• Vliegende Hollander by night

Ondernemen in… Terneuzen

Terneuzen… Havenstad aan de Westerschelde. In Terneuzen zijn veel bedrijven gevestigd, één van deze bedrijven is Stockman Verhuur. Organiseer je een feest? Dan ben je bij Stockman Verhuur aan het juiste adres. (Party)tenten, kramen, springkussens, podia, stoelen, koffiezetapparaten en nog veel meer! Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het.

Maar toen kwam corona. Einde oefening met de feesten en partijen… En nu? De mannen van Stockman besloten om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Zij zagen ruimte voor uitbreiding; Zeilmakerij Stockman. We gingen op visite bij Boy Stockman – mede-eigenaar van Stockman Verhuur – en vroegen hem naar de nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Waar het allemaal is begonnen

“Mijn vader André werkte bij Drankenhandel Kolijn. Vroeger was het zo dat de brouwers en drankenhandels gratis stoelen en tafels leverde bij een feest(je). Mijn vader en oom wilde altijd al hun eigen bedrijven beginnen. Toen de drankenhandels en brouwers hiermee stopten, bracht dit hen op een idee.

Ze zijn begonnen met 10 tafels en 100 stoelen die ze verhuurden aan cafés. Mijn vader en oom deden dit naast hun huidige baan in loondienst. Maar in 10 jaar tijd was hun bedrijf ontzettend gegroeid; ze stopten beiden met hun baan in loondienst om zich fulltime te kunnen focussen op Stockman Verhuur.

Er kwamen steeds meer aanvragen binnen, en niet alleen voor tafels en stoelen, maar ook tenten, glazen en nog veel meer. Hierdoor is het bedrijf niet alleen flink gaan groeien in klanten, maar ook in producten om te verhuren.”

Boy Stockman

“Het bedrijf is opgezet in 1992 en ik ben zelf geboren in 1991. Ik heb dus de hele groei van het bedrijf meegemaakt. Het is er met de paplepel ingegoten kun je eigenlijk wel zeggen.

Ook het ondernemen zat altijd al in me; na het afronden van mijn opleiding HBO Bouwkunde merkte ik dat werken voor een baas niets voor mij was. Ik haalde er niet genoeg voldoening uit en voelde mij beperkt. Mijn vader vroeg aan mij of ik niet de zaak in wilde. Zo gezegd zo gedaan. Ik heb mijn baan opgezegd en nu ben ik al 6 jaar werkzaam bij Stockman verhuur en ook mede-eigenaar van het bedrijf.”

Van feestjes tot festivals

“Tegenwoordig verhuren we wel iets meer dan 100 stoelen en 10 tafels 😉. Bij ons kan je eigenlijk alles huren voor een feest(je), denk aan tenten, heaters, glazen, vloeren en nog veel meer. Je kan het zo gek niet verzinnen of we hebben het.

We zetten bijvoorbeeld veel op voor Festival De Ballade. De grote tent komt vanuit een ander bedrijf, maar de rest wordt allemaal neergezet door Stockman Verhuur. Dit doen we ook voor Vestrock, WeitjeRock, trouwerijen en feesten. Helaas ligt dit momenteel grotendeels stil, maar we hebben een manier gevonden om onze tijd goed door te komen. 

Sinds 1 januari hebben we Zeilmakerij Stockman opgestart; het is een uitbreiding op onze diensten, maar wel een apart bedrijf naast Stockman Verhuur. We hebben hiervoor wel op aanvraag af en toe eens een zeil gemaakt, maar door de huidige omstandigheden zijn we dit gaan uitbreiden. Je kunt vanaf nu dus bij ons terecht voor al je zeilen, groot of klein.

We hebben bijvoorbeeld veel ‘corona schermen’ geleverd bij kappers, cafetaria’s en ga zo maar door. Op het Lodewijk College hebben we de gangen ‘coronaproof’ gemaakt door de gangen te splitsen met schermen. Maar ook maken we overkappingen dicht met onze zeilen bij particulieren en bij bedrijven uit de regio.

Op deze manier hebben we ons goed bezig kunnen houden en zijn we de coronacrisis tot nu toe best goed doorgekomen. Hier ben ik zelf heel trots op.

Daarnaast zitten we nu ook in een nieuw pand wat 3x zo groot is als het vorige pand. Ik ben echt super blij met hoe het er nu uit ziet. We zitten nu driekwart jaar in dit pand. Zonder de extra ruimte hadden we de zeilmakerij niet kunnen beginnen en zo ver kunnen komen als we nu zijn!” 

Ondernemingsverenigingen

“Wij zitten in 2 ondernemersverenigingen, The Work Zone (TWZ) en de Junior Kamer Zeeuws-Vlaanderen. De Junior Kamer ben ik persoonlijk lid van.

TWZ is een vereniging die ondernemers bij elkaar brengt om te netwerken. Ze organiseren veel netwerkevents en daarnaast steunen ze ook veel goede doelen. Via die ondernemersverenigingen kom je ook in contact met andere bedrijven.”

Hoe ziet Stockman Verhuur de toekomst voor zich?

“Wanneer de maatregelen opgeheven zijn hopen we natuurlijk dat we weer verder te kunnen gaan met feesten en partijen. De zeilmakerij willen we blijven doen, ook als de verhuur weer begint. Het is dus niet iets tijdelijks, maar permanent en we willen hier graag ook verder in groeien.

Voordat corona kwam hadden we een aantal dingen op de planning staan, zoals de aanschaf van een nieuwe vrachtwagen. Hopelijk kunnen we deze plannen straks weer allemaal voortzetten en veel leuke feestjes helpen opbouwen!”