Ligging & Infrastructuur

De stad Terneuzen maakt deel uit van de gemeente Terneuzen, met rond de 55.000 inwoners de grootste gemeente van Zeeland. De gemeente Terneuzen ligt in de provincie Zeeland, in het centrum van de regio Zeeuws-Vlaanderen. De stad Terneuzen is de grootste van de 14 kernen van de gemeente waar 25.000 mensen wonen. De invloed van de Zeeuws-Vlaamse economie op de landelijke economie is groot. Echter, de regionale economie levert een veel grotere bijdrage aan het bruto nationaal product en de nationale export dan je op basis van inwonertallen zou verwachten.

De ligging van Terneuzen is dan ook een van onze sterke punten. Tussen de Westerschelde in het noorden en grenzend aan België in het zuiden. Terneuzen is dus strategisch gelegen ten opzichte van steden als Antwerpen, Gent en Rotterdam.

Amsterdam - Parijs

In 2003 is de Westerscheldetunnel geopend. Deze tunnel vormt de verbinding tussen Zeeuws-Vlaanderen en de rest van Nederland, onder de Westerschelde door. In 2015 is de Sluiskiltunnel in gebruik genomen. Die is onder het Kanaal van Gent naar Terneuzen gegraven en verbindt West- met Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Grote infrastructurele projecten die de bereikbaarheid van de stad en met name de havens van Terneuzen aanzienlijk vergroten, zijn de verbreding van de N62 Tractaatweg en de aanleg van de nieuwe sluis in Terneuzen. De verbeterde Seine-Scheldeverbinding biedt eveneens kansen: hierdoor wordt het Waalse en Franse achterland tot aan Parijs veel beter bereikbaar voor grotere schepen.

Facebook berichten

Bekijk onze laatste berichten en blijf op de hoogte!

NieuwsBerichten

Ride-voorzitter Jack Begijn: “Iedereen heeft zijn eigen verhaal”

10 juni 2023

Met de Kidsride gaat zaterdag ook in Terneuzen de Ride for the Roses… Lees verder..

Jacob de Waal: Van afwasser tot bevlogen ondernemer

9 juni 2023

Jacob de Waal (22) is de trotse eigenaar van de nieuwe eetwinkel aan… Lees verder..