Ligging & Infrastructuur

De stad Terneuzen maakt deel uit van de gemeente Terneuzen, met rond de 55.000 inwoners de grootste gemeente van Zeeland. De gemeente Terneuzen ligt in de provincie Zeeland, in het centrum van de regio Zeeuws-Vlaanderen. De stad Terneuzen is de grootste van de 14 kernen van de gemeente waar 25.000 mensen wonen. De invloed van de Zeeuws-Vlaamse economie op de landelijke economie is groot. Echter, de regionale economie levert een veel grotere bijdrage aan het bruto nationaal product en de… Lees verder..

Bedrijfsaanbod Terneuzen

Denkt u er aan om uw bedrijf in Terneuzen te vestigen? Dan bent u op zoek naar een bedrijfspand of grond? Klik hier voor het actuele aanbod in Terneuzen.

Economisch Profiel

Terneuzen is een gemeente met een grote landbouwsector en tegelijkertijd een sterk ontwikkelde industriezone langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Terneuzen is een havenstad; samen met de haven van Vlissingen vormt de haven van Terneuzen het op twee na grootste havengebied van Nederland. Er zijn hier prima logistieke verbindingen… Lees verder..

Ondernemersklimaat

Het Zeeuws-Vlaamse arbeidsethos wordt geroemd: er is tijd om te genieten, maar er wordt keihard gewerkt! Files kennen we hier niet. De Belgische markt ligt binnen handbereik en de goede internationale samenwerking wordt de komende jaren onderstreept door de bouw van een nieuwe sluis in Terneuzen. Kortom, er wacht u… Lees verder..

Poort naar Europa

De Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone, die binnen de gemeente Terneuzen valt, wordt ook wel de poort naar Europa genoemd. Met een diepe zeehaven en een goede achterlandverbinding heeft het gebied een strategische ligging, als draaischijf tussen zeevaart en binnenvaart. Dat geldt ook als het gaat om vervoer over de weg en het goederenvervoer per spoor. De gemeente Terneuzen, de provincie Zeeland en havenschap North Seaport werken al enige tijd intensief samen om de Zeeuws-Vlaamse Kanaalzone van extra impulsen te voorzien. Zo wordt geïnvesteerd in de economie, infrastructuur en omgevingskwaliteit. De ambitie is met het gebied uit te groeien tot een belangrijk knooppunt in de West-Europese vervoersketen. Hierbij wordt de leefbaarheid in het… Lees verder..

Grensoverschrijdende Samenwerking

Door het water is Terneuzen met België verbonden. Universiteits- en havenstad Gent is voor Terneuzen een logische partner. Op velerlei gebied is er dan ook aandacht voor grensoverschrijdende samenwerking. Binnenkort volgt hier een beknopt overzicht van samenwerkingsverbanden.
Contactpersoon: M. van Battum
Postbus 1033 - 4530 GA Terneuzen - Tel: 06-13161566
info@bizzy-terneuzen.nl - www.cmterneuzen.nl
Contactpersoon: K. Koene (secretaris) / T. Huisman (voorzitter)
info@decarltonterneuzen.nl - www.winkelcentrumzuidpolder.nl
Contactpersoon: D. Lauret
Postbus 234 - 4530 AE Terneuzen - Tel: 0115-622400
dlauret@lauretroose.nl
Contactpersoon: C. Risseeuw
Schuttershofweg 26 - 4538 AA Terneuzen
info@bakkerijrisseeuw.nl - schuttershof.nu
Contactpersoon: J. de Feijter (secretaris)
Postbus 423 - 4530 AK Terneuzen
secretariaat@ov-tzw.nl - www.ov-tzw.nl

StadsManager

Wout den Doelder zet zich gedurende een jaar in als stadsmanager van Terneuzen. Hij is specifiek de verbindende schakel tussen (startende) ondernemers en het vastgoed aanbod in de binnenstad van Terneuzen. Mijn inzet? Mooie compacte winkelgebieden (opent in een nieuwe tab) Door persoonlijk contact verbindt hij vraag en aanbod. Hij… Lees verder..

Detailhandel & Horeca

Terneuzen heeft tevens een stimulerend ondernemersklimaat voor ondernemers in de detailhandel en de horeca. De stad Terneuzen heeft de ambitie om zich te ontwikkelen tot hét regionale koopcentrum in Zeeuws-Vlaanderen. Zowel de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen als de Vlamingen weten Terneuzen te waarderen om zijn kwalitatief voldoende en gedifferentieerd winkel- en… Lees verder..

Ondernemersportaal

Ondernemers kunnen terecht op het online ondernemersportaal van de gemeente Terneuzen. Zowel bestaande ondernemers als ondernemers die zich in Terneuzen willen vestigen, vinden hier informatie en antwoorden op veel van hun vragen. Het Ondernemersportaal bevat onder meer informatie over de vestigingsmogelijkheden die de gemeente biedt aan ondernemers. Daarnaast geeft het… Lees verder..

Bedrijfsgrond & vastgoed

De gemeente Terneuzen heeft op verschillende locaties nog direct uitgeefbare percelen bedrijfsgrond beschikbaar in Terneuzen. De meeste beschikbare bedrijfsgronden zijn gelegen op het hoogwaardige bedrijventerrein Handelspoort-Zuid en in de Koegorsstraat. Hier is dan ook plaats voor de wat zwaardere bedrijvigheid. Kijk voor het gehele bedrijfsaanbod op de website van de gemeente of… Lees verder..