Op de kaart – Marokko
We namen een kijkje in de keuken bij Meryem. Meryem kwam vanuit het bruisende Casablanca in Marokko naar Terneuzen. Ze geniet enorm van de rust en stilte die Terneuzen haar biedt. Tijdens ons bezoek bereidde Meryem een overheerlijk en traditioneel Marokkaans recept: Chicken Tajine.
Wil jij dit overheerlijke gerecht nu thuis ook maken? Hieronder vind je de ingrediëntenlijst en bereidingswijze:
Ingrediënten:
- Half uitgebeende kip
- 3 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel gedroogde kurkuma
- 1 theelepel gedroogde gember
- 1/2 theelepel safran
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 kaneelstokjes
- 100 g gedroogde rozijnen
- Vers Gehakte Peterselie en Coindre
- 2 theelepels honing of suiker
- Water
Bereidingswijze:
- In een pan/tajine meng alle kruiden met knoflook, olie en 1 eetlepel water en marineer de kip hierin.
- Week de rozijnen in heet water en zet apart.
- Snijd een ui in kleine blokjes, ook de verse kruiden en voeg toe aan de kip.
- Zet de pan op middelhoog vuur en tot de kip en ui goudbruin beginnen te worden, voeg dan een half kopje warm water toe, de kaneel, en laat 10 minuten koken met het deksel erop.
- Snijd ondertussen de andere 2 uien in vleugels en voeg toe aan de pot, voeg ook de rozijnen toe en besprenkel met de honing.
- Laat nog 20-30 minuten koken.
- Serveer warm met wat brood ernaast.