied van duurzaamheid en sociaal beleid, zoals onder meer: het renoveren… Lees verder..
pijl

Symposium 50 jaar stadhuis

Het in 1972 geopende gemeentehuis van Terneuzen, viert dit jaar de vijftigste verjaardag. Na verschillende activiteiten rondom dat jubileum, organiseerde de Gemeente Terneuzen vrijdag 11 november een symposium, waarbij het iconische stadhuis opnieuw in de spotlights stond. ‘Natuurlijk moet het stadhuis van Terneuzen een rijksmonument worden’, zei architect Aldo Vos…. Lees verder..
pijl

70 jaar afsluiting Braakman

Het is dit jaar 70 jaar geleden dat de Braakman is afgesloten. Ter ere van dit jubileum is de film ’70 jaar afsluiting Braakman’ aan inwoners van Biervliet getoond. “Het was even zoeken naar de beelden, maar uiteindelijk hebben we ze gevonden”, vertelt Jack van Harn, voorzitter van ondernemersvereniging ‘Willem… Lees verder..
pijl

5x favorieten van… Stefanie van de Visser

Anderhalf jaar geleden pakte Stefanie van de Visser haar oude professie van kapster weer op. Bij Healthy Hair by Stefanie biedt ze luxe behandelingen voor (lang) haar, dat bijvoorbeeld door de zon, zee, ouderdom of ziekte beschadigd is. “Ik word hier zo blij van”, vertelt ze. “Haarverzorging, het sociale aspect… Lees verder..
pijl
pijl

Winkelgebied Terneuzen Centrum ontvangt vierde CCV ster

Voor de vierde keer heeft winkelgebied Terneuzen Centrum een ster van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) behaald. De CCV-ster is donderdagochtend 13 oktober door Tymen van Vooren van Platform Veilig Ondernemen Brabant-Zeeland uitgereikt. Burgemeester Erik van Merrienboer, Bert Weststrate (Veiligheidsregio Zeeland), Politie Zeeland en Martijn van Battum (voorzitter… Lees verder..
pijl

Terneuzen PROOST!

Vrijdagavond 7 oktober was het zover: De Wijnroute Terneuzen PROOST! 2022. Dit jaar mochten we een recordaantal van 800 deelnemers verwelkomen. 35 winkeliers en horecaondernemers in en rond het centrum van Terneuzen zetten van 18.00 tot 22.00 uur hun deuren gastvrij open om de deelnemers kennis te laten maken met hun… Lees verder..
pijl

SPAR Philippine opent met nieuw pilotconcept: SPAR Foodclub

Woensdag 5 oktober vond de feestelijke opening van de vernieuwde SPAR in Philippine plaats. Na twee weken grondig verbouwen, heropende SPAR in Philippine de winkel met een nieuw pilotconcept: SPAR Foodclub. Een primeur in PhilippineSPAR Philippine is de allernieuwste winkel van SPAR Nederland waarmee de retailer de volgende stap zet…. Lees verder..
pijl

5x favorieten van… Kenroy Jones

Na een lange zoektocht, die ze door bijna heel Nederland leidde, hakten Kenroy Jones (33) en zijn vrouw Glenalee vorig jaar de knoop door. Ze verhuisden van Utrecht naar Philippine, waar ze een leuk, mooi en betaalbaar huis hadden gevonden. “Ik had wat twijfels, vooral omdat ik best wel een… Lees verder..
pijl

Op Victory Day staat de Markt vol oude legervoertuigen

Sinds Adrie Kasteleijn er ruim twintig jaar geleden voor de eerste keer kwam, zit Normandië in zijn hart. Een bezoek aan een Amerikaans kerkhof maakte destijds diepe indruk op de Terneuzense cafébaas van Pub Victory. “Ieder kruisje staat recht, ieder grassprietje is even lang. Dan staat het kippenvel op je… Lees verder..
pijl

50 jaar stadhuis met… Een bijzonder paar

In het kader van het 50-jarig jubileum van het stadhuis in Terneuzen, introduceren wij de rubriek “50 jaar stadhuis met….”. Een rubriek waarin we vertellen over de – vaak bijzondere – band van mensen met het stadhuis. Deze keer het verhaal van Dick en Ans de Pooter, die elkaar zonder… Lees verder..
pijl

50 jaar stadhuis met… André van der Veeke

In het kader van het 50-jarig jubileum van het stadhuis, introduceren wij de rubriek “50 jaar stadhuis met….”. Een rubriek waarin Terneuzenaren over hun band met het stadhuis vertellen. Dat is dit keer één van de Terneuzense stadsdichters: André van der Veeke. Tijdens de opening van het jubileumjaar droeg hij… Lees verder..
pijl

50 jaar stadhuis met… Mirella Simons

In het kader van het 50-jarig jubileum van het stadhuis, introduceren wij de rubriek “50 jaar stadhuis met….” Een rubriek waarin Terneuzenaren hun verhaal en over hun band met het stadhuis vertellen. Met dit keer: Mirella Simons, 50 jaar geleden (mei 1972) in Terneuzen geboren. Zij was afgelopen 24 mei… Lees verder..
pijl

50 jaar stadhuis met… Enno Cohen

In het kader van het 50-jarig jubileum van het stadhuis, introduceren wij de rubriek “50 jaar stadhuis met….”. Een rubriek waarin Terneuzenaren hun verhaal en over hun band met het stadhuis vertellen. In deel twee komt aan het woord: Enno Cohen, 46 jaar werkzaam bij de gemeente Terneuzen. In 1976… Lees verder..
pijl

50 jaar stadhuis met… Guus de Bakker

In het kader van het 50-jarig jubileum van het stadhuis, introduceren wij de rubriek “50 jaar stadhuis met….”. Een rubriek waarin Terneuzenaren hun verhaal en over hun band met het stadhuis vertellen. We beginnen met: Guus de Bakker, sinds 2016 werkzaam als bode bij gemeente Terneuzen. Hij geeft ons een… Lees verder..
pijl

Historische schepen zetten koers naar Terneuzen

Scheepspotters opgelet! De zeilschepen die deelnemen aan de Tall Ships Races 2022 varen tussen dinsdag 19 en vrijdagmorgen 22 juli over de Westerschelde. Je kunt deze dagen de circa 40 Tall en Small Ships van dichtbij voorbij zien varen. Tussenstop Veerhaven Terneuzen Een aantal van deze zeilschepen is te bewonderen… Lees verder..
pijl

6x verkoeling in Terneuzen

1. StadstrandjeJa ja, ook in Terneuzen kun je een dagje op ‘het strand’ vertoeven, namelijk bij Terneuzen Beach! Dit kleine maar gezellige strandje kun je vinden naast Brasserie Westbeer. Ook de kinderen hoeven zich er niet te vervelen terwijl papa en mama aan het bakken zijn, want zij kunnen spelen… Lees verder..
pijl
pijl

Er is weer kleur in de Oostkolk!

Vanaf vanochtend dobberen weer 50 gekleurde skippyballen vrolijk in de Oostkolk rond. Het burgerinitiatief ‘de Oostkolk in kleur!’ uit 2020 krijgt hiermee een vervolg. Het idee kwam destijds van bewoonster Jozien van Langevelde. Zij wilde de omgeving van de Oostkolk graag wat meer kleur geven. Haar idee werd omarmd door… Lees verder..
pijl

Het food-imperium van Joey

Van thuis sushi maken, naar een eigen sushi restaurant, naar een tweede zaak overnemen.. en dat allemaal op je 25e! Joey Fassaert is zijn food-imperium flink aan het uitbreiden. Sinds kort zwaait hij ook de scepter in de frituur in Zaamslag, die hij heeft omgedoopt tot ‘Frituur t Durp’. “Het… Lees verder..
pijl

Maak kennis met Paula

Met trots stellen we jullie voor aan onze nieuwe medewerker Citymarketing bij Bureau Citymarketing Terneuzen Paula Wildeboer. Samen met haar man Patrick en hun twee dochtertjes woont zij op een boerderij in Waterlandkerkje. Ondanks dat Paula geen geboren en getogen Terneuzense is, weet ze haar weg in Terneuzen en omgeving… Lees verder..
pijl

Familie Harpe onderneemt 100 jaar!

Wauw, wát een mooie mijlpaal! Vandaag onderneemt de familie Harpe al 100 jaar in Terneuzen! Parfumerie Cristal eigenaresse Ella Harpe vertelt het bijzondere ondernemersverhaal van haar familie: “Vandaag, 4 mei, is het precies 100 jaar geleden dat mijn opa en oma hun winkel openden in Terneuzen. Bram Harpe kwam uit… Lees verder..
pijl

Verbouwing kerk noordstraat

In bad in de kerk? De oude gereformeerde kerk in de Noordstraat in Terneuzen krijgt een nieuwe bestemming! Als je door de straat loopt, is de verbouwing je vast nog niet opgevallen.. Maar er is heel wat gaande in de het oude godshuis! In mei worden er twintig appartementen variërend… Lees verder..
pijl

New in town: Spare Rib Express

In de voormalige dameskledingzaak van Tonny en Janny Wisse is afgelopen woensdag Spare Rib Express geopend. De trotse eigenaar is de 27-jarige Senna van de Knoop uit Kloosterzande. Hij heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om het pand volledig te strippen voor de grote verbouwing. “Ik heb altijd al gedroomd… Lees verder..
pijl

Het nieuwe Icoon van Terneuzen

En het Icoon van Terneuzen is geworden… De Driemast van Adaptief Atelier voor duurzame architectuur uit Gent. Vandaag is de uitslag door wethouder Frank van Hulle bekend gemaakt. In bijzijn van de winnende architecten werd de uitslag van de online stemming bekendgemaakt. Het ontwerp De Driemast van Laurent Vanhaverbeke (bureau… Lees verder..
pijl

Jonge kroegbaas Amstelhoekje Axel

Een fulltime baan, voetballen, kroegbaas én pas 22 jaar. Sharlee Neels uit Griete doet het allemaal. Eind 2021 opende hij op zijn 21ste, nét voor de lockdown, zijn eigen café ‘het Amstelhoekje’ in Axel. We zijn benieuwd hoe deze jonge cafébaas alle balletjes hoog houdt, en gaan bij hem langs…. Lees verder..
pijl

7x terrassen met een view

Het weekend staat weer op de stoep! En weer of geen weer.. een drankje op het terras is altijd gezellig! Een prachtig uitzicht op het water of in de natuur is natuurlijk helemaal genieten. Wij vroegen jullie via Instagram naar jullie favoriete terrassen met een view.. Dus bij deze.. 7x… Lees verder..
pijl

New in town: Het Zusje van Hotlegs

Modeliefhebbers opgelet! Hotlegs heeft er een nieuwe winkel bij: Het Zusje van Hotlegs. Met deze gloednieuwe winkel biedt Hotlegs jou een nóg breder scala aan leuke nieuwe merken op het gebied van mode en lifestyle. Zo wordt winkelen in Terneuzen alleen maar leuker!
pijl

Citymarketing Terneuzen bouwt verder aan de toekomst

Citymarketing Terneuzen heeft volop ambitie en is aan de slag met plannen voor de toekomst. De stichting wil Terneuzen nog veel sterker in de spotlights zetten bij inwoners, bedrijven en bezoekers. Citymarketing zoekt een nieuwe Citymarketeer en een marketingmedewerker om die plannen verder gestalte te geven.   De laatste jaren… Lees verder..
pijl

Toekomst van de binnenstad

Het toekomstplan: over een kleine tien jaar ziet het centrum van Terneuzen er heel anders uit. Een aantal bijzondere veranderingen lichten we toe: Minder winkels, meer huizen en horeca Internetverkoop, verhuizing van publiekstrekkers en andere keuzes hebben het winkelaanbod in het centrum geen goed gedaan. Het is lastig om zoveel… Lees verder..
pijl

NIEUW: Wok King Terneuzen

Op 18 februari openen de deuren van Wok King Terneuzen officieel! Ze waren al enige tijd open voor afhaal, maar vanaf morgen kunnen bezoekers dus ook terecht in het restaurant voor een avondje wokken. Het restaurant dat is gevestigd in de voormalige dansschool in de Axelsestraat wordt gerund door twee… Lees verder..
pijl

Op de koffie bij.. Het Scheldetheater

Al bijna twee jaar heeft de cultuursector het enorm zwaar te verduren tijdens de coronapandemie. Vooral de vierde lockdown kwam als donderslag bij heldere hemel. We kletsen bij met Ingrid Neve, PR medewerker van het Scheldetheater. “Met ons gaat het gelukkig steeds beter sinds we weer open zijn en we… Lees verder..
pijl

Nieuwe praktijk Verloskundigen ZorgSaam

Dreams come true: Nieuwe praktijk van Verloskundigen ZorgSaam ziet levenslicht Eindelijk is het zo ver; een eigen praktijk voor de verloskundigen van ZorgSaam buiten het ziekenhuis in Terneuzen. Vorige week zagen de verloskundigen hun droom eindelijk werkelijkheid worden en openden ze de deuren van hun eigen spiksplinternieuwe praktijk. Hun eigen… Lees verder..
pijl

From Peru with.. chocolate!

De 37 jarige Nathaly komt uit Peru, een van de grootste producenten van cacao ter wereld. Hier had haar familie een cacao plantage, en een andere oom maakte er chocolade van in zijn chocolaterie. Nu maakt ze zelf chocolade thuis in Terneuzen onder de naam Beanberry chocolate. En niet zomaar… Lees verder..
pijl

Toen in Terneuzen: 5x hotels van vroeger

Hotel-Café-Restaurant Hartog-Soesman // Hotel Ambassadeur De heer Hartog-Soesman had in de Nieuwstraat een slagerij en winkel die gericht waren op de scheepvaart. In 1907 begon hij op deze plaats Hotel-Café-Restaurant Hartog-Soesman. Daar de heer Hartog-Soesman van Joodse afkomst was, en i.v.m. het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in 1939, werd… Lees verder..
pijl

“steun ons statement”

“Steun ons statement!” – klinkt het vanuit de stad. Terneuzen opent de deuren. Zaterdag 15 januari openen winkels, horeca en kappers in de binnenstad de deuren om weer klanten te ontvangen. Ondernemersvereniging Bizzy: “Waar we vorig jaar ludiek ‘open’ gingen om aandacht te krijgen, zijn we nu echt open. De… Lees verder..
pijl