• Vliegende Hollander by night

Op de kaart – Griekenland/Frankrijk

We namen een kijkje in de keuken bij Agnes. De Grieks-Franse Agnes maakte zowel een Grieks als Frans gerecht voor ons namelijk: Franse Quiche Lorraine en Griekse Orphana Yemista.

Wil jij dit overheerlijke gerecht nu thuis ook maken? Hieronder vind je de ingrediëntenlijst en bereidingswijze:

Ingrediënten

  • 1 x bladerdeeg/quiche deeg
  • 100 gram spekreepjes / flinterdunne kipfilet
  • 4 eieren (M)
  • 200 ml crème fraiche/room /150g yoghurt 10%
  • 150 gram geraspte kaas
  • zout, peper en nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bak de spekjes in een pan en laat het koelen.
  3. In een aparte kom meng de eieren
  4. Voeg ook de zout, peper, nootmuskaat en yoghurt toe.
  5. Voeg de geraspte kaas & spekjes toe.
  6. Ontrol het quichedeeg en bekleed er op een bakvorm mee.
  7. Prik er met een vork enkele gaatjes in.
  8. Schenk het mengsel over de bodem van het deeg
  9. Bak de quiche voor 25-30min

Griekse traditionele “Orfana Yemista=Γεμιστά Ορφανά (Gevulde tomaten & paprika’s)

Ingrediënten

  • 2 paprika’s
  • 4 tomaten
  • 1 ui & 1-2 bosui
  • Groenten voor de smaak ( courgette/aubergine)
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • peterselie, munt
  • rijst (1t/tomaat-paprika)
  • 1-2 el tomatenvlees
  • 4-5 aardappelen

Bereiding

  1. Was de tomaten en paprika’s goed en snijd het kapje eraf. Hol de tomaten uit met een lepeltje en snijd de inhoud fijn.
  2. haal het vlees eruit. Je kan alles in een blender kleiner maken, samen met de courgette en aubergine (voor de smaak).
  3. Zet de lege tomaten in een ovenschaal en vul ze met zout en ½ tl suiker
  4. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  5. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de uien.
  6. Voeg de rijst toe en laat 10 minuten koken samen met de tomatenvlees, zout, peper, peterselie, munt en voldoende water.
  7. Vul de tomaten voor 4/5 met het rijstmengsel
  8. Bak alles gedurende 30-40 minuten in de oven.