Detailhandel & Horeca

Terneuzen heeft tevens een stimulerend ondernemersklimaat voor ondernemers in de detailhandel en de horeca. De stad Terneuzen heeft de ambitie om zich te ontwikkelen tot hét regionale koopcentrum in Zeeuws-Vlaanderen. Zowel de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen als de Vlamingen weten Terneuzen te waarderen om zijn kwalitatief voldoende en gedifferentieerd winkel- en horeca aanbod. Op woensdag wordt de weekmarkt in het centrum van Terneuzen gehouden, op de Markt.

Aantrekkelijk winkelklimaat

De openstelling van winkels is geregeld in de Winkeltijdenwet en de Verordening winkeltijden gemeente Terneuzen 2012. In de gemeente Terneuzen mogen de winkels op zondag geopend zijn van 12.00 tot 18.00 uur. Winkels die eten en drinken verkopen, mogen eveneens op zondag geopend zijn van 8.00 tot 12.00 uur. In het kernwinkelgebied van Terneuzen zijn de meeste winkels op de laatste zondag van de maand open. Dan worden ook vaak aanvullende activiteiten of evenementen georganiseerd.

Aantrekkelijk uitgaansklimaat

Dat Terneuzen een aantrekkelijk horeca-klimaat heeft, blijkt uit de investeringen die in de afgelopen jaren zijn gedaan. Er zijn diverse nieuwe horeca-ondernemers opgestaan, die mooie en gedifferentieerde concepten hebben neergezet. Van authentiek bruin café tot trendy restaurant. Met een ruim aanbod in de buitenlandse keuken en kwalitatief goed brasserieniveau is er voor het middensegment veel te vinden. Terneuzen kent twee horeca-concentratiegebieden: de Markt en Nieuwstraat-Noord. Met een theater en een bioscoop op een steenworp afstand en tal van evenementen in het centrum van Terneuzen is het uitgaansklimaat gunstig.

Facebook berichten

Bekijk onze laatste berichten en blijf op de hoogte!

NieuwsBerichten

Er is weer kleur in de Oostkolk!

24 juni 2022

Vanaf vanochtend dobberen weer 50 gekleurde skippyballen vrolijk in de Oostkolk rond. Het… Lees verder..

Het food-imperium van Joey

24 juni 2022

Van thuis sushi maken, naar een eigen sushi restaurant, naar een tweede zaak… Lees verder..