Op de kaart – Venezuela
We namen een kijkje in de keuken bij Adi. Adi’s moeder werkte in Italië en had een vriendin in Nederland. Tijdens een bezoek aan haar vriendin werd Adi’s moeder verliefd op een Nederlandse man. Inmiddels is ze getrouwd en wonen ze al vijftien jaar in Terneuzen. Tijdens ons bezoek bereidde Adi een overheerlijk Zuid-Amerikaans recept voor van ‘Tostones‘.
Wil jij dit overheerlijke gerecht nu thuis ook maken? Hieronder vind je de ingrediëntenlijst en bereidingswijze:
Ingrediënten voor 4 personen:
Tostones:
- Bakbanaan
- Zonnebloem olie
- Zout
Bereidingswijze
- Pel de bakbananen en snijd ze in dikke stukken
- Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in een koekenpan tot hij goed heet is
- Bak de stukken bakbanaan in de olie aan beide zijden tot ze goud gekleurd en wat zachter zijn.
- Haal ze uit de olie en plet ze tot een soort koekje, bijvoorbeeld met behulp van een snijplank
- Bak de banaan nog voor een tweede keer, zodat je knapperige tostones krijgt.
- Laat de tostones op een stukje keukenpapier en bestrooi ze royaal met zout.
Tostones met vlees vulling:
- Draadjes vlees
- Koriander
- Uien
- Paprika
- Knoflook
- Vlees bouillon
Bereidingswijze
- Maak een flinke portie draadjesvlees met enkel peper en zout (pulled beef). Gebruik hiervoor bijvoorbeeld rosbief. Dit kun je ook een dag van tevoren doen.
- Trek het vlees in reepjes uit elkaar.
- Bak het vlees in een koekenpan met wat fijngesneden ui, rode paprika, knoflook en een flinke scheut vleesbouillon. Voeg ook wat koriander toe.
- Als het vlees lekker is gebakken, leg je het in een schaal.
Vegetarische tostones/salade:
- Wittekool
- Wortel
- Appel
- Mayonnaise
- Zout
- Suiker
Bereidingswijze
- Rasp de appel
- Meng deze in een flinke kom met de witte kool en de wortel, naar smaak
- Voeg een flinke klodder mayonaise toe, samen met een schepje suiker.
- Meng alles tot een smeuïge coleslaw en werk af met een snufje zout.
Qausacaca saus:
- Peterselie
- Koriander
- Ui
- Lente ui
- Limoen
- Knoflook
- Groene Paprika
- Avocado
- Witte azijn
- Zonnebloem olie
- Zout
Bereidingswijze
- Snijd de ui, lente ui, groene paprika en avocado in grove stukken en doe ze in een hoge bak
- Voeg de knoflook, peterselie en koriander toe.
- Pers de limoen uit en voeg het sap toe. Voeg ook een scheutje witte azijn toe.
- Mix alles tot een saus door de zonnebloemolie geleidelijk toe te voegen. Doe dit een beetje op gevoel, totdat de saus glad is.
- Maak hem af met een snufje zout.
Laat iedereen zijn eigen tostones beleggen:
Beleg de tostones met draadjesvlees en/of coleslaw en voeg een schepje gausacaca toe naar smaak. Werk af met een blaadje koriander.