• Vliegende Hollander by night

Online platform Axelhelpt

Online platform Axel zorgt voor boodschappen voor mensen die de deur niet uit kunnen.

Het zijn lastige tijden voor iedereen, maar met name voor ouderen, mensen met zwakke gezondheid of mensen uit de risicogroep, kortom mensen die niet goed de deur uit kunnen om boodschappen te doen. Ook zijn er mensen die gedwongen thuis zitten, maar best bereid zijn om hen de helpende hand te bieden voor de boodschappen.

Om deze beide groepen samen te brengen is het platform ‘Axel Helpt’ ontwikkeld. Mensen uit de regio Axel die hulp zoeken kunnen zich hier aan (laten) melden. Ze bepalen zelf hoe vaak ze boodschappen zouden willen ontvangen en van welke winkels.

Vrijwilligers die zich aangemeld hebben, vinden op het platform de verschillende hulpvragen met de straatnaam waar de hulpzoekende woont. Zij bepalen zelf welk verzoek zij naar zich toe trekken. Nadat de hulpvrager en de vrijwilliger gekoppeld zijn ontvangt de vrijwilliger de persoonlijke gegevens en kan er contact op worden genomen om samen afspraken te maken.

Zo kan er de wens zijn om 2 keer per week boodschappen te ontvangen uit de supermarkt, maar ook de bakker, slager en/of groenteboer kunnen hier een rol in spelen. Als iedereen een handje uit steekt komen we samen door deze lastige tijd heen.

Voor aanmelden en meer informatie: www.axelhelpt.nl
Axel Helpt is een initiatief van Luitjens Retail Axel